Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Comunicats: DECLARACIÓ AL FÒRUM URBÀ MUNDIAL I ALS CIUTADANS
17 set 2004
Divendres, 17 de Setembre del 2004 (5:07:44)



"IMPULSEM TOTS LA CAMPANYA "DESALLOTJAMENTS ZERO"

Els pobladors d'Europa, Àfrica, Amèrica Llatina, Àsia, i Nord Amèrica, ens hem reunit avui 16 de setembre del 2004 en la històrica ciutat de Barcelona per a dir la nostra paraula crítica enfront del Fòrum Urbà Mundial que no ha permès que s'escolti la veu dels autèntics constructors de la ciutat, saludem el dinamisme i la iniciativa que dia a dia assumeixen els habitants de totes parts del món en la seva lluita contra el neoliberalisme que té com alguns dels seus eixos fonamentals l'exclusió dels més pobres de l'accés a la terra i l'habitatge.

La diversitat cultural dels habitants i les seves lluites, demostra un camí alternatiu de com construir ciutats amb drets per a tots i totes i com plantar-li cara a aquestes polítiques segregacionistes de manera activa. En aquest sentit, cap destacar la Campanya Viva Nairobi, que ha aconseguit impedir el desallotjament de 300.000 famílies dels seus precaris habitatges, i que avui dia lluita per la cancel·lació del deute extern, per a poder utilitzar aquests recursos en polítiques d'inversió social.

Així mateix es destaquen els casos de França, República Dominicana, Brasil, Nova York, Perú, Equador, Itàlia, Senegal, entre altres molts. En tots aquests països els habitants, que sofrim en carn pròpia les amenaces del desallotjament, som conscients que això forma part d'una concepció de ciutat, basada en l'especulació urbana i en l'exclusió social. La societat que volem, s'afirma en un tipus de ciutat democràtica, sostenible, justa i solidària.

Per això l'Aliança Internacional d'Habitants (AIH) ha llançat la CAMPANYA INTERNACIONAL DESALLOTJAMENT ZERO, que busca mobilitzar a les organitzacions socials i moviments populars d'habitants de cada país, perquè els seus territoris siguin declarats lliures de desallotjaments. En efecte avui és imprescindible emprendre una nova etapa en la lluita per detenir els desallotjaments, que són cada vegada mes massius i violents. Així mateix, proposar polítiques alternatives de finançament, anul·lant el deute extern, orientant aquests recursos, a la solució dels problemes del dret al desenvolupament, a l'habitatge i a la ciutat.


En virtut de l'esmentat, declarem:

La necessitat de construir col·lectivament i unitàriament amb altres xarxes i moviments un SISTEMA D'ALERTA internacional contra els desallotjaments i de bescanvi de deute per polítiques adequades d'habitatge popular.
La nostra decisió de mobilitzar-nos el dia 4 d'octubre en tots els nostres països sota la consigna "Dia mundial Zero Desallotjaments".
Participar en el Fòrum Social Mundial Porto Alegre 2005 de manera massiva i organitzada a través de diverses iniciatives i principalment la "Marxa dels SENSE" (sostre, terra, ocupació, educació, salut, etc.) promoguda per la xarxa NOVOX, FCOC, AIH, i altres associacions, per a construir una Plataforma Internacional dels Moviments Socials Urbans, fent de la qüestió urbana un eix de l'agenda.
Demandem als poders locals de solidaritzar-se de manera efectiva i concreta amb aquestes iniciatives, declarant a les seves localitats "Territoris lliures de desallotjaments", actuant conseqüentment.
Exigim a les Nacions Unides que compleixi conseqüentment amb les metes establertes per al mil·lenni en matèria d'habitatge, considerant que les xifra originalment establertes han estat llargament depassades per la realitat, pel que és necessari que actualitzi els seus programes i projectes en concordança amb les necessitats concretes de la gent. Una forma prioritària d'actuar en aquest sentit és la seva adhesió activa a la campanya Desallotjaments Zero, i el seu suport real al Comitè Consultiu sobre els desallotjaments.

Aliança Internacional d'Habitants

Més informació: http://www.habitants.org/IAI

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat