Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí
Jornades a Barcelona 3r Fòrum Social Europeu a Londres
24 set 2004
Jornades Fòrum Social Europeu: Contra la guerra, el racisme i les privatitzacions!

Organitza: Xarxa de Mobilització Global

Lloc: Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (c. Montalegre, 5. Barcelona),dissabte 2 d'octubre
10.30h Presentació de les jornades


11h a 14h Tallers

Drets socials, polítics i dels pobles

Xavier Pedrol, co-autor del llibre "La Constitución furtiva"; i Jordi Torrents integrant de la Campanya contra la Constitució Europea.

Precarietat, lluita a les empreses i privatització dels serveis públics

Marcel.la Güell de la Plataforma per la Defensa de la Sanitat Pública; un representant de la Xarxa Solidària contra els Tancaments d'Empreses i la Precarietat; un membre de CCOO-TVE.

OMC, sobirania alimentària i comerç just

Xavier Montanyès de la Campanya per la sobirania alimentària de la FCONGD; i un representant de l'Assemblea Pagesa.


16.30h a 18.30h Tallers

Defensant els drets dels immigrants, construïm el futur de tothom

Membres de Cornellà Sense Fronteres; i de l'Assemblea per la Regularització Sense Condicions.

Desafiem l'imperialisme: la fi de l'ocupació de l'Iraq i Palestina

Salah Jamal -per confirmar- autor del llibre "Palestina:ocupació i resistència"; un membre de la Plataforma Aturem la Guerra; i Guy Taylor de Stop the War Coalition (Gran Bretanya).

Resistències internacionals des del Sud
Jaume Botey, professor a la UAB; Iolanda Fresnillo de l'Observatori del Deute Extern;

un integrant de l'Assemblea Bolivariana de Catalunya; i Claudia Korol de les Madres de la Plaza de Mayo.

19h Plenari:

Cap al 3r Fòrum Social Europeu a Londres!

Francesc Tubau de la Plataforma Aturem la Guerra; Roser Palol de la Campanya contra la Constitució Europea; Robert González de la Xarxa de Mobilització Global; i Guy Taylor del Comité Organitzador del Fòrum Social Europeu a Londres.
Mira també:
http://www.xarxaglobal.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Jornades a Barcelona 3r Fòrum Social Europeu a Londres
24 set 2004
Benvolguts/des companys/es,El proper diumenge 3 d’octubre, diverses campanyes, moviments socials i col·lectius de Catalunya celebrarem una Assemblea de Moviments Socials, per tal de preparar les propostes dels moviments socials catalans a l’Assemblea de Moviments Socials Europeus que tindrà lloc a Londres el proper 17 d’octubre, un cop finalitzat el 3er Fòrum Social Europeu, que es celebrarà a la mateixa ciutat els dies previs.


L’Assemblea del dia 3 pretén preparar la participació dels moviments socials de Catalunya en el Fòrum Social Europeu; establir un calendari d’accions comunes, assenyalant les principals campanyes que s’estan preparant per als pròxims mesos; portar aquest calendari d’accions a l’Assemblea de Moviments Socials de Londres i ser un àmbit de trobada i debat dels diferents moviments socials del nostre país, on tothom pugui explicar què és el que està fent en els seus espais.


A Londres, un cop finalitzi el Fòrum Social Europeu, se celebrarà l’Assemblea de Moviments Socials Europeus, d’on sortirà una declaració final amb un calendari d’accions i mobilitzacions, com ja es va fer l’any passat a París, on es va fixar la mobilització del 20 de març contra la guerra com a jornada internacional. En la propera Assemblea Europea es llançarà una nova proposta de mobilització internacional en defensa dels drets socials i en contra de la Constitució europea. A la vegada que s’impulsaran noves iniciatives contra la guerra i l’ocupació de l’Iraq, l’Afganistan i Palestina.


Creiem que és important la màxima presència de moviments, xarxes i organitzacions de Catalunya en aquesta Assemblea de Londres per tal de poder participar en l’elaboració del calendari de mobilitzacions i impulsar després, a casa nostra, les propostes d’acció acordades a nivell europeu.


Per aquests motius, des de les campanyes i organitzacions de moviments socials sotasignats us convidem a participar en una Assemblea de Moviments Socials:Diumenge 3 d’octubre

11:00 h

al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB)

(c. Montalegre, 5. Barcelona)Convoquen: Assemblea de Resistències al Fòrum 2004, Campanya contra la Constitució Europea, Plataforma Aturem la Guerra, Xarxa Solidària contra els Tancaments i la Precarietat, Xarxa de Mobilització Global
Desemmascarant
24 set 2004
Interessant elecció de ponent:

"Guy Taylor de Stop the war coalition", això és com dir "Jordi Pujol" soci del barça... vaja, que es tracta de manipulació pura i dura.

Guy Taylor és membre del SWP (socialist workers party), partit trotskysta i "movimentista" referent britànic d'En Lluita. Alhora aquest membre del SWP forma part de Global resistance que vindria a ser aproximadament el que En Lluita creu que ha de ser l'XMG. L'estratègia de crear marcs unitaris per tal de polititzar-los no és nova, i la elecció de Guy Taylor no és casual.
Per més informació sobre Guy Taylor, el SWP i Global Resistance podeu visitar el següent link:

http://www.indymedia.org.uk/en/2002/02/22322.html

en ell podreu llegir que guy taylor està alliberat per la GR, estratègia que aquí també ens resulta familiar, com ara tenir gent alliberada pagant-li la matrícula de la universitat i tot (qui potest capere capiat).

Guy Taylor, que casualment participarà tant en els tallers com en el plenari sent la única persona que repeteix.

Tampoc cal oblidar la presencia de Robert Gonzalez (del crepuscle trotskista batzac) al plenari final. Més que un plenari semblarà la quarta internacional...

Així veiem com en l'oberta i participativa XMG, els actes estan manipulats pels trotskistes movimentistes, que veuen en les campanyes unitaries moments estratègics per expandir les seves idees, i captar més militancia, estrategia de discutible efectivitat tot s'ha de dir.

Estrategies que passen per moderar actes unitaris amb pegatines d'en lluita, o exercir de quiosquer en qualsevol mani unitaria.

En definitiva:

En Lluita contra en Lluita
Re: Jornades a Barcelona 3r Fòrum Social Europeu a Londres
24 set 2004
Rather than just slagging me off or saying boring, yawn, can someone from the SWP just give a proper answer to why this has happened.

“I've recently heard that GR funds are being used to pay for a full-time activist who is, surprise surprise, an SWP member and one of their ex-organisers. If this is true this is yet another example of the SWP using GR as a front. Where was the democracy in this decision? I'm a GR member and was never consulted. These funds are raised by GR supporters and surely they should be consulted if a big chunk is gonna be spent on an SWP activist!!! As I said if this is true it's an outrage.”

I’m re-posting this because I genuinely want an answer. So we don’t have the tangents and misunderstandings from last time I’ll make some things extra clear.

I’m not some anarchist nut with the same name as me who comes on here all the time slagging off the SWP. This is the first time I’ve posted something on Indymedia.

The information about Guy Taylor getting £500 pm from GRs funds was not plucked out of thin air but from Guy Taylor himself.

The issue is not that GR shouldn’t have a paid activist or indeed that they shouldn’t be from the SWP. The issue is that no-one was consulted about the issue, not even the steering committee. The issue is that it is a disgrace that the SWP should decide to use GR funds to pay one of their activists out of funds that were raised for GR and not the SWP.

So rather than just the usual responses of…..yawn, boring, we don’t need this, get together and fight, go out and build demos, stop whinging etc etc, can someone from the SWP give us an answer as to why this happened. If GR is to grow then it can’t be an SWP front and this is a pretty clear example of that being the case.
Re: Jornades a Barcelona 3r Fòrum Social Europeu a Londres
24 set 2004
Llamamiento para Espacios Autónomos durante el Foro de Londres

Por Apache

Una red de grupos prepara Espacios Autónomos diferentes del Foro Social Europeo, a celebrar en Londres del 14 al 17 de octubre. Argumentan que el Ayuntamiento de Londres y partidos como el Socialist Workers Party han controlado la organización del Foro.Llamamiento por Espacios Autónomos durante el Foro Social Europeo en Londres, del 14 al 17 de octubre de 2004

Somos una amplia red de individuos, grupos, organizaciones y comunidades de base que actuamos, pensamos y luchamos por otro mundo más allá del capitalismo.

Escrbibimos este llamamiento para que aquellos en el Reino Unido, el resto de Europa y de más lejos en nuestro mismo campo participen en la construcción de espacios autónomos alternativos alrededor del Foro Social Europeo, que se desarrollará en Londres durante octubre de 2004.

Queremos crear espacios abiertos para el trabajo, el intercambio, el pensamiento y la acción. Creemos que nuestras formas de organizarnos y de actuar deberían reflejar nuestras visiones políticas, y estamos unidos en defender la auto-organización de base, horizontalmente, para la diversidad y la inclusión, para la democracia directa, la decisión colectiva basada en el consenso, y contra el falso consenso en el que el poder es utilizado para silenciar a otros.

No tenemos, ni representamos, una única posición unificada sobre el FSE.

Sin embargo, estamos todos unidos en el reconocimiento del proceso de organización del FSE-Reino Unido como no transparente, no participativo y exclusivo. El proceso de organización del FSE-Reino Unido ha sido esencialmente controlado por los jerárquicos y autoritarios Socialist Workers Party, Socialist Action, y a través de la participación central de la Autoridad del Gran Londres del alcalde Ken Livingstone. Porque el proceso de organización y la metodología tanto en el Reino Unido como a nivel europeo no han reflejado los valores a los que aspira el FSE, el FSE está en bancarrota políticamente.

Sin embargo deseamos señalar claramente que reconocemos, valoramos y apoyamos la energía, diversidad y las experiencias de aquellos que acudan al FSE.

Es importante también decir que algunos de nosotros hemos intentado trabajar dentro del proceso del FSE, luchando para âdemocriticarâ? el FSE, y como tal, mucha de nuestra crítica sale de la experiencia y no puede ser rechazada. Algunos de nosotros piensan que es posible reconstruir el FSE para hacerlo más cercano a sus ideales, y construir un proceso verdaderamente participativo, otros âtras sus experiencias- creen que es simplemente imposible. Algunos de nosotros desearían ir más allá y decir que la base entera del FSE es fundamentalmente ilegítima, que sólo representa un espacio para la coopción de luchas, y que como tal, debería ser rechazado. Mientras, otros se dan cuenta de los problemas dentro del proceso del FSE pero no quieren definirlos ellos y están simplemente interesados en trabajar con procesos organizativos que sean más auténticos bajo el lema âotro mundo es posibleâ?. Sin embargo, todos estamos unidos en nuestra diversidad y en nuestro deseo de actuar juntos de forma que respetemos estas diferencias.

Te invitamos a unirte a nosotrosâ¦

Tras un encuentro internacional de espacios autónomos en Berlín en junio, donde 70 individualidades de 45 grupos y redes se reunieron, las discusiones y la planificación han continuado en Londres. Hay ahora varios espacios auto-organizados y autónomos en construcción âvan desde sitios legalmente alquilados a centros sociales okupados. Un programa alternativo de eventos cubrirá áreas como el trabajo precario, el asilo y los temas de migración, la organización de comunidades, campañas anti-guerra, medio ambiente, temas de género, medios alternativos, y las tecnologías de control- desde el copyright a las cartas ID biométricas-, el G-8 âque viene al Reino Unido el año que viene, y más⦠Habrá proyecciones cinematográficas, centros de medios alternativos, teatro callejero, fiestas, acciones creativas y protestasâ¦

Te invitamos a participar en los espacios autónomos, a ayudar a darles forma, a organizar talleres, discusiones, intervenciones creativas, y alternativas prácticas.

Para involucrarte, contacta: autospaces ARROBA yahoo.co.uk

¡Nos vemos en Londres!

Extraído de la página del evento.


http://www.wombles.org.uk/auto/
Sindicat