Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : laboral
Los trabajador@s de Parcs i Jardins de Barcelona se manifiestan contra la privatización del verde
22 set 2004
Los trabajadores/as del Institut Municipal de Parcs i Jardins nos hemos concentrado hoy 22 de septiembre de 2004 a las 9:30 de la mañana, tras la realización de una Asamblea General de Trabajador@s, en la puerta del Ayuntamiento de Barcelona.
Los motivos de la concentración han sido el rechazo de los trabajador@s del Institut Municipal de Parcs i Jardins a cualquier modificación de los Estatutos actuales del Institut y del cambio del sistema de gestión de Organismo Autónomo a Entidad Pública Empresarial.
Una vez concentrados en la puerta del Ayuntamiento dos representantes de los trabajador@s han entrado al interior para hacer entrega de un manifiesto al Comité Ejecutivo de la Comisión de Gobierno Municipal donde se rechaza el cambio de modelo de gestión, (pasar de ser Organismo Autónomo a Entidad Pública Empresarial)
Al tiempo que esto sucedía los trabajador@s concentrad@s en la plaza Sant Jaume delante de la puerta del Ayuntamiento que estaba custodiada por los antidisturbios de la policía municipal, hemos estado gritando consignas y haciendo sonar carracas, pitos, etc… contra la privatización de los Servicios Públicos.
Barcelona, a 22 de septiembre de 2004


SECCIÓ SINDICAL DE CGT PARCS I JARDINS

http://www.vilaweb.com/ep/20040922120211.html
http://www.diaridebarcelona.com/minut.htm
http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=6&idioma=CAS&idno

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Los trabajador@s de Parcs i Jardins de Barcelona se manifiestan contra la privatización del verde
22 set 2004
FULLA REPARTIDA ALS CIUTADANS

Als ciutadans i ciutadanes de Barcelona
per males 15 set 2004 04:55:10
Per la defensa del verd i del servei públic.
Als ciutadans i ciutadanes de Barcelona

Els treballadors i treballadores de Parcs i Jardins us informem, i alhora us demanem la vostra participació (implicació) davant del canvi jurídic en la forma de gestió que l’Ajuntament de Barcelona i la Direcció de l’Institut pretén imposar, transformant l’actual Organisme Autònom en Entitat Pública Empresarial.
Un canvi que amaga i pretén la progressiva privatització dels serveis, i l’especulació mercantil dels recursos de Parcs i Jardins i de l’ús del patrimoni verd de la ciutat. És una decisió política que, de portar-se a terme, suposaria tenir les mans lliures per:
· Donar i derivar el màxim de recursos econòmics de caràcter públic al benefici de les empreses privades subcontractant i externalitzant els serveis i treballs que actualment té assignats l’Institut.
· Tornar a la forma de gestió privada dels anys 60 i 70, gestió que va comportar la degradació del servei i les pràctiques de frau i de corrupció, que l’any 80 van obligar a l’Ajuntament a suprimir-les i a fer-se càrrec directament de la gestió i execució del Servei.
· L’encariment del servei. Com de fet ja està succeint amb la subcontactació de la conservació de jocs infantils i mobiliari urbà, part de la poda de l’arbrat, de tractaments fitosanitaris, de la neteja de zones verdes, etc., i amb l’externalització a una empresa privada per portar a terme el Pla d’actuació municipal 2004 – 2007.
· La mercantilització i l’especulació dels recursos púbics: Introduint de manera generalitzada el pagament d’entrades a determinats parcs o jardins de la ciutat, com succeeix al Parc del Laberint d’Horta, i comercialitzant amb l’ús de l’espai públic com està passant a l’Hivernacle de la Ciutadella, els Jardins de Miramar... I es destinen recursos públics, materials i humans, a efectuar treballs a entitats privades i a particulars: avui s’hi destina al voltant del 20% dels recursos d’Institut, en prejudici de les necessitats públiques.
La lluita que els treballador/es de Parcs i Jardins hem decidit reprendre contra la privatització, està motivada per la necessària defensa dels serveis públics. Volem fer entendre i demostrar a l’Ajuntament que la decisió que pretén imposar és errònia i que anirà en contra dels interessos públics, és a dir, contra els legítims interessos dels ciutadans/es i dels treballadors/es.

Reclamem de l’Ajuntament i de l’Equip de Govern format pel PSC, ERC i ICV – EUiA:

· Que abandoni qualsevol política de privatització de la gestió del verd i de la mercantilització dels espais públics, que destini els recursos necessaris, econòmics i de personal, a modernitzar l’Institut i a garantir una adequada qualitat de conservació integral de tots els elements que configuren els espais públics verds de la ciutat: parcs, jardins, arbrat, jocs infantils, mobiliari urbà, etc., d'acord amb les necessitats ecològiques i de qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes.

· Que de manera urgent es recuperin les zones verdes més degradades i els parcs i jardins de caràcter historicoartístic respectant el seu projecte original, i assegurant la conservació correcta sota els estrictes criteris de professionalitat, que es garantitza amb la gestió i l’execució directa municipal.

· Que s’ha de continuant incrementat la zona verda urbana; augmentant almenys fins que s'arribi als 10 m2 per habitant, com estableix l’OMS (Organització Mundial de la Salut). Avui és de 6,36 m2 .

· Que s’ha de fomentar i facilitar la participació de les organitzacions veïnals i ciutadanes en el control de la gestió del Patrimoni del Verd de la Ciutat (Agenda 21) i reconèixer el seu dret a formar part del Consell d'Administració de Parcs i Jardins (això ja ho reclamava el Comitè d’ Empresa de Parcs i Jardins l’any 1991).

No a la privatització de Parcs i Jardins


Barcelona, setembre de 2004


Comitè d’Empresa de Parcs i Jardins i Seccions Sindicals de CCOO, USOC, CGT i UGT.
Re: Los trabajador@s de Parcs i Jardins de Barcelona se manifiestan contra la privatización del verde
22 set 2004
<b>Uns 450 treballadors de Parcs i Jardins es manifesten a Barcelona contra la privatització de la gestió.<b>

BARCELONA, 22 (EP)

A prop de 450 treballadors de l'Institut Municipal de Parcs i Jardins s'han manifestat aquest matí a la plaça Sant Jaume de Barcelona per protestar contra la privatització de la gestió d'aquest servei públic, segons han informat fonts de CGT.

Amb aquesta convocatòria, els treballadors de Parcs i Jardins han expressat el seu rebuig a la intenció de l'ajuntament barceloní de transformar l'actual institut en una entitat pública empresarial.

Les mateixes fonts han assegurat que aquesta conversió facilitaria l'"externalització dels serveis" i que l'entrada de la "gestió privada" es traduiria, a la llarga, en una "menor qualitat del servei".

La concentració ha tingut lloc mentre se celebrava en el consistori una reunió de la comissió executiva, els membres de la qual han decidit rebre al president del comitè d''empresa perquè els fes arribar les demandes dels manifestants.
Re: Los trabajador@s de Parcs i Jardins de Barcelona se manifiestan contra la privatización del verde
22 set 2004
Tota la nostra solidaritat

www.kaosenlared.net
Sindicat Terrassa