Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió : especulació i okupació
No m'agraden els okupes
23 set 2004
(La setmana passada va sortir aquest article al diari de Gràcia, a les planes d'opinió. A sota està la resposta de la CPF, la coordinadora de festes de la plaça del Diamant)
No m’agraden els okupes

Joan Lafarga, geògraf (Independent de Gracia, p03)

Sóc conscient que una afirmació com aquesta escandalitzarà els talibans del progressisme, però ja m’avanço: del meu carnet de progre per punts me’n podeu descomptar l’apartat simpatia pels okupes. I si creieu que no em mereixo un lloc al sol del progressisme doncs expulseu-me’n
que a fora també hi ha vida. Explicaré per què no m’agraden els okupes. Que
el que cal són arguments.

Perquè són violents. Si no estàs amb ells, ells estan contra tu. És impossible el diàleg, no raonen, insulten. Si no, pregunteu als veïns de les cases okupades. Els tenen atemorits. Perquè són intolerants. Divideixen el món en dos grups: els bons, que són ells, i la resta del món que
som agents del capital internacional al servei de Bush i de la guerra. Doncs no, nois, n’hi ha molts que no som okupes i no som agents del capital internacional, que estem contra les guerres i que hem d’anar a treballar cada dia.

Perquè no ens ensenyen res. Vull dir que no ens ensenyen res de bo. A la vida ens enriquim els
uns als altres I així millorem. Però per més que hi penso no veig què em poden ensenyar.
Perquè menyspreen la cultura. I els llibres i tot allò que no sigui barreja de decibelis i
alcohol. Cridar no vol dir tenir raó. La raó s’ha de treballar i s’ha de guanyar.

Perquè ens volen ensenyar Gràcia als graciencs. I no en saben res de Gràcia, no l’estimen. Només
ens l’han convertit en el seu parc temàtic on els que no som com ells som figuretes decoratives que no podem ni expressar-nos.

Perquè estan destruint la Festa Major. I la convivència, sobretot la convivència, que era el valor
més preuat de la nostra Vila fins la seva irrupció. Mai com ara tanta gent s’ha queixat de les festes. Sé que es diu que no tots els okupes són iguals. Segur que és cert, però em podeu
presentar els altres? Perquè a Gràcia només coneixem els iguals. On són els altres?

El que ha passat aquest any per la Festa Major passa de mida i cal dir les coses pel seu nom: no necessitem alternatius que ens vinguin a salvar de cap apocalipsi. A Gràcia, des de sempre, s’ha rebut bé qui venia en so de pau, a participar i a conviure. Qui vingui amb violència, intolerància i
amb prepotència no ens cal. Que costa molt construir i molt poc destruir. Después del que ha
passat aquesta Festa Major cal que perdem la por (sí, la por) i ho diguem fort i clar: fora
bruts, fora els intolerants, fora els incívics, fora els violents, siguin skins, okupes o alternatius.
Que la violència i la intolerancia té un nom: feixisme. I aquest no entén d’estètiques,
es pot ser feixista amb el cap pelat o amb grenyes. Que si els caps rapats atemoreixen els okupes, aquests ho fan amb els veïns. Quina diferència hi ha? Ni els uns ni els altres, hem de ser
valents i dir prou! Ens hi va tot.

*****
(resposta de la CPF que surt publicada avui)

No m’agraden els falangistes
(CPF·Plaça del Diamant)

No tot s’hi val. I sóc conscient que una afirmació com aquesta escandalitzarà els talibans del club dels demòcrates, però ja m’avanço: mai hem volgut tenir el carnet d’un club que se li en fot l’especulació, que mira permanentment a una altra banda quan es tortura i que encara no vol assumir que –estant contra la guerra- el seu Fòrum del diàleg el finança Indra, que es dedica a la noble tasca de construir míssils per matar a escala industrial.


Estem contra els falangistes (de vell i nou encuny) perquè basen el seu discurs en la mentida permanent, en la criminalització feréstega i en la falsedat premeditada. Que es pensen que ho saben tot, que creuen en clubs i carnets i que van expedint certificats de bon veïnatge i bones costums com si fossin la Secció Femenina de Falange. Atribuir tots els mals de la Festa Major a les ‘alternatives’, sol·licitar la neteja ètnica dels dissidents i altres provocacions, només són equiparables políticament amb l’ala extremadament dreta del sectors durs del PP. Haver de recordar que no hem vingut al barri ara mateix, sinó que hi hem nascut i fa 13 anys que treballem a la plaça del Diamant no només és obvi sinó trist; haver de recordar que com qualsevol carrer guarnit –als qual respectem profundament- ens hem deixat hores de treball, il·lusions i 54.000 euros per fer un homenatge popular a l’Ovidi des de la reivindicació i el compromís, també és trist: i enrareix fins el paroxisme l’inici d’un debat necessari sobre la Festa Major que tots hem patit.

Però com que el sol surt per tothom, caldrà recuperar “el nom exacte de les coses� –no amb acusacions genèriques i infundades d’odi atàvic com la provocació testosterònica d’en Joan Lafarga, sinó remetent-nos als fets concrets i objectivables.

Fets concrets i no insults, doncs. S’oblida el sr. Lafarga que el president d’una comissió de festes oficial va fer-la grossa a cops d’ampolla per estomacar un bodeguer. I això és violència. S’oblida el sr. Lafarga que un noi va perdre un testicle per una càrrega policial d’un cos que fins fa tres dies estava comandat per un tal Royuela. I això també és violència, transició malparida i desmemòria. S’oblida el sr. Lafarga que els altres detinguts de Festa Major són dos treballadors immigrants sense papers i sense contracte que treballaven per un bar de la plaça de sol. I explotar immigrants (a la plaça que dels actes del Fòrum, ves per on!) també és violència simbòlica. Són només tres exemples per contraposar els oblits, d’on no es desprèn ni una sola acusació concreta. I s’oblida, també, que els que van apunyalar el jove okupa ho feien exactament al crit de la seva demana: “Fora bruts�. I com que estem parlant d’oblits s’imposa recordar-li a Lafarga els temps –no tant llunyans- en que era ell qui creuava containers i feia barricades al carrer Gran de Gràcia.

En fí, no em preocupa especialment que en Lafarga insulti, manipuli i intoxiqui. Que busqui un cap de turc per a un problema complex que neix d’una societat plastificada pel consum i el diner, cada cop més anèmica, anòmica i violenta. El que em preocupa és la traducció política –en fets- del seu pensament. Més policia, més crispació, més feixistes agressors alliberats, més desallotjaments i més control. I desprès, què... patrulles urbanes?

Acabo amb Machado, okupa de l’esperança i la utopia: Lafarga menysprea tot el que ignora. I Fromm, psicoanalista del feixisme de masses, insistia que el nazisme funcionava arrelat en la ignorància. Que s’apliqui la lliçó.

****
quin país

This work is in the public domain

Comentaris

Re: No m'agraden els okupes
23 set 2004
i això n'està ple , hem de ser valents i dir prou
Demagogia barata
23 set 2004
Qué otra cosa se puede esperar de un tío que titula de esa forma su artículo, como si de verdad fuera relevante lo que a él le guste o deje de gustarle.
Re: No m'agraden els okupes
23 set 2004
Simplement són uns aprofitats que no aporten res a la societat i els seus valors són contraris al civisme
Re: No m'agraden els okupes
23 set 2004
en general fatal el articulo, pero hay algunas afirmaciones que no son del todo negables:

> Si no estàs amb ells, ells estan contra tu. És impossible el diàleg, no raonen, insulten.

> Perquè són intolerants. Divideixen el món en dos grups: els bons, que són ells, i la resta del món que som agents del capital internacional al servei de Bush i de la guerra. Doncs no, nois, n’hi ha molts que no som okupes i no som agents del capital internacional, que estem contra les guerres i que hem d’anar a treballar cada dia.

en estos puntos estoy parcialmente de acuerdo con el autor, pero no coincido con la generalizacion que 'todos los okupas son asi', ademas pienso que no es un problema de los okupas, sino de la izquierda radical en general

si a la autocritica :)
Re: No m'agraden els okupes
23 set 2004
Algú ho havia de dir d'una punyetera vegada davant de tanta beneiteria "revolucionària" i "alternativa". I té raó quan diu que hi qui es pensa que pot ensenyar Gràcia als graciencs de pedra picada com ell.

Per cert, Joan Lafarga no és falangista, fa moltíssims anys que no el veig, probablement ni s'enrecorda de qui soc, però el vaig conèixer fa més de vint anys en campanyes contra la llei antiterrorista, la tortura, etc., poc després del Tejerazo, en uns moments en que treure una estelada al carrer era motiu de detenció i de malstractaments.

Un del Raval.
...i?
23 set 2004
i què?
cap passat justifica cap present.
Re: No m'agraden els okupes
23 set 2004
ni cap postura pseudorevolucionaria justifica tanta tonteria, que sembleu autistes alguns!
Re: No m'agraden els okupes
23 set 2004
es el problema que tiene generalizar.. que agrupas indiscriminadamente..

claro que en Gracia hay okupas que sólo se preocupan de su vida ( y perdonadme la demagogia, de su vino ).. pero ni mucho menos lo son todos..

este señor estoy seguro que no ha entrado a ninguna casa okupada.. le hubiera venido bien pasarse por LesNaus y ver en lo que consiste okupar una casa, y preguntar a los vecinos de esa calle que pensaban de ellas y ellos..
Re: No m'agraden els okupes
23 set 2004
No m'agraden els geògrafs

Sóc conscient que una afirmació com aquesta cridarà l'atenció de qui llegeixi. És un esquer. Contestant una opinió del gran geògraf Joan
Lafarga a l'Independent de Gràcia, explicaré perquè una afirmació de l'estil és tan absurda com la que ell feu posant okupes enlloc de geògrafs a la oració.

Afirmava Lafarga que els okupes són violents. Jo us dic que els geògrafs són mentiders. Tots. Però no pas per les seves opinions. Són mentiders en els seus estudis geogràfics tan com violents són els okupes en la seva supervivència. Si no tragues el que un geògraf et diu, estàs contra el pensament científic sencer. Si no, pregunteu als estudiants, i sobretot pregunteu als viatgers. O no es va descobrir que Àfrica era molt més gran
de com la pintaven als mapes? O no estan moltíssims mapes equivocats i moltes dades no fonamentades o recollides amb greus errors de mesura?

Són tan mentiders que ni un sol confessa la addicció que els té atrapats: són fanàtics de la màgia negra. Es posen a escoltar música tenebrosa
mentre escorxen innocents animals domèstics o de corral. I beuen la sang encara calenta per sadollar la seva malignitat.

En fi, com es veu, és molt senzill presentar-se com a neutral i pausat analista i després posar a parir un grup o categoria social. Però el sol
fet de concebre aquest grup o categoria amb unes característiques homogènies ja és una barrabassada, element que cal esperar que a un
geògraf li hauran explicat en algun moment dels seus estudis; que els prejudicis són el pitjor enemic del coneixement.

Suposar que tots els okupes són violents, tots els geògrafs són cartògrafs o tots els sociòlegs imbècils és una bonica manera de deixar de pensar. És un punt final. És, en definitiva, la base psicològica amb que van actuar els feixismes que van allissar Europa i que estan a cada cantonada darrere el populisme. "No pensem més, i actuem sense donar-hi més voltes. A sac"
Però vaja, a l'Estat espanyol ja hi ha molts casos de defensors de la llibertat -com l'últim ex-president popular- que ens donen la píndola
presentant-nos la seva opinió com l'autèntica, i el que no se la creu és un fatxa. El pensament únic té això: el fatxa et sol dir a tu que ets un
fatxa perquè no tragues.

Al geògraf que es preocupa de l'okupa de Gràcia, m'agradarà sentir-li sol·lucions per a la vivenda i l'especulació al barri, sol·lucions pels inexistents espais d'oci gratuït, pel treball precari, per la participació associativa, pel masclisme en la vida quotidiana, per la manca d'iniciativa del nostre jovent, per la degradació ambiental i
radioelèctrica que patim, i pels problemes que, en definitiva, preocupen els progressistes com ell, es suposa.

Però amb tot això per resoldre, és xocant fomentar la intolerància contra qui no té accés a una vivenda, a un treball digne, a uns estudis
universitaris, a la cultura que s'ha de pagar. I en una actitud contemplativa, el més deplorable és criticar als que ens molesten sense oferir ajut o sol·lucions. El guanyador de pa no suporta als qui no treballen. I enlloc de exigir als del capdemunt de l'escala social, recrimina als de sota que destorben.

Sento trencar l'ideal, però no a tothom li obren la porta pel simple fet de trucar amb bones maneres.

Pau, membre d'Infoespai
Re: No m'agraden els okupes
23 set 2004
solament portten al totalitarisme i cal combatre'ls amb tot el que calgui
Re: No m'agraden els okupes
23 set 2004
això mateix q dius ho han fet els/les okupes? preguntar als veins q pensaven d'ell*s... de les seves festes alternatives... han anat a les comissions de festes... a les associacions de veïns...
Amb tot el que calgui?????
23 set 2004
...i com ho penses fer, rei??
Re: No m'agraden els okupes
23 set 2004
M'agraden els okupes?
A mi sí m'agrada la ideologia del moviment. Estic en contra de l'especulació. Estic en contra del materialisme de la nostra societat. Estic en contra de les classes.
Però estic d'acord que hi ha una part del moviment okupa que el desvirtua, perquè és cert que es pensen superiors pel fet d'okupar (per què?), generalitzen el concepte d'enemic (fet que ens passa a la majoria dels humans), critiquen a altres grups que defensen coses que no tenen res a veure amb el que ells defensen (als moviments nacionalistes), i a més a més, després porten la roba a rentar a ca la mare (recordar el famós 60 min de fa uns anys, on sortien un grup d'okupes de St Cugat).
Vull aclarar que aquests són els okupes que no m'agraden, però també conec a un munt que són conseqüents amb la seva manera de pensar, tolerants, i molt més cívics que moltes persones, per la quantitat d'activitats públiques que porten a terme (i no estic parlant de raves de pagament, dos conceptes incompatibles fins que es van ficar pel mig segons quins okupes).
Força als okupes de debó!!!!
Re: No m'agraden els okupes
23 set 2004
solidaritat també amb els que ocupen (sense la K) vivendes per a viure-hi, sense pretendre ser l'avantguarda de res... recordeu les casernes? les famílies gitanes de Sants? les famílies que no arriben a final de mes i que no poden pagar lloguers o hipoteques?

l'okupació és estètica, la lluita per vivendes dignes per a tothom és política... no cal anar venent la moto de que una okupa és un "espai alliberat social per al barri blablabla" quan en la majoria de casos és un puto club privat... si no tens vivenda i optes per fotre patada a la porta a un pis buit, felicitats... si m'intentes vendre palles mentals, ves que et moqui la iaia.
Re: No m'agraden els okupes
23 set 2004
a mi tampoc m'agraden els ocupes, els de estas amb nosaltres o contra nosaltres, ja hi ha prous divisions als moviments d'esquerres i no es manera d'enfocar les lluites, a més ja m'he cansat d'uniformes, es l'esclavitud de l'estetica i el borreguisme absurd.
estic d'acord amb l'ideari pero no amb les maneres impositives que utilitzen, amb la prepotencia i el discurs de retorica política de la mes barata i cutre, frases fetes que repeteixen com automatas entre la rasta el porro i la cervesa
Re: No m'agraden els okupes
23 set 2004
ens hem tornat bojos o k?
Per començar la festa del colectiu okupa propiament era a la plaça rovira, no al diamant.
Jo vai anar-hi cada dia i en cap cas es pot dir k sigui okupa, tb em vai pixar pels carrers, pero en comptes de dirme guarro, pq no dem aneu mes lavavos a l'ajuntament? o son suficients 15 lavavos per 2 milions d persones???? Jo tb stava cuan la policia va carregar per la cara i amb brutalitat(tb val a dir k provocadors n'hi han a totes bandes) passejantme amb la camera entre els polis vai ser testimoni d mes d'una conversa k deunidó, semblaven un grup d nazis abans d fotre una pallissa, ben organitzada k un cos d seguretat.

A part d tota la falsetat al respecte d la festa major k ha dic el geograf akest, k tb creu k es l'unic gracienc i k els k no son com ell no son realment del barri, tb dir k en el referent als okupes no te ni la mes remota idea. Es limita a jutjar per estetica i a generalitzar. Dspres d diverses visites a cases okupades dubtu molt k sigui quelcom tan generalitzat l'actitud d que ell es fa ressó, jo no n'he vist cap (tot i k se k existeixen en un petit percentatge) ah i d club privat re d re, pq io no soc d cap club d re i no man fet re i s'han portat d puta mare amb mi.

I si guarru es no anar vestit com la majoria, si es no conformarse amb anar a les manis contra la guerra per netejar la seva consciencia, donar 100 euros a la marato d tv3 i apadrinar un nen pos jo prefereixo ser guarru.
El k es ell es un progre, d'etiqueta com tots els k fan servir la paraula progre al cap i a la fi.

A vere si s'aplica el cuentu k ja no es esquera o dreta, es sem en refot o no sem en refot, canvio la gent pero no el sistema i em sento millor, es tracta d canviar les coses, o com aminim d'intentar-ho.
Re: No m'agraden els okupes
23 set 2004
L'article té un to tan bàsic que segons quines coses fan riure. Però altres coses hauríen de fer reflexionar ja que l'articulista opina el que molta altra gent, evidenciant una manca de comunicació entre el veïnat i qui munta les festes. I a més, les festes alternatives cada cop són menys polítiques i més "conciertazos" dels grups més guais. Potser s'hauria de repensar el que es vol mostrar als veïns i menys contestar amb el catàleg de respostes panfletàries, que no per ser certes, ajuden al veïnat a entendre quin model de barri es vol. Cal una mica més d'autocrítica per encarar el debat necessari. Cal ser menys demagògics
Re: No m'agraden els okupes
23 set 2004
a banda de que al final quasi no s'entén res del missatge anterior, també és una col·lecció de generalitzacions i demagògia barata... autocrítica zero... "quan un té la raó la resta son uns porcs"... més arguments per als més reaccionaris i menys ganes de buscar sol·lucions... com van dir els okupes que van assaltar la seu d'iniciativa "venim a molestar i no a dialogar"... aneu buscant solidaritat, aneu, quan vinguin els maderos a fotre-us fora de la vostra casa... potser heu de fer-vos la pregunta del segle "per què ens odia tanta gent? potser es pq estem algo malament".
Re: No m'agraden els okupes
23 set 2004
per missatge anterior volia dir el de "vaia tela..."
Re: No m'agraden els okupes
23 set 2004
Si a vosaltres no us agraden els okupes que hi farem, ha d'haver-hi gent per tot diuen, i per això també hi ha gent que s'ho treballa a un centre social de veritat i d'altres que no ho fan ni els importa. El problema de tot això és l'imbecilisme d'uns quants que no dubten en repetir els mateixos prejudicis absurds, encara que sapigan que no són generalitzables a tot un col·lectiu, i d'altres que no ho saben perque en la seva vida s'han pasat per un centre social, casa okupada, guetto o com li vulgueu dir.

Jo estic en un centre irealment intentem construir una altra forma de veure les coses, i intentem col·laborar amb d'altres entitats, amb moltes ho fem i amb d'altres és impossible pels prejudicis seus o els nostres, el cas és que sempre xocarem amb els feixistes, amb el de dretes i també amb els que no volen entendre siguin d'esquerres o es diguin, no vol dir que tots siguin el mateix, però actualment tenim davant un govern que ha iniciat una campanya de criminalització de tots els okupes, no volen a ningú més a l'esquerra que ells, els fem mal i per això tanta insistència en mentir i desprestigiar, en fer demagogia barata, el que és més sorprenent és que quatre pringats, ho facin per pura militància, per sectarisme de partit, perque es pensen que si segueixen el discurs dels poderosos ells ho seran també. Ara ja podem dir que tots els partits polítics coincideixen amb l'anàlisi de que els okupes són un problema, des del PP fins a IC tots a una. A defensar els vostres privilegis i incoherències, a donar la volta a la truita i enlloc de parlar del veritable problema que és l'especulació, és millor parlar dels okupes. A totes les societats els hi cal un boc expiatori, ara serem els okupes, a mi no m'importa, la gent que ens coneix sap com sóm, els que parlen per parlar que ho continuin fent, caminem en la direcció contrària i per res vull tenir fans.

Només dir-li a la gent que si possessin la mateixa ràbia en lluitar contra l'especulació que contra l'okupació poder arreglarien alguna cosa, però que hi farem, cadascú es planta l'enemic a la seva alçada, i comencem a travessar una època en que els okupes són els culpables de tots els mals. És una llàstima però és així i sempre ha estat així, els poderosos apunten i els idiotes disparen esperant la sardineta a la boca, els hi fan la feina i se senten satisfets com el gos que rep la palmadeta de l'amo. Si a aquesta gent no els hi agraden els okupes, em sembla perfecte. Jo se que al meu poble puc palar amb molta gent que és d'esquerres i fer moltes coses, amb d'altres que no són el meu enemic ells s'han obsessionat en convertir-se en el nostre. Tranquils, ja sabem on apuntem. I per molt mal que us faci sempre estarem contra el poder, sigui del color que sigui i vingui amb el nom que vingui, perque el veritable mal és el capitalisme i els que ho defensen. Ara que molts us veieu al poder us doneu conta que haureu de baixar el puny, que haureu de revisar l'internacional i que possiblement el capitalisme mai serà enderrocat per partits d'esquerres, molts heu fet el viatge cap al reformisme oblgats, els pitjors són els que creuen que abans estaven equivocats i ara no, simplement perque han guanyat les seves sigles. És igual, visca el capitalisme direu si cal mentres us enrecordeu que lluny queden aquells anys en que volieu canviar el món. Ara s'ha de ser cívic i bon ciutadà. Doncs jo no seré ni una cosa ni l'altra.
Re: No m'agraden els okupes
23 set 2004
res de nou, més postures de "jo tinc la veritat, tu ets un venut al capital"... l'okupació és una forma de lluita, però no l'única i no esteu sols al món ni sou el melic de l'univers... Tu Gaiter estaràs en un centre social exemplar, però reconeixeràs que dins del col·lectiu hi ha molta merda i moltes actituds txungues que només vosaltres podeu solucionar, pq si no ho feu això serà el que definitivament us marginarà com a moviment social... No vagis donant tantes lliçons als demés i aplique-vos el cuento a vosaltres...
Re: No m'agraden els okupes
23 set 2004
per començar no posis paraules k jo no he dit, k per manipular ia tenim als massmedia.

A part d'això, simplement m'he limitat a dir el k jo he vist, repeteixo, JO. Potser no es objectiu, pero no puc haver-ho vist tot i per tant dic el k dic (osti si quem liu una mica escrivint jejeje).
Al k anava, no son topics, sino la meva experiencia, ni millor ni pitjor simplement una més.

Per a dir k no t'agrada sense coneixer el tema es molt dir. Em queixava d la generalització que el geograf feia, ja k per la seva lògica io tb dec ser un okupa, ja k stava per allà i tinc tanta culpa com ells, pagan uns per tots, i això no es just.
Re: No m'agraden els okupes
23 set 2004
Generalizar, tranquilo que si hubiese ido no habría vuelto por la peste que echáis xD
Re: No m'agraden els okupes
23 set 2004
Anda españoleta vete a raskarla
Re: No m'agraden els okupes
24 set 2004
excel·lent l´escrit de la CPF,
felicitats, de debo,
moltes felicitats i molts anims pel redactor o redactora per fer futurs escrits.
Re: No m'agraden els okupes
24 set 2004
I també per l'escrit d'en Pau.
Re: No m'agraden els okupes
24 set 2004
ESO MISMO, FUERA LOS OCUPAS GUARROS Y CERDOS, RESTOS INTRATABLES Y SOBRANTES DE LA SOCIEDAD QUE DEBEN SER REEDUCADOS O EXTIRMADOS (QUE ELIJAN).


ADELANTE POR ESPAÑA!
calvillo: sabes lo q es un argumento?
25 set 2004
pues cuando lo sepas ven y usalos.

muy buenas las contestaciones de la gente contra la criminalizacion y esterotipacion del movimiento okupa. mi experiencia es q el movimiento okupa no es perfecto, como todos los q conozco. si hay gente q se siente superior, como en todos lados. hay gente egocentrica y autoritaria, como en todos laos. y asi mas cosas. pero a diferencia de muchos sitios hay gente q se lo curra, q arriesga y q pone la carne en el asador para conseguirNOS un mundo mejor.
Re: No m'agraden els okupes
27 set 2004
Fa mal, però en Joan Lafarga dóna en el blanc. No crec que posi en qüestió ni la filosofia del moviment, ni que estigui a favor de l'especulació. El tema de fons és que els okupes, al menys a Gràcia, han perdut la confiança del veí. Com?, doncs tocant els bongos i la guitarra fins a les tantes de la matinada, i volent imposant les seves actituds a la resta. Per a mi, la frase bàsica és: o estas amb ells, o estan en contra teu. Una veritat com un temple. Que tinguin tota la raó pel que a la l'especulació els serveix per fer el que vulguin, caient en el més absolut dels incivismes?. Homes, mira, no. Sort i gràcies per la teva valentía, Joan!
Re: No m'agraden els okupes
27 set 2004
Incivisme es enfrontar la gent que conviu bàsicament bé al barri, per interessos polítics i econòmics. La gent que ha organitzat les festes alternatives de Gràcia no són precisament els que s'estan a la plaça a la matinada tocant els bongos o la guitarra. Per cert que no hi ha res dolent en fer-ho si no és fins tard, en aquest sentit tothom éstà d'acord perque és una obvietat. També és una obvietat que la feinada que suposa montar un escenari amb les llums, la corrent, la decoració, les barres, el contacte amb els grups, etc i etc preparat per funcionar a la perfecció al llarg de gairebé una setmana resulta de molt més que tocar els bongos i la guitarra a una plaça. Qui esta fent aixó de amb mí o contra mí és qui ara vol convertir les festes alternatives de Gràcia en l'únic incomoditat d'alguns veïns, fet que crida molt l'atenció perque soroll i merder hi havía a tot arreu començant per les festes "oficials". Per cert que a les festes de la Merce també hi ha hagut molt de soroll i merder pero, és extrany, aixó no ha estat notícia al telenotícies amb el mateix tó manipulador i criminalitzador que quan parlaven del mateix respecte a Gràcia.
Re: No m'agraden els okupes
28 set 2004
Heu llegit si l'autor de l'article parla d'okupes de fora de Gràcia o només de Gràcia. A mi m'ha semblat que parla només de Gràcia. I a Gràcia, per la raó que sigui, el moviment okupa està molt mal vist. Vaig observar amb dolor que els veïns, no us enganyeu, de Kan Titella o de Les Naus estaven exhultants d'alegria quan els van desallotjar. Quan els veïns et dónen l'esquena la batalla està perduda. I ara ho està, és trist però és així. El moviment hauria de replantejar-se les coses, demanar disculpes al veïnat i tornar a començar. Abans hi havia solidaritat en les desocupacions ara hi ha alegria. potser haurieu de llegir l'article sense mala bava i treure'n conseqüències. Teniu massa ressentiment contra tot i contra tots.
Re: No m'agraden els okupes
28 set 2004
Possiblement no tots els okupes són iguals,però com que no saben fer neteja a casa seva i van signant manifestos unitaris és totalment normal que se'ls vegi com una sola cosa. Tal com deia el text anterior ara la gent desitja amb candeletes que se'ls desallotgin per acabar amb el malson de la brutícia, les pintades,l'incivisme, els insults, la prepotència i la por, sí la por que causen. En realitat ocupen les cases per tenir un lloc per a fer les seves festetes tan populars i veinals, no per res més. La gent pobre de veritat i que necessita una vivenda no fa el que fan ells ni porta el seu uniforme intimidatori.
mentira sobre les naus
29 set 2004
muchos vecinos firmaron en apoyo de las naus. yo un dia estuve recogiendo firmas y te aseguro que no es asi. no todos eran a favor pero mucha gente si firmaba y habia gente tambien que no sabia ni que existia. osea que eso de la alegria no se de donde te lo has sacado.
Re: No m'agraden els okupes
29 set 2004
El suport als okupes és proporcional a la distància que hia entre el veí i una casa ocupada. Quan més lluny més suport. Quan més aprop menys suport. Segur que els okupes tenen més suport a Pedralbes que a Gràcia. Aquí ja els hem patit massa. Per què no aneu una temporada a la Bonanova? Allà si que trobareu capitalistes de veritat. O teniu por que us peguin? És més fàcil atemorir vellts de Gràcia, oi?
Re: No m'agraden els okupes
17 nov 2004
No sh'a de generalitzar el grup d'okupes.
El okupes donen diferents serveis a la vivenda.
Alguns només okupen perquè necessiten un espai per viure. D'altres aprofiten aquest espai per fer un algo que creuen que és bo per a la societat, o no es fan activitats a molts dels centres socials okupats?

Crec que aquest tema s'assembla al de la construcció d'un centre comercial a qualsevol barri, en aquest cas l'okupació és legal i benèfica per uns quants, però no et diran el mateix els comerciants del barri.

Fa molts anys que em moc per el casal del meu barri, i està bé tenir un espai on poder demanar sales gratuites per fer activitats. S'organitzen events,... Potser les instalacions no són les millors, a vegades és millor una casa okupa, on al dia següent no ha d'anar gent, i ha d'estar net i polit.
Re: No m'agraden els okupes
24 gen 2006
Com sería el món si la majoria de gent fesim el mateix..?

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more