Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
El preu de l'habitatge nou s'ha duplicat a l'Hospitalet en cinc anys
22 set 2004
ORIOL RIBET

El preu de l'habitatge de nova construcció a l'Hospitalet del Llobregat gairebé es va duplicar entre el 1999 i el 2003, segons dades de l'anuari estadístic de la ciutat fetes públiques ahir. La segona ciutat de Catalunya per població -hi viuen 240.000 persones- ha registrat un increment de preus espectacular que s'ha anat agreujant a mesura que disminuïa l'oferta de noves construccions. L'any 2000 es van posar 531 nous habitatges al mercat, i el 2003, només 140.
L'anuari estadístic de l'Hospitalet reflecteix que la segona ciutat de Catalunya per població ha viscut en primera persona l'època del boom immobiliari, si bé ha fet un esforç important per oferir habitatge nou al mercat per satisfer la demanda. El 1997, la ciutat va disposar de 746 habitatges nous, que en aquell any es pagaven a un preu mitjà de 1.148 euros el m. Dos anys després, el 1999, l'oferta de pisos havia disminuït fins a 419 habitatges nous; el preu mitjà, però, s'havia elevat fins als 1.507 euros el m. L'any passat, l'últim any del qual consten dades a l'anuari, l'Hospitalet va disposar únicament de 140 habitatges nous, i els preus es van elevar fins als 2.858 euros el m de mitjana. L'Hospitalet ha crescut a remolc de l'auge immobiliari, però l'alcalde de la ciutat, Celestino Corbacho, ha reiterat en diverses ocasions que la pressió de la demanda no justifica que el creixement hagi de ser il·limitat.
Al conjunt de l'Estat espanyol, l'any passat l'habitatge nou es va encarir un 15,8% a les capitals de província, on el preu mitjà es va situar en els 1.931 euros per m, segons les dades de l'empresa Societat de Taxació. A l'Hospitalet, aquest increment el 2003 va ser del 24,3%, ja que el preu mitjà de l'habitatge nou va passar dels 2.299 euros el m del 2002 als 2.858 euros el m de l'any passat.
Pel que fa a l'habitatge de segona mà a la ciutat, l'evolució dels preus va ser similar. El preu mitjà del m de segona mà va passar dels 1.022 euros del 1999 als 1.768 euros de l'any passat. Pel que fa al lloguer, el 2003 el preu mitjà era de 560 euros per habitatge, mentre que el 1999 era de 322 euros.
Mira també:
http://www.vilaweb.com/elpunt/noticies/noticia-910090.html

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El preu de l'habitatge nou s'ha duplicat a l'Hospitalet en cinc anys
22 set 2004
Els anuncis i "estudis" sobre el preu de l'ahabitatge sempre tenen com a part interessada els lladres de les companyies inmobiliaàries, els qui interesa que la gent pensi que les vivendes pugen per que así, acceptin pagar mes i alhora vulguin vendre més car. Així, cada anunci de pujada de preus es tradueix en una pujada de preus.

Aquesta es la técnica del capitalisme salvatje: una llàstima que a indymedia hi caiguem en el parany.
Re: El preu de l'habitatge nou s'ha duplicat a l'Hospitalet en cinc anys
22 set 2004
El preu del habitatge puja per que la gent els compra !!!

Si som tant surells que enlloc de reivindicar lloguers més asequibles ens dediquem a hipotecar la resta de la nostra vida comprant un piset, evidentment les constructores es dediquen a fer-se rics i a comprar el favor dels polítics aprofitant-se d´un dels drets més elementals com el del dret a una vivenda.

D´altre banda, la construcció és la millor manera (per no dir l´única ) per fotre el pelotazo i forrar-se en poc temps comprant voluntats e hipotecant de per vida a major part de la societat assegurant-lis als amics banquers negociet per a força anys....

Apaña es así.

Salut.
Re: El preu de l'habitatge nou s'ha duplicat a l'Hospitalet en cinc anys
22 set 2004
Que me lo digan a mi que vivo en l'Hospitalet, Uff cada vez más jodido y los precios en general no veas como suben.

Habría que plantearse seriamente hacer un boikot de desgaste a las inmobiliarias. Algo permanente y cañero
Re: El preu de l'habitatge nou s'ha duplicat a l'Hospitalet en cinc anys
22 set 2004
És increible com alguns abusen tant del nostre dret a la vivenda, fins convertir-lo gairebé de dret en luxe.
Re: El preu de l'habitatge nou s'ha duplicat a l'Hospitalet en cinc anys
22 set 2004
Es una autentica estafa, nos tenemos que hipotecar casi para el resto de la vida pagando unas mensualidades que no están acordes para nada con la mierda de sueldos que cobramos. En mi caso conseguí una hipoteca a 30 años pagando 365€ mensuales por un piso de segunda o tercera mano que necesita más reparaciones que el cerebro del aznar, osea, además de la hipoteca al banco, ya a los tres meses, en una reunión de vecinos se decidio subir la comunidad de 24€ a 40€ para poder por lo menos pintar la escalera y hacer frente al deficit de los morosos, pero como la finca es antigua hay que reparar el tejado y eliminar la humedad, cambiar los bajantes y cañerias todavia de hierro, centralizar los contadores de la luz y eso de puertas de casa para fuera.Conclusión de la más reciente reunión de vecinos. Además del recivo mensual de 40€ se añade otro extraordinario de 60€ durante 12 meses para que en el plazo cumplido puedan repararse por lo menos los bajantes. ¡Hay qué joderse!
Pago al mes 415€ por un piso de 80m que se quedan por espacios compartidos de escalera rellano y casi dao por el ano, en 64m. Una finca de por lo menos 30 años, que cuando acabe de pagarla ara 60 años, yo tendre 61, habre trabajado practicamente toda la vida y ese sera mi patrimonio (o más bien mi prisión de por vida pagando siempre al banco) estaré a punto de juvilarme y seguramente si las cosas siguen por el camino que llevan las economías no tendre ni pensión. Eso si habre enriquecido a unos hijos de la GRAN PUTA que saben perfectamente como joder de por vida a las futuras generaciones de la clase trabajadora, encima, sabiendo esto, tengo que vivir con ello, y hasta me digo si habré tenido más suerte que otros generacionales mios que como yo optan por independizarse (a la manera que nos de la real gana) comprándome un piso y hiéndomea a vivir por mi cuenta (derecho fundamental para todos) o si por el contrario, tienen más suerte los que aún viven en casa de sus papas sin esclavizarse a pagar una gran hipoteca de 20, 25 o 30 años, que cuando mis viejos pudieron comprar un piso, un piso nuevo, un piso de 120m ¡OJO! hara ahora unos veinte años, lo tuvieron pagado en siete y con cinco vocas que alimentar. Yo a treinta años y sin ninguna ayuda del estado ni de ningún organismo oficial por joven soltero y sin hijos, bueno, sí, una ayuda tuve en la compra, el 50% de la escritura por primera vivienda me lo pago la JUNTA DE ANDALUCIA. Pero es que si vivimos en un estado de derecho a mi las cuentas no me salen y en el aspecto de la vivienda no solo se a retrocedido si no que no hay ningún estado del bienestar ni en mi conciencia.
CUANDO LA VIVIENDA ES UN LUJO LA OCUPACION ES UN DERECHO
Sindicato Sindicat