Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: fòrum 2004
les Festes de la Mercè de Barcelona i els anti-forum
23 set 2004
Que diu la premsa???
Els anti-Fòrum intenten boicotejar el pregó de les Festes de la Mercè de Barcelona
23/09/2004 21:47

BARCELONA, 23 (EUROPA PRESS)

Entre 80 i 120 membres de l''Assemblea de Resistències al Fòrum 2004, la Plataforma Veïnal contra l''Especulació (PVCE) i altres grups han intentat boicotejar aquesta tarda el pregó inaugural de les Festes de la Mercè de Barcelona.

Minuts abans de l''inici del pregó al Saló de Cent de l''Ajuntament, han començat a arribar a la plaça Sant Jaume grups amb pancartes reivindicatives, totes en contra de la gestió del Consistori. En el moment en què ha començat el pregó, pronunciat per l''escriptor barceloní Carlos Ruiz Zafón, ha esclatat un gran enrenou format per crits, xiulets i tocs de botzina, per la qual cosa els organitzadors de les Festes han hagut de pujar el volum dels altaveus de la plaça. L''enorme cridòria no ha parat en cap moment i ha cobrat més virulència quan ha pres la paraula l''alcalde, Joan Clos.

Abans de res, els concentrats han denunciat "la hipocresia dels que només volen treure profit econòmic a base dels impostos que paguem tots".

La PVCE s''ha afegit a les reivindicacions dels anti-Fòrum aportant les seves pròpies queixes, sobretot amb motiu de l''"assetjament psicològic que s''està exercint contra els veïns dels barris del Raval, Ciutat Vella, la Creu, el Gòtic i Nou Barris". Altres col·lectius de diversa índole, com el moviment ''okupa'' i plataformes proimmigrants, s''han afegit a la protesta.

A més, abans de l''inici del pregó, uns 40 treballadors de Parcs i Jardins de Barcelona han protestat contra de la "privatització progressiva" de l''empresa. Aquests han marxat de la plaça abans del pregó.

Entre els assistents al pregó, alguns d''aquests s''han mostrat d''acord amb les protestes, mentre que altres s''han queixat de no poder sentir les paraules de Ruiz Zafón.

This work is in the public domain

Comentaris

s'obliden d q clo$ no ha surtit al balco
24 set 2004
per primera volta des de q he sigut a les festes de la merçe, un alcalde no ha surtit al balco. si, si, ja hi som a 1984: una pantalla a un costat d la plaça, protegida per policies, ha donat el discurs. amb aplaudiments incorporats. donae mateix q xiularem a la pantalla perq................ AQUET ES EL SEU MONOLEG d les cultures, d la pau i la diversitat. ho sento per q i s'ho perdut, millor q la millor obra del cccb, del teatre lliure o del forum. el millor performance d lo q es la realitat actual. o millor dit, la realitat ha superat cualsevol performance q intentara captar-la.
Re: les Festes de la Mercè de Barcelona i els anti-forum
24 set 2004
Aclariment sobre protesta al pregó de la Mercè
Liberinfo - Redaccio

Aclarim que la xifra real de participants a la protesta durant el pregó de la Mercè a la plaça de Sant Jaume ha estat d'entre 720 i 750 persones comptades en tres ocasions.

La dada d'entre 80 i 120 participants ha estat donada per la guàrdia urbana de Barcelona.
Re: les Festes de la Mercè de Barcelona i els anti-forum
24 set 2004
Eran las seis de la tarde y en la plaza Sant Jaume nos hemos concentrado alrededor de 100 jardineros/as del Ayuntamiento de Barcelona, tras deplegar una pancarta en contra de la privatización de los parques y jardines de la ciudad, nos hemos dedicado a repartir entre los ciudadanos/as un manifiesto en defensa del verde público.
A las 6'30 horas los jardineros/as concentrados en la plaza hemos empezado a realizar durante 15 minutos una carcelorada-pitada en contra de la decisión que quiere adoptar el Gobierno Municipal, una decisión de privatización de los Servicios Públicos inspirada en la globalización neoliberal, una decisión que quiere hacer negocio con el verde público.
Pasada las 6'45 horas los 100 jardineros/as concentrados en la plaza la hemos abandonado en manifiestación al grito de: NO,NO,NO A LA PRIVATIZACIÓN.
Esta ha sido una más de las acciones programadas por los jardineros/as en contra de la privatización de los Parcs i Jardins de Barcelona
Sindicato Sindicat