Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: immigració
Centenars d'immigrants es manifesten a València per demanar una nova llei que "respecti" els seus dr
19 set 2004
19/09/2004 18:28


VALÈNCIA, 19 (EUROPA PRESS)

Desenes de persones-- 200 segons la Policia Local i 500 segons l''Associació d''Immigrants Equatorians i Llatinoamericans Rumiñahui, s''han manifestat avui a València per demanar una nova Llei d''Estrangeria "que respecti els drets funamentals de tots els immigrants que resideixen actualment a Espanya", segons ha indicat el president de Rumiñahui, Edgar Constante.

La marxa ha partit sobre les 11,45 hores des de la Plaça de Braus de València encapçalada per una pancarta en la qual podia llegir-se ''Regularització sense condicions'', i ha transcorregut sense incidents fins a la seu de la Delegació del Govern, on Constant ha dirigit unes paraules als assistents.

Durant la manifestació, en la que s''han escoltat lemes com ''Aquí no hi ha estrangers, aquí no hi ha il·legals, som éssers humans, som tots iguals'' o ''Papers per a tots'', els immigrants han repartit uns fullets en els quals sol·licitaven el "desenvolupament de procediments especials de regularització per als que ja viuen a aquest país i no tenen papers", i demanaven "diàleg" amb les administracions.

Els immigrants, segons resa el fullet repartit, demanen una "regularització sense condicions", permís de treball i residència renovable, dret a la nacionalitat i una política "progressista" de reagrupament familiar i convivencial "contemplant dins d''ella als germans de residents i a les parelles de fet", entre d''altres qüestions.

Així mateix, sol·liciten l''exempció de visats als quals ja viuen i treballen a Espanya, que es talli "la persecució, detenció i expulsió dels immigrants" i que els joves "tinguin dret a l''educació universitària sense condicions".

Edgar Constante ha explicat que és "important" que el Govern, els empresaris, els sindicats i les organitzacions socials, "parteixin d''un fet molt puntual que és obrir a nivell nacional un debat que permeti efectivament elaborar una proposta alternativa que garanteixi la integració dels immigrants".

En aquest sentit, els immigrants afirmen que si són "bons per treballar i pagar impostos", haurien de tenir dret "als serveis i prestacions públiques".

Els manifestants han sol·licitat també un compromís de col·laboració amb la justícia "contra l''explotació laboral dels immigrants, mitjançant procediments que no suposin una major exclusió i amenaça de pèrdua dels llocs de treball".

Costante ha demanat, així mateix, que se signin nous convenis col·lectius que "garanteixin un increment de sous i salaris acord a la demanda i necessitat dels empresaris".

També ha defensat el dret a vot dels immigrants i el dret a ser elegits a les eleccions d''àmbit local, autonòmic, estatal i europeu. En aquest sentit, ha comentat: "les persones que estem residint aquí tenim el dret a elegir a qui dirigirà aquest país o aquesta comunitat autònoma".

Edgar Costante ha demanat al delegat del Govern que "protegeixi" als immigrants. En aquest sentit, s''ha referit als recents incidents ocorreguts en el curs del Túria durant un partit de futbol, i ha demanat que la policia "no impedeixi" aquestes activitats esportives.

Els immigrants sol·liciten també que el Reglament de la Llei d''Estrangeria s''apliqui "prenent en compte les condicions i circumstàncies de la Comunitat Valenciana, mitjançant el desenvolupament d''un pla específic en el qual participin les organitzacions dels propis immigrants".

En aquest sentit, Constante ha criticat que els immigrants "mai" hagin tingut "veu i vot en la història d''Espanya" en la presa de decisions, i ha advocat perquè ara succeeixi, quan hi ha un nou govern que parla d''"un nou tarannà" que, segons ha denunciat, "encara no ho ha demostrat".

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Centenars d'immigrants es manifesten a València per demanar una nova llei que "respecti" els seus dr
19 set 2004
NO a la inmigración
Ni legales ni ilegales
¡¡¡Todos Fuera!!!
¡¡¡Arriba España!!!
Re: Centenars d'immigrants es manifesten a València per demanar una nova llei que "respecti" els seus dr
19 set 2004
A ti espñol, deberian de hacerte la prueba de ADN...para que te expliquen de donde vienes tu...ario!A saber...una pizca moruna(norte africana, quizá...etc...)Anda nen que tienes menos discurso que uno de aquellos que`pintaron los dibujines en Altamira...
Salut Revolció i proves D'ADN per tots els Arios espanyols i per els que ho solicitin de fora (arios)
Sindicat Terrassa