Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: globalització neoliberal : corrupció i poder : altres temes : pobles i cultures vs poder i estats
La Franja de Ponent s'adreça als dos presidents
20 set 2004
La Institució Cultural de la Franja de Ponent s'adreça als presidents espanyol i aragonès sobre la seva polèmica del català. Recorda al president d'Aragó que encara no ha legislat el català en la seua comunitat autònoma.
La Institució Cultural de la Franja de Ponent ha adreçat una carta oberta al president del govern espanyol José Luís Rodríguez Zapatero i al president del govern aragonès Marcelino Iglesias Ricou arràn de la polèmica originada entorn a la sol·licitud del govern espanyol a la Unió Europea de l'oficialitat del català i del valencià com si fossin llengües diferents, mentre que paral·lelament encara l'Aragó no ha legislat l'oficialitat del català.

En la carta sobre les dues denominacions del català es diu que "incloure el valencià com a diferent del català implica reobrir una artificial polèmica que ja crèiem oblidada.

No caldria recordar l'equivalència de les denominacions català i valencià que quedà finalment resolta al 1997 i confirmada en la seva total constitucionalitat" i pel que fa al català a l'Aragó "en aquest territori els seus habitants continuen sent discriminats per raons de llengua davant la manca d'una Llei que els protegeixi dins del seu marc administratiu aragonès".

L'escrit rebla "sol·licitem, per tant, al Govern espanyol i també al Govern aragonès que presidiu que es mostrin respectuosos amb l'idioma que manifesten voler protegir en els seus respectius territoris.

Que siguin reconeguts definitivament els drets dels ciutadans i territoris catalanoparlants, que ens deixin de tractar com a ciutadans de segona a l'Aragó als que vivim en la Franja catalanoparlant i que tinguem els mateixos drets culturals i lingüístics que qualsevol altre ciutadà de l'estat espanyol i per tant d'Europa. Només així ens podrem sentir part d'aquesta Europa que voldríem respectuosa amb tots els seus ciutadans".

La carta també serà adreçada al ministre d'Afers Estrangers, Miguel �ngel Moratinos, que va obrir la polèmica, i al president de la Generalitat de Catalunya, Pasqual Maragall, per invitar-los a respectar la unitat territorial del català.

This work is in the public domain

Comentaris

Els catalanistes volen parlar en nom de la Franja de Ponent
08 oct 2004
Aquesta carta ha sigut escrita per catalans emigrats a la Franja, que volen transformar la Franja per a que es transformi en un troçet de catalunya. Si tan volen estar en un "terruño" que s'asemble a Catalunya, llavors per qué emigren a l'Aragó?
Re: La Franja de Ponent s'adreça als dos presidents
08 nov 2005
Franjolí, company,tens tota la raó, que deixe en pau aquesta gent a la franja, que no parlen en nom d'ella!
No entenc com en els foros de Indymedia sel`s dona coba, no son revolucionaris ni res d'aixó, son neo colonitzadors!
Som d'Aragó!
Lo últim, van a donar uns Premis Jaume I en nom de la franja, sabeu a quí? Al museu diocesà de Lleida...Jodo! qué guaaiiis!!Com se ho saben montar!
Re: La Franja de Ponent s'adreça als dos presidents
17 feb 2006
teniu tota la raó, aquest missatge lo ha ficat aquell guillem chacón que van fotre fora de Mequinensa per estafador, viu d'aixó i per aixó mateix fa divulgasió de la seua institusió personal, pero el molt farsant parlant en nom de tots.

CHACÓN FEIXISTE, TORNAT A BADALONA!!!!!!!
TU NO ETS DE LA FRANJA!!!!!!!11
Re: La Franja de Ponent s'adreça als dos presidents
22 feb 2006
Guillen Chacón fue eviado por Esquerra para segar el aragonesismo de la zona y hacer presión mediática. Muchos saben que él esta detrás de las pintadas anónimas y de que trata por todos los medios de erigirse en el representante de las comarcas aragonesas donde se habla aragonés oriental, que es muy similar al catalán pero sin serlo. Además destrozó el Aula de la Naturaleza de Aguabarreig para después acusar a la FACAO (hay pruebas) y el resto del mundo. Para colmo de males, ya ha contactado con las juventudes de ETA y ERC para que vayan "limpiando de su camino" a lo que se oponen a sus teorías fascistas. Vaja fill de bagassa aquest bacó.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more