Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Hu Jintao es consolida com a líder de la Xina des que Jian Zeming li ha cedit el poder militar
19 set 2004
> El traspàs de poders s'ha fet durant el plenari del Partit comunista

L’ex-president xinès Jian Zeming (78 anys) ha traspassat finalment plens poders al seu successor, Hu Jintao (61 anys), actual president del Partit comunista i a partir d’ara cap de la Comissió militar, màxim òrgan de poder a la Xinai que Zeming ocupava des del novembre de 1989.
El traspàs de poders s’ha fet just al final del plenari del Partit comunista xinès, que s’ha celebrat a Beijing durant quatre dies i que ha finalitzat avui. Amb aquest nomenament, Jintao es converteix en el màxim líder del país. Fins ara era president del partit i de la Xina, però Zeming encara no havia cedit el càrrec amb més poder. Jian Zeming va ser secretari general del Partit durant tretze anys i al plenari del 2002 va dimitir del càrrec, que va passar a ocupar Jintao. Un any després, li va cedir la presidència del país, però fins ara el traspàs de poder no s’ha fet realitat del tot. Algunes fonts han citat sovint la rivalitat que hi ha entre els dos homes més poderosos del país asiàtic.
Des de fa gairebé dues dècades, la Xina ha entrat dins el liberalisme econòmic i el capitalisme, malgrat que la manca de llibertats civils és encara molt important.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa