Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme : pobles i cultures vs poder i estats
Esparraguera - Capital de la Cultura Catalana 2005
20 set 2004
La Capital de la Cultura Catalana Esparreguera (Baix Llobregat) 2005 continua treballant en la preparació de les activitats de la seva capitalitat cultural de l’any vinent.

www.cccat.net/
Entre les moltes iniciatives que es volen realitzar destaca la celebració de setmanes culturals dedicades a la resta de territoris de parla catalana, per tal d’incrementar el coneixement i la cohesió cultural del domini lingüístic català.

D’acord amb el treball conjunt que estan desenvolupant l’Ajuntament d’Esparreguera i l’Organització promotora de la Capital de la Cultura Catalana, s’ha proposat a les diverses entitats representatives de la resta del territori cultural català, com ara l’Obra Cultural Balear, Acció Cultural del País Valencià, Centre de la Cultura Catalana del Principat d’Andorra, Arrels de Catalunya Nord, Institució Cultural de la Franja de Ponent i de l’Alguer, la seva col.laboració per difondre els seus respectius territoris en la Capital de la Cultura Catalana 2005. Actualment s’estan perfilant els projectes i s’espera que ben aviat quedin definits.

D’altra banda, l’elecció de la que serà Capital de la Cultura Catalana 2006 entra en la seva recta final. En els propers dies, Xavier Tudela, president de l’Organització promotora, iniciarà una sèrie de visites a tots els municipis candidats per a entrevistar-se amb els respectius equips de govern. El 20 d’octubre es coneixerà el nom del municipi guanyador.

Es dóna la circumstància que, tot i que fins el mes de gener vinent no s’obrirà el període de presentació de candidatures per a l’elecció de la capitalitat cultural del 2007, ja hi ha diversos municipis que han manifestat la seva voluntat de competir per a la Capital de la Cultura Catalana d’aquell any.Què és la Capital Cultural Catalana?

La Capital de la Cultura Catalana és una iniciativa, adreçada al domini lingüístic i cultural català, que té com a objectius contribuir a ampliar la difusió i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l’interior com a l’exterior.

L’Associació Capital de la Cultura Catalana, entitat constituïda l’any 1998 amb la finalitat d’instituir, convocar i desenvolupar la celebració anual de la Capital de la Cultura Catalana, és la legítima propietària de la marca “Capital de la Cultura Catalana?.

Les capitals culturals varen néixer a Europa. Atenes (Grècia) fou la primera ciutat designada com a Capital Europea de la Cultura, el 1986.

Al continent americà, la iniciativa de les capitals culturals va sorgir el 1997 i la primera Capital Americana de la Cultura de la història fou Mérida (Mèxic), l’any 2000.

D’altra banda, alguns països han creat, també, les seves capitals culturals nacionals. A Europa és el cas de Portugal, des de l’any 2003.

Al continent americà, Canadà, Brasil o Mèxic posaran en marxa la seva capital cultural a partir del 2005. Poden optar a la designació de Capital de la Cultura Catalana qualsevol municipi o parròquia (també comarca quan la demografia sigui reduïda) de més de tres mil habitants que presenti, en temps i forma, la seva candidatura. Han de pertànyer a algun dels següents territoris:

· Catalunya
· País Valencià
· Illes Balears i Pitiüses
· Franja d’Aragó
· Catalunya Nord
· Principat d’Andorra
· L’Alguer

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Esparraguera - Capital de la Cultura Catalana 2005
21 set 2004
La "cultura catalana" !!!! En parleu com si fos una marca. Visca la cultura sense adjectius radere! Visca la cultura espanyola, que és gran i joiosa! Visca la cultura saharaui, pakistani i quebequesa! Visca la cultura! Morta als ghettos de merda! Aneu a ballar sardanes al vostre poble i amb els bastons piqueu-vos els cullons, colla d'analfabets.
Re: Esparraguera - Capital de la Cultura Catalana 2005
21 set 2004
Hospitalet de llobregat, capital de la cultura catalana 2007!!!
Re: Esparraguera - Capital de la Cultura Catalana 2005
21 set 2004
Es per riure, a tú només et passa que ets tan patètic que llegeixes "cultura catalana" i no pots evitar escriure merda. Visca les cultures, aixó inclou la catalana a més de les que esmentes i infinitat d'altres. Surt del teu ghetto mental de merda, deixa de picar-te el cap amb els teus prejudicis. I l'Hospi pot ser capital cultural catalana quan vulgui...

www.cccat.net
Re: Esparraguera - Capital de la Cultura Catalana 2005
21 set 2004
cony! el 2007!!
Re: Esparraguera - Capital de la Cultura Catalana 2005
21 set 2004
"quan vulgui..."

Aixó inclou el 2007, no et sembla?

"Es per riure, a tú només et passa que ets tan patètic que llegeixes "cultura catalana" i no pots evitar escriure merda. Visca les cultures, aixó inclou la catalana a més de les que esmentes i infinitat d'altres. Surt del teu ghetto mental de merda, deixa de picar-te el cap amb els teus prejudicis. I l'Hospi pot ser capital cultural catalana quan vulgui..."

www.cccat.net
Re: Esparraguera - Capital de la Cultura Catalana 2005
21 set 2004
ja ho veig. capital de la cultura catalana. patrocinadors: el forum, tv3, catalunya radio, els explotadors del caprabo, mango...
proposo que li canvieu el nom: capital de la cultura capitalista catalana
Re: Esparraguera - Capital de la Cultura Catalana 2005
13 oct 2004
Me pregunto si en cataluña importa la poesía.
No encuentro ninguna red oficial similar a esta de Andalucía http://www.andalucia.cc/viva/dilite.html

Un cordial saludo Mª Angeles Asensio
http://www.autenticapoesia.com/q8.htm

.
Demografia
30 abr 2005
Demografia
nu se
09 mar 2006
algu te un cens sobre la immigracio en la poblacio de esparreguera q tic fent un treball si ho teniu envie-ho al meu e-mail
Sindicat