Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
CONDEMNEN A 2 ANYS I 7 MESOS DE PRESÓ A UN JOVE TERRASSENC
23 set 2004
Ahir 22 de setembre de 2004 el jutge ENRIQUE ROVIRA DEL CANTO va sentenciar a presó a dos joves de Terrassa pels delictes d’ultratges a Espanya, atemptat a l’autoritat i desordres. A un l’han condemnat a 1 any i 6 mesos de presó més 7 mesos de pena-multa i a l’altre a 2 anys i 3 mesos de presó més 8 mesos de pena-multa.
CONDEMNEN A 2 ANYS I 7 MESOS DE PRESÃ A UN JOVE TERRASSENC


Ahir 22 de setembre de 2004 el jutge ENRIQUE ROVIRA DEL CANTO va sentenciar a presó a dos joves de Terrassa pels delictes dâultratges a Espanya, atemptat a lâautoritat i desordres. A un lâhan condemnat a 1 any i 6 mesos de presó més 7 mesos de pena-multa i a lâaltre a 2 anys i 3 mesos de presó més 8 mesos de pena-multa.

    Els fets es remuntaven a la Festa Major de Terrassa del 2002, quan una cercavila dâunes trenta persones que recorria els carrers de Terrassa demanant la retirada de les banderes espanyola i europea del balcó de lâajuntament va ser durament reprimida per agents de la policia municipal quan aquesta cercavila es va aturar davant de lâajuntament i amb un pal va intentar despenjar la bandera espanyola. Aquesta càrrega de la policia va provocar set persones ferides i la dissolució de la cercavila, sense que es produís cap identificació ni cap detenció.

    ENRIQUE ROVIRA DEL CANTO, titular del jutjat Penal n.2 imposa una desproporcionada condemna sabent, i com la pròpia sentència recull, que:
⢠    El primer policia que va declarar no va reconèixer cap de les dues persones acusades i, és més, va afirmar davant del jutge que les va denunciar perquè li havien passat els noms en un paper.
⢠    Cap dels policies va reconèixer els acusats com a autors de lâagressió ni com autors de lâintent de despenjar la bandera.
⢠    En cap de les fotografies dels fets mostrades durant el judici apareixen els dos joves acusats.

Tot i aquests punts esmentats de la sentència, aquesta reflexa moltes contradiccions i incorreccions, com alhora recull molts aspectes que no sâajusten a la realitat del judici.

El jutge ENRIQUE ROVIRA DEL CANTO transforma el principi de presumpció dâinnocència en presumpció de culpabilitat quan, basant-se en la paraula de la policia, que situava als joves al lloc dels fets (però no com a autors), la dóna com a vàlida. I com si això no fos prou, assumeix que pel fet dâestar al cercavila els converteix en culpables dels delictes.

Exigim lâabsolució immediata dels dos joves acusats i denunciem lâactitud del jutge ENRIQUE ROVIRA DEL CANTO, antic fiscal militar, que en cap moment va pretendre clarificar els fets i denunciem la persecució i lâassetjament en que es troba el jovent que lluita. Considerem que ha estat un judici polític que lluny de jutjar uns fets concrets el que ha pretès és donar un âcàstig exemplarâ?, tant aquests dos joves per tal de desactivar-los políticament, com per a totes aquelles persones que pretenen posar de manifest les imposicions que pateix el poble egarenc.


EL DRET SENSE JUSTÃ?CIA ÃS UNA EINA DE REPRESSIÃ
QUI SEMBRA LA MISÃRIA RECULL LA RÃBIA


S.A.T. Solidaritat Anti-repressiva de Terrassa
Setembre 2004-09-23

This work is in the public domain

Comentaris

Re: CONDEMNEN A 2 ANYS I 7 MESOS DE PRESÓ A UN JOVE TERRASSENC
23 set 2004
Comissió de premsa endavantpremsa ARROBA hotmail.comENDAVANT, Organització Socialista dâAlliberament Nacional.

Seu Nacional : C/ Virtut 14 (Barcelona)

http ://www.endavant.org


NOTA DE PREMSA

2 anys i 3 mesos de presó contra dos joves terrassencs

ENDAVANT, organització política de l´Esquerra Independentista, anuncia que ahir 22 de setembre es va fer pública la sentència contra dos joves terassencs acusats d´ultratge a la bandera, atemptat a l´autoritat, lesions i desordres públics. El jutjat penal número 2 de Terassa, amb el jutge Enrique Rovira del Canto al capdavant, ha sentenciat a un dels joves a 2 anys i 3 mesos de presó i una pena multa de 8 mesos; l´altre jove ha estat condemnat a 1 any i 6 mesos de presó més una pena multa de 7 mesos.

Els fets es remunten a les Festes de Majors de Terrassa de l´any 2002, quan en una cercavila que demanava la retirada de la bandera espanyola i europea de l´Ajuntament de Terrassa, va ser durament reprimida per la policia municipal, el que va provocar 7 ferits i la dissolució de la concentració.

Mesos més tard els joves van ser acusats dels delictes anteriorment exposats, arrel d´una denúncia de la policia municipal.

Tot i que en el judici no es va poder demostrar en cap moment la culpabilitat dels joves, aquests finalment han estat declarats culpables.

Per tot això, ENDAVANT manifesta el següent:

Volem mostrar tot el nostre suport als dos joves terrassencs, i als seus familiars i amics.

Demanem l´absolució i la retirada de tots els càrregs.

Denunciem l´actitud de la policia municipal de terrassa, que en comptes d´ajudar a la ciutadania, es dedica a reprimir les protestes legítimes del poble, asumint el paper repressiu que habitualment duent a terme la policia espanyola i els mossos d´esquadra.

Cal emmarcar la sentència judicial en la campanya repressiva que l´aparell de l´Estat duu a terme contra tota dissidència política i contra les persones més combatives del poble treballador.

Les sentències judicials d´aquests tipus només intenten hipotecar i acobardir les persones més compromeses del nostre poble i el seu entorn més proper.

Aquest augment de la repressió que hi hagut en els darrers mesos (recordem el cas del desallotjament del Centre Social Hamsa o la recent sentència contra un jove independentista de Bellmunt d´Urgell) són una clara mostra de la via que ha triat l´Estat per combatre la lluita dels moviments socials, és a dir, la via de la repressió, la retallada de llibertats, la violència indiscriminada, la tortura i les humiliacions. Però tot això només ens demostra la por que ens tenen quan ens organitzem.

Animem a tots els moviments socials, col.lectius, organitzacions, i persones a seguir lluitant cada dia i a reivindicar sense por les injusticies, a reclamar els nostres drets individuals i col.lectius, i a organitzar-se per denunciar-les, vinguin d´on vinguin.

LA LLUITA ÃS L´ÃNIC CAMÃ?!

ABSOLUCIÃ JOVES TERRASSENCS!


CONCENTRACIÃ DE PROTESTA PER LA SENTÃNCIA I DE SUPORT ALS DOS JOVES:

Dijous 23 de setembre. 20,30 h. a la Plaça de l´Ajuntament de Terrassa


Endavant, Organització Socialista d´Alliberament Nacional

Barcelona, 23 de setembre de 2004
Re: CONDEMNEN A 2 ANYS I 7 MESOS DE PRESÓ A UN JOVE TERRASSENC
23 set 2004
La solidaritat es la nostra millor arma!!
Re: CONDEMNEN A 2 ANYS I 7 MESOS DE PRESÓ A UN JOVE TERRASSENC
23 set 2004
Como puede ser que secuestren 2 años y 7 meses en la carcel a alguien por descolgar una bandera española y en cambio, un cabrón con bigote asesine civeles en irak y ste dando clases en USA?

Que asco de justicia hecha a medida por los que se benefician de ella, los verdaderos delincuentes, los ladrones de guante blanco, los putos mafiosos inmobiliarios, los empresarios terroristas y los políticos corruptos, todos estos cabrones delinquen con toda libertad y están en la calle!!

Basta de secuestros legales!
Re: CONDEMNEN A 2 ANYS I 7 MESOS DE PRESÓ A UN JOVE TERRASSENC
23 set 2004
El cobard assassí naziespanyolista que va intentar tallar el coll a un noi a Gràcia, deixant-lo en un estat comatòs del que tot just ara es comença a recuperar lleument... 3 mil euros de multa i al carrer!?

Un noi mallorquí que suposadament va cremar una bandera "rojigualda" al decurs de la Diada de Mallorca... 9 mil euros de multa o presó!?

Dos nois terrassencs que estaven a una cercavila i que intenten despenjar una altre
"rojigualda"... 2 anys i 7 messos de presó!?
Re: CONDEMNEN A 2 ANYS I 7 MESOS DE PRESÓ A UN JOVE TERRASSENC
24 set 2004
No a les comdemnes!!

No a les mentides!!

Prou repressió als moviments socials de Terrassa!!

Absolució pels nostres companys per ser innocents!!

Absolució joves terrassenc!!

Tota la nostra solidaritat!!

www.Kaosenlared.net
puta espanya.
15 abr 2005
El noi de Gràcia és mort. Fins que no morí el seu assassí feixista no va tornar a la presó, campava lliurement per València segurament fardant de la seva gesta amb els seus companys assassins feixistes.

Prefereixo callar pq em comença bullir la sang.
Sindicat Terrassa