Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : corrupció i poder : laboral : pobles i cultures vs poder i estats
+ Deslocalitzacions i tancaments als Països Catalans
17 set 2004
L’empresa tèxtil valenciana Sáez Merino [fabricant de les marques Caroche, Lois, Cimarrón i Caster] ha iniciat durant aquest estiu la deslocalització de la seua producció tancant les fàbriques del País Valencià per obrir.les al Marroc. On explotarà els treballadors marroquins amb sous inferiors amb un euro l'hora, amb drets laborals i socials gairebé inexistents, alhora que provoca l'augment de l'atur als Països Catalans.
Concretament, l’empresa preveu tancar quatre de les seues fàbriques, les de Carcaixent, Aiora, Torrent i Cases Ibañez, i reajustar l’ocupació en la de Benaguasil, la qual cosa produirà l’acomiadament de 548 treballadors.

A pesar que l’expedient de regulació d’ocupació està encara en fase de consulta, l’empresa ha retirat la càrrega de treball als centres valencians, en una política de fets consumats que deixa ben a les clares l’estratègia empresarial i la passivitat (quan la connivència) de l’administració valenciana, que encara no ha dit el què.

Mentrestant, Sáez Merino ha traslladat ja una important de la seua producció a Marroc, mitjançant les empreses Safartex, STE Jabega i Arcot, on podrà augmentar les seues plusvàlues explotant els i les treballadores magribines per salaris inferiors a un euro l’hora, i augmentant l’atur entre les classes populars dels Països Catalans.

A l’igual que Sáez Merino, diverses empreses del País Valencià, fonamentalment el sector sabater d’Elx i Elda, han traslladat la seua producció en els darrers mesos al Marroc, deixant sense treball a moltes famílies i afectant fonamentalment dones, tradicionalment la mà d’obra explotada en els sectors tèxtil i sabater.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: + Deslocalitzacions i tancaments als Països Catalans
17 set 2004
IZAR-MANISES es mobilitza:

Malgrat que les drassanes d’Izar-Manises tenen càrrega de treball fins el 2006, els treballadors de la factoria han secundat les mobilitzacions per protestar davant les pretensions de la Societat Estatal de participacions Industrials (SEPI) de segregar, privatitzar i tancar Izar, en una nova agressió a la classe obrera.

El pla de la SEPI preveu dividir el sector militar i civil de les drassanes públiques, i desmantellar o privatitzar el segon, emprenent un desmantellament del sector naval públic que s'ha convertit en la primera gran prova del caràcter antiobrer de la política econòmica del nou govern del PSOE.

Cal dir que va ser també un govern socialista el que als anys 80 va fer el mateix, deixant a l'atur a nombrosissims treballadors i provocant la violència al reprimir amb antiavalots les seves protestes pacífiques.
Re: + Deslocalitzacions i tancaments als Països Catalans
17 set 2004
Y nos tenemos que acostumbrar a ello, pero no sin resistir. Este es un tema serio!! Apoyo a la Xarxa Sol·lidària contra el Tancament d'Empreses i contra la Precarietat!! A ver si algún día puedo ir a una reunión
Re: + Deslocalitzacions i tancaments als Països Catalans
17 set 2004
Creo que es importante apoyar esta red y contribuir a construir un sindicalismo de clase, solidario e internacionalista. La próxima reunión es el 30 de Septiembre en Marques de Campo Sagrado 22, en el edificio sindical de Telefónica.
una opinión
13 oct 2004
Si no se cuestiona el sindicalismo amarillo y entreguista no se conseguirá nada.
Si la gente sigue aceptando ERES hasta que le toca directamente y entonces se pone a patalear (aunque sea en red) no se conseguirá nada.

La única alternativa: el anarcosindicalismo (que además de otras muchas cosas es solidario, de clse, e internacionalista)

salud
Sindicato Sindicat