Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
La xarxa contra els tancaments i la precarietat es solidaritza amb Izar
22 set 2004
TOTS I TOTES AMB ELS TREBALLADORS D’IZAR

NO AL PLA DE RECONVERSIO D’IZAR
NI TANCAMENTS, NI PRIVATITZACIONS
TREBALL I CONTINUÃ?TAT PER A IZAR
1.     La Xarxa contra els Tancaments i la Precarietat ens solidaritzem amb els treballadors d’IZAR i les seves empreses auxiliars i donem suport incondicional a la seva lluita per la retirada del pla de reconversió del Govern de Zapatero.

2.     Denunciem la repressió desfermada contra els treballadors. El president del comitè d’empresa de Sevilla, Ignacio Sánchez, ho va dir molt clar, després de la brutal intervenció policial del passat 17 de setembre: «el Govern respon a la mobilització igual que la dreta, amb les mentides i la repressió».

3.     El pla del Govern, a través de la SEPI, significa la reducció d’IZAR a una empresa de construcció naval militar i la segregació i la privatització de la secció civil, amb la desaparició de diverses plantes, la desindustrialització de zones senceres i la pèrdua d’una majoria dels prop de 40.000 llocs de treball (directes i indirectes).

4.     El Govern al•lega que el seu pla és «inevitable» per les pèrdues econòmiques d’IZAR, la manca de contractacions civils i les sancions de la Comissió europea per les ajudes «il•legals» del Govern del PP. La recepta de Zapatero és la mateixa del seu antecessor Felipe González, al moment de la reconversió del 1984: condemnar un altre cop els treballadors als «dilluns al sol». On queden les seves promeses de «salvar les Drassanes» fetes als treballadors de la Naval de Sestao?

5.     Per al Govern només compta el que diguin els banquers, la gran patronal i una sinistra burocràcia europea, depenent de les multinacionals. Una burocràcia a la qual resulta «natural» subvencionar la destrucció de cultius i ramats, mentre declara «il•legals» ajudes públiques a una indústria estratègica.

El Govern s’oblida que les pèrdues es deuen als beneficis que treu la banca de l’endeutament d’IZAR i al fet que, durant aquests últims anys, la política del PP ha estat l’abandó de les contractacions de nous vaixells, per després justificar-ne la privatització i els tancaments.

En comptes d’assegurar la càrrega de treball que exigeixen els treballadors d’IZAR, ara que estem a les portes d’una renovació general de les grans flotes internacionals, el Govern vol acabar amb una empresa que té unes plantilles i una tecnologia amb una capacitat puntera demostrada.

Per al Govern no compta la ruïna i la desolació de poblacions i comarques senceres si es tanquen les drassanes.

6.     Cridem les centrals sindicals a estar a l’alçada de la voluntat de lluita dels treballadors i a no cedir fins que es garanteixi la continuïtat d’IZAR com empresa pública, la de totes les factories i la de l’actual plantilla. Cap firma sense que l’última paraula la tinguin els treballadors.

7.     SI ELS TREBALLADORS D’IZAR GUANYEN, HI GUANYAREM TOTS. La seva victòria seria una derrota de la política d’acomiadaments i precarització, i un cop a la Unió Europea de les multinacionals, les deslocalitzacions i la precarietat.

8.     Cridem les organitzacions, comitès d’empresa, seccions sindicals i moviments socials a expressar la seva solidaritat amb els treballadors d’IZAR i a donar-los tot el suport en la seva lluita contra la segregació, la privatització, els tancaments i els acomiadaments.
   
    Proposem enviar comunicats de solidaritat amb el següent text: “Recibid nuestro apoyo     incondicional a vuestra lucha hasta conseguir la retirada del plan de reconversión del Gobierno y el     compromiso de continuidad de IZAR como empresa pública, de todas sus factorías y de la actual     plantillaâ€?
   
    Els números de fax dels comitès d’empresa són:
    Sevilla 954480530; Cadis 956299388; San Fernando 956599800; Puerto Real: 956471584
    Gijón: 985178350; Sestao: 941858634/51; Galicia-Astano: 981338476
   
   
XARXA SOLIDÀRIA CONTRA ELS TANCAMENTS I LA PRECARIETAT

This work is in the public domain

Comentaris

menos lobos!
23 set 2004
I quan us va tocar el torn a les vostres fàbriques...¿perquè no tiraveu pedres als patrons?
Sindicato Sindicat