Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
A Carlet també, Pel Xúquer i l’Albufera Vius, No al trasvasament.
24 set 2004
A Carlet també, Pel Xúquer i l’Albufera Vius, No al trasvasament.
A Carlet també, Pel Xúquer i l’Albufera Vius, No al trasvasament.

Amb motiu de la campanya de sensibilització social que anem a llançar, la Plataforma Xúquer Viu vos convida a la presentació-xerrada que es celebrarà el proper

Día: divendres 1 d’octubre
Hora: a les 20:00 h.
Lloc: al Casal Jaume I de Carlet

L’especulació urbanística i el saqueig sense mesura del medi ambient a que estant somentent el nostre País no s’atura, les obres del transvasament Xúquer-Vinalopó continuen en marxa i les hem de parar.


A Carlet també, Pel Xúquer i l’Albufera Vius, No al trasvasament.

mail: karl_nord ARROBA hotmail.com

Des de la Plataforma Xúquer Viu:
DENUNCIEM el pacte Zaplana – Bono de 1997 que legalitzà l’espoli del Xúquer i condemnà a mort l’Albufera, i tots els goverrnants que intenten emmascarar de progrés un projecte inviable per raons ambientals, històriques, socials i econòmiques, així com la manipulació informativa que està donant suport a una campanya capciosa, enganyant les persones i silenciant les postures contràries.

EXIGIM:
- La immediata revisió del Pla Hidrològic de la Conca del Xúquer i del Pla Rector d’Us i Gestió del Parc Natural de l’Albufera (PRUG).
- L’establiment, amb criteris científics, d’un cabal mínim per al Xúquer, proporcional a la importància del riu, prenent com a referència els altres rius mediterranis; així com la determinació de les aportacions hídriques que ha de rebre l’Albufera per a gaudir d’una bona salut ambiental.
- La paralització immediata de les obres del transvasament Xúquer-Vinalopó, fins que s’efectue la revisió del Pla del Xúquer.
- La resolució sense demora de les necessitats hídriques del Vinalopó, la qual cosa és possible amb els recursos, infrastructures i tecnologies actualment disponibles.
- L’elaboració d'un Pla de Recuperació Integral del Xúquer que incloga la detenció de la sobreexplotació dels aqüífers de la Manxa Oriental i la seua recuperació, que assegure un cabal suficient per a l'Albufera i el Xúquer, i que prenga mesures per a frenar la contaminació, els vessaments i els aterraments en el seu recorregut.
- L’aplicació de la Directiva Marc de l’Aigua de la Unió Europea que fixa com objectius per als Estats Membres els de protegir, millorar i regenerar totes les masses d’aigua superficials i subterrànies.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat