Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
La CAL demana la dimissió del ministre d'Afers Estrangers i la derogació de qualsevulla legislació
16 set 2004
La Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL) s'ha sumat a les veus de protesta d'entitats socials i culturals arran de la segregació de valencià i català, feta pel govern espanyola l'hora de demanar-ne l'oficialitat europea.
En un comunicat que es pot llegir a la seva pàgina web, la CAL denuncia que l'estat espanyol ha estat el gran agressor històric de la llengua catalana, amb voluntat de dominació i anorreament de la cultura catalana. També recorda que la unitat del català és un fet científic indiscutible que els adversaris de la normalització han combatut com a recurs polític.
En conseqüència, la CAL fa quatre demandes ben diàfanes. En primer lloc, critica tots els intents partidistes d'emprar el català com a mercaderia en tota mena d'acords parlamentaris o de polítiques conjunturals. En segon lloc, demana el cessament del ministre d'Afers Estrangers, Miguel �ngel Moratinos, i la retirada immediata de qualsevulla legislació que fomenti el secessionisme. En tercer lloc, exigeix als representants catalans de tots els Països Catalans que no tolerin aquestes agressions. Finalment, reclama el reconeixement total de la sobirania lingüística dels catalanoparlants i la denominació històrica i científica de 'català' tant ací com a la Unió Europea.
16 de setembre

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La CAL demana la dimissió del ministre d'Afers Estrangers i la derogació de qualsevulla legislació
16 set 2004
pots citar la font
?
gracies
Re: La CAL demana la dimissió del ministre d'Afers Estrangers i la derogació de qualsevulla legislació
16 set 2004
Ben dir CAL!!!
Re: La CAL demana la dimissió del ministre d'Afers Estrangers i la derogació de qualsevulla legislació
17 set 2004
http://www.cal-llengua.org/noticies.cfm
http://www.cal-llengua.org/
Re: La CAL demana la dimissió del ministre d'Afers Estrangers i la derogació de qualsevulla legislació
18 set 2004
Una capdefavada i una imbecil.litat vol dir el mateix

DE FIL DE VINT

CAMPS

Isabel-Clara Simó

F rancisco Camps, president de la Generalitat Valenciana, es dedica aquests dies a ficar els peus a la galleda, una activitat que, encara que ell no ho sàpiga, no li convé. Diu, a propòsit de l'arc mediterrani, que el País Valencià no vol ser un extrem de l'arc. Home, Camps, canviar la geografia és molt difícil fins i tot per als titans; a més, tots els punts d'un arc tenen la mateixa importància geomètrica. Ho expliquen a classe d'EGB. Quan jo era petita, agafàvem un cordill, fèiem una baga en una punta, hi passàvem un tros de guix i, subjectant a la pissarra l'altre extrem del cordill, fèiem uns arcs i circumferències preciosos, i tots els punts tenien el mateix radi i les mateixes propietats. Però espera't, que Camps ha aprofitat que Moratinos confon llengües -mentida: Moratinos no confon res de res, però sap allò tan maco dels romans de "divideix i venceràs"-, i com que els socialistes valencians s'estimen més el Moratinos que la llengua, els demana que renuncien a la definició de la unitat de la llengua per tal que el PP voti amb ells l'aquiescència al Moratinos; i els socialistes valencians diuen, a més, que Moratinos és un "pájaro en mano" i la unitat de la llengua "ciento volando", Jesús quin cas. Aquests esforços per assemblar-se a Zaplana (ja ho diu l'adagi: "Vés amb compte amb qui odies perquè t'hi acabaràs assemblant") són insòlits, perquè o et diferencies d'ell o per a què et volen els votants. Però és que l'Ajuntament que mena la Rita Barberá no vol quedar enrere, i ara mateix han denegat un contracte de lloguer d'un pis a uns llogaters que van presentar la sol·licitud amb el nom del carrer en valencià; el carrer de Dalt, que és com li diu tothom i com figura a una de les plaques que el denominen, es diu, a parer de l'Ajuntament, calle Alta -estranya traducció-. I aleshores ve la pregunta: si voleu dir-li calle Alta al carrer que el vostre poble diu carrer de Dalt, ¿per què voleu que els representants europeus diguin carrer de Dalt?
Que a hores d'ara els carques valencians s'aprofitin per atiar el secessionisme lingüístic, que a hores d'ara encara hi quedi algú que opini que es tracta de llengües diferents, que a hores d'ara a Madrid facin veure que quin cacau us heu armat i que poseu-vos d'acord vosaltres, que a hores d'ara un ciutadà no pugui anomenar el carrer on viu carrer de Dalt, és cansat, trist, antic, suat. I a sobre és una imbecil·litat.
Sindicat Terrassa