Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Ecologia: NO a la línia de 400kv
24 set 2004
Des de l'Assemblea en defensa de les terres nord orientals, la Coordinadora antilínia de les gavarres i una 30 d'entitats més es fa una CONVOCATÃRIA PER A TOTS ELS GRUPS ANTILINIES I ECOLOGISTES DELS PAÃ?SOS CATALANS, per unir esforços i preparar les estratègies de lluita en contra de la línia d'interconnexió amb França de 400 kV entre Sentmenat i Baixàs i el gaseoducte entre Oràn-Algecires-PP.CC-França.
La reunió es farà el Dissabte 16 d'octubre, a les 10 H. matí, al local del C.S La Màquia (c/ Olivera, 11 de Girona). Dinar en comú.

L'adreça llista de correu és: novaculturaenergia_ARROVA_elsud_PUNT_org

D'altra banda se'ns informa de la resposta en forma de comunicat de premsa que ha realitzat l'Assemblea Salvem les Guilleries i el Grup Antilínia de Santa Coloma de Farners a la declaració de REE (Red Eléctrica Española) que va fer a alguns mitjans de comunicació, el dimarts 07 de setembre del 2004. La companyia elèctrica afirma que ja té acabat el projecte de la línia de Sentmanat-Bescanó i manté que funcioni el 2007, l'Assemblea Salvem Les Guilleries i el Grup Antilínia de Sta. Coloma de Farners ens mostrem contraris al nou projecte que destrueix el cor de les Guilleries (P.E.I.N.) i d'altres territoris afectats de gran interès natural, paisatgístics i històric-cultural, etc.

Volem que l'alternativa al projecte d'aquesta línia sigui l'ús racional, el foment i l'estalvi energètic de les energies renovables.


El passat 27 d'agost del 2004, membres antilínia es van reunir amb el Conseller en Cap de la Generalitat, Josep Bargalló, aprofitant la inauguració de la seu local d'ERC a St. Hilari de Sacalm. Se li va demanar quin és el posicionament del nou govern respecte al projecte d'aquesta línia de 400.000 volts i la resposta va ser que ERC, " tot i la seva bona voluntat i la seva convicció en defensa del territori i d'oposar-se a la línia de 400 kv.,fins al final, en cap cas ERC podrà anar més enllà del que el marc polític actual i estatal els permet".

Nosaltres, els antilínia, creiem que les promeses fetes per alguns partits polítics públicament (ERC, IC-Verds, etc) abans de les passades eleccions s'haurien de contemplar en un moment tant decisiu com el d'ara.

Des de Salvem Les Guilleries i el Grup Antilínia de Sta Coloma de Farners fa una crida a la mobilització massiva de cara a les properes manifestacions, com la manifestació antilínia en contra de línia de 400.000 volts "No a la THT" .

Salvem Les Guilleries i Grup Antilínia de Sta Coloma de Farners.
salvemlesguilleries ARROBA catalunyamail.com

Per a més informació sobre la manifestació convocada a Ceret
consulteu www.collectif-nonalatht.com
Mira també:
http://www.collectif-nonalatht.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Ecologia: NO a la línia de 400kv
24 set 2004
Voldria fer una puntualització sobre les declaracions del conseller en cap, sense ànim d'ofendre, i en honor a la veritat (que li tinguem ganes a ERC no justifica que ens inventem les coses):
la cita " tot i la seva bona voluntat i la seva convicció en defensa del territori i d'oposar-se a la línia de 400 kv.,fins al final, en cap cas ERC podrà anar més enllà del que el marc polític actual i estatal els permet" no prové d'en Bargalló, sinó d'un comunicat firmat per Salvem les Guilleries i publicat a elsud a finals d'agost. És a dir, un comunicat que cita un altre comunicat i, a més, ho fa malament. Perque en el primer comunicat el text era: << tot i la seva bona voluntat i la seva convicció en defensa del territori i "d'oposar-se a la línia de 400 kv. fins al final", "en cap cas ERC podrà anar més enllà del que el marc polític actual i estatal els permet">>. Noteu que la posició de les cometes és sensiblement diferent, i es remarca, amb una coma, que són frases diferents.
Però es que, a més, en aquest primer comunicat les cites no són certes. De les dues frases només hauria de portar cometes (és a dir, va ser pronunciat tal qual per en Cagalló, perdó, Bargalló) el tros "fins al final" de la primera frase. La segona frase era una reflexió de qui redactà el comunicat.
De fet, com que no varem poder gravar la conversa i, per tant, vem haver de recordar el què literalment va dir, era lògica una redacció en què es suposés o es donés a entendre que va dir no sé què. Però l'ús de cometes indica unes cites literals que no es van produïr. Amb això no vull dir que no digués el què es diu que va dir..., només que millor no posar paraules pròpies en boca d'altri (cosa que acostuma a provocar que se t'enfadin i llavors a veure de qui es la culpa).
Apa.
Sindicat Terrassa