Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
No poden tancar tot Catalunya a la garjola
24 set 2004
*
*Penes de presó a dos veïns de Terrassa per intentar treure la bandera espanyola
*
*
Els condemnats, que insisteixen que no van participar en els fets, recorreran la sentència

*
Cap dels quatre policies locals testimonis de l'acusació va identificar els acusats

Carme Melià
TERRASSA

El jutjat penal número 2 de Terrassa ha condemnat a penes de presó dos joves acusats d'ultratge a la bandera espanyola, atemptat contra l'autoritat i desordre públic pels incidents que van tenir lloc el 30 de juny del 2002 durant la festa major. Els fets van passar després d'una cercavila que demanava la retirada de les banderes espanyola i de la UE i que va acabar amb la càrrega de la policia local contra un grup de joves que intentaven despenjar les ensenyes del balcó de l'Ajuntament.
Francesc A.A., de 26 anys, ha de fer front a una pena de dos anys i set mesos de presó, mentre que Sergi C.P., de 25, té una condemna inferior -un any i nou mesos i mig-, ja que durant el judici es va avenir a pagar una indemnització per la responsabilitat civil dels fets. Els condemnats ja van anunciar ahir que presentaran un recurs d'apel·lació davant l'Audiència de Barcelona.
Montserrat Salvador, advocada de la defensa, va explicar que la sentència "ens ha sobtat a tots, perquè no hi ha proves acusatòries concloents". Dels quatre testimonis presentats per l'acusació -policies locals-, un va declarar no haver vist els dos joves i els altres tres van assegurar que els van veure prèviament, però que no van participar activament en els incidents. "La resolució no especifica en cap moment que ells intentessin despenjar la bandera, però sí que la seva presència i crits de suport ja els suposen ser responsables dels delictes", va afegir la lletrada, que insistia que els condemnats no eren al lloc dels fets.
Els dos joves són membres actius de diferents moviments alternatius de la capital vallesana. Aquesta militància els fa creure que són víctimes d'un judici "polític", pel qual es vol criminalitzar "la gent crítica, que es mou", asseguren. El col·lectiu Solidaritat Antirepressiva de Terrassa (SAT) va convocar ahir al vespre una concentració davant l'Ajuntament de la ciutat per donar suport als condemnats i mostrar el seu rebuig a la resolució judicial i a l'intent de deslegitimar aquests moviments.


Ingrés immediat
Mentre no es resolgui el recurs, la sentència no serà ferma. De tota manera, si no hi ha cap canvi després de l'apel·lació només Francesc A.A. haurà d'ingressar a la presó, ja que supera els dos anys de condemna, i l'ingrés serà immediat. En el cas de l'altre jove, en no tenir antecedents i ser la pena inferior a dos anys, no haurà d'anar-hi.
En el jucidi del 8 de setembre el fiscal havia demanat una pena de tres anys i sis mesos de presó, mentre que les defenses dels processats en van sol·licitar l'absolució per falta de proves. Finalment, la sentència rebaixa la pena perquè no se'ls imputa un delicte de lesions contra els agents municipals com demanava la fiscalia.

Diari Avui, divendres 24 de setembre

This work is in the public domain

Comentaris

Re: No poden tancar tot Catalunya a la garjola
24 set 2004
I mentres, hi ha un noi en coma des de fa setmanes, l´agressor del qual ha sortit en llibertat.
Aquesta és la seva democràcia.
Re: No poden tancar tot Catalunya a la garjola
24 set 2004
No té res a veure una cosa amb l'altre. El noi agredit i en coma és una història de lluita antifeixista.
Treure una bandera espanyola d'un balcó és un tema nacionalista.
Deixeu-vos de banderes, son draps bruts tacats de sang. Herois i patriotes, aneu a prendre pel sac.
Ànims Roger!
Re: No poden tancar tot Catalunya a la garjola
24 set 2004
La rojigualda ha estat, és i serà una bandera feixista!

Ànims a en Roger i a tots!
Sindicato Sindicat