Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : especulació i okupació
Atemptat urbanístic
23 set 2004
Haurà suficient gent amb coratge i sentiment en aquesta ciutat adormida com per a donar la resposta adequada a aquesta inqualificable agressió?
Atemptat urbanístic
Pasqual Requena - València
EL PAÃ?S - C. Valenciana - 23-09-2004.L'atemptat (que encara estem a temps d'evitar) previst sobre El Cabanyal-Canyamelar-Cap de França no és només una agressió a un barri. Per les seves característiques (trencament traumàtic i innecessari d'una zona urbana històrica per a poder arribar a abans la platja... des del centre de la ciutat), és una agressió a tota València, i és així mateix una agressió a quants entenen que la ciutat és tant millor quan es construeix des de l'enteniment, la generositat i el respecte al patrimoni. Ãs la conseqüència d'un urbanisme belicos, gairebé militarista, que dissenya i executa pensant en les fins sense tenir en compte les baixes que necessàriament es produiran. Una manera d'entendre la planificació urbana que la seva idea base de progrés es plasma en una amalgama de nous edificis, amples avingudes, confortables automòbils, moderns túnels, velocitat sense objeccions, turisme inesgotable...

Ara sembla que l'aparell judicial s'associa a aquesta concepció i tanca així el nostre particular cercle de guix valencià, deixant molt poques opcions a un final feliç.

El "no passaran" madrileny, emulat de manera exemplar per nombrosos veïns del districte amenaçat, ha estat aparentment fet callar pel "passarem" d'una alcaldessa i el seu equip municipal, incapaços de reaccionar amb la sensibilitat que se li deuria suposar a un govern respectuós amb les arrels històriques del seu poble i, el que és més important, amb les vides que han arrelat allí durant tants anys que ja no podran ser reconstruïdes en cap altre lloc. Deuríem ara posar tots els mitjans perquè no es converteixi en el "ja ha passat" amb el qual la Gámez es va mofar després de la derrota republicana.

En la mateixa línia que la destrucció de La Punta, aquesta actuació no deixa d'estarrufar-nos els cabells igualment. Haurà suficient gent amb coratge i sentiment en aquesta ciutat adormida com per a donar la resposta adequada a aquesta inqualificable agressió?
Mira també:
http://www.e-valencia.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=5852&mode=thread&order=0&thold=0

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa