Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : corrupció i poder : especulació i okupació
En libertad el 'skin' que apuñaló a un 'okupa' en las fiestas de Gràcia.
16 set 2004
El herido está "grave pero estable" y todavía sigue inconsciente
En libertad el 'skin' que apuñaló a un 'okupa' en las fiestas de Gràcia
El magistrado descarta que exista riesgo de reincidencia porque el agresor estaba en Barcelona de vacaciones
LVD - 16/09/2004 - 18.47 horas

Barcelona. (EUROPA PRESS).- El titular del Juzgado de Instrucción número 11 de Barcelona que investiga la brutal agresión con arma blanca a un joven 'okupa' la madrugada del 15 de agosto en el barrio de Gràcia de Barcelona ha dictado un auto por el que ha dejado al joven en libertad bajo una fianza de 3.000 euros.

Según un auto, al que ha tenido acceso Europa Press, el juez acuerda cambiar la situación de prisión sin fianza dictada tras su detención y puesta a disposición judicial, por un auto de prisión eludible bajo fianza de 3.000 euros, entre otros argumentos, porque el joven, Aitor D.C., de 25 años de edad, ha reconocido los hechos.

Asimismo, el juez afirma que no existe riesgo de reincidencia porque "no existe duda o sospecha de que el procesado pueda sustraerse a la acción de la justicia al tener domicilio conocido lejos de donde éstos se produjeron, por lo que ya no es previsible nuevos hechos semejantes". El joven estaba en Barcelona de vacaciones.

La resolución judicial continúa señalando que "la prisión provisional no ha de convertirse en una pena anticipada" y recuerda que el joven, que confesó los hechos tras su detención, no posee antecedentes penales.

Por otra parte, el joven herido, Roger A.G., continúa ingresado en el Hospital del Vall d'Hebron de Barcelona en estado "grave pero estable" y sigue inconsciente.

El mismo juez que ha dejado en libertad al joven acusado dictó prisión ineludible bajo fianza tras su detención y en aquella ocasión argumentó que sí existía riesgo de reincidencia "dado el fuerte enfrentamiento existente entre dichas bandas callejeras" -refiriéndose a 'skins' y 'okupas'-, aunque éstos últimos siempre han negado que se tratara de una "batalla" sino de una agresión "pura y dura", según fuentes del colectivo de 'squatters'. Asimismo, el juez también menciona que durante los incidentes se emplearon puños americanos, cadenas y palos.

Otra de las incógnitas que planean en la causa es el arma utilizada para agredir a la víctima, puesto que procesado reconoció que se trataba de una navaja, otras fuentes apuntaron que se trataba de un puño amerciano con "un punchón" enganchado.

Durante los incidentes, fueron detenidos cinco jóvenes más -cuatro adolescentes y una chica de 19 a 26 años-, a los que el juez ordenó su puesta en libertad con cargos. Todos, incluido el agresor material, están imputados por un delito de lesiones.

Los hechos se remontan a las dos de la madrugada del domingo 15 de agosto, durante las fiestas del popular barrio de Gràcia, cuando frente al número 153 de Gran de Gràcia, una patrulla que había sido alertada por un joven, descubrió a una veintena de jóvenes que se arrojaban piedras y se agredían con cadenas.

La policía halló a un joven tendido en el suelo con una herida profunda en el cuello y perdiendo muchísima sangre. La intervención de una cirujana que se encontraba en el lugar de los hechos fue providencial para salvarle la vida.

Uno de los agentes policiales corrió tras un grupo de seis cabezas rapadas, a los que detuvo en la Rambla del Prat. Entre estos seis, se encuentraba el autor material de la agresión, que estaba en Barcelona de vacaciones.

http://www.lavanguardia.es/web/20040916/51163112007.html
Mira també:
http://www.lavanguardia.es/web/20040916/51163112007.html

This work is in the public domain

Comentaris

Re: En libertad el 'skin' que apuñaló a un 'okupa' en las fiestas de Gràcia.
16 set 2004
No llegiu aquests diaris feixistes com La Vanguardia EspaNola. Agafar un diari com a font d'informació habiutal marca molt la manera de veure el mon, poc a poc, a vegades sense adonar-nos, ens vam influint políticament.
Re: La concentració contra els caps rapats a La Seu d'Urgell acaba amb la persecució de dos 'skins'
16 set 2004
Unes 350 persones es van concentrar davant l’ajuntament de la La Seu d'Urgell (Alt Urgell) per protestar contra les accions violentes de grups d’estètica skin que han patit alguns joves de la comarca. La mobilització va finalitzar amb la persecució de dos caps rapats que van creuar la manifestació en bicicleta i amb una bandera espanyola, sense arribar a trobar-los. El ple municipal va aprovar per unanimitat impulsar un pacte contra aquests grups violents. L’ últim incident greu protagonitzat per joves caps rapats a la Seu d'Urgell va ser la pallissa a un altre jove, de Coll de Nargó, sense motiu aparent. Elements d’ aquests grups feixistes van aparèixer també pel centre de la ciutat dissabte durant la Diada .

Ahir, la concentració d’ unes 300 persones que protestaven contra els robatoris i els actes de violència d’ aquests grups va començar amb la lectura pacífica d’ un manifest, però la tensió es va disparar quan dos skins en bicicleta van travessar la concentració amb una bandera espanyola i els manifestants en van reconèixer dos més entre ells, als quals van increpar abans de començar una persecució en recerca dels dos ciclistes pels carrers del nucli antic de la ciutat. Els mossos d’ esquadra van haver de demanar una patrulla de reforç. Al tancament de l’ edició, tanmateix, els participants en la concentració no havien aconseguit localitzar els provocadors i no s’ havien produït enfrontaments físics. En la sessió plenària de la corporació municipal, i a partir d’ una petició formulada per joves de la ciutat, el consistori va aprovar per unanimitat de tots els grups impulsar un pacte local per fer front al creixement dels col·lectius d’ estètica skin, donar suport a les víctimes i condemnar qualsevol tipus d’ acte violent.

El pacte implicarà totes les institucions i centres educatius de la capital alturgellenca i, des de la mateixa corporació, es va informar que la policia municipal i els mossos d’ esquadra han iniciat ja actuacions conjuntes contra aquest fenomen, i ara s’ afegiran actuacions coordinades dels sevreis socials i dels centres escolars per conscienciar els alumnes i evitar que alguns dels ciutadans més joves s’ adhereixin a aquests grups.

El ple també va designar el tinent d’ alcalde Jesús Fierro com a representant municipal a la societat de promoció Turisme La Seu, S. A.


http://www.laseu.org
Mira també:
http://www.laseu.org
Re: En libertad el 'skin' que apuñaló a un 'okupa' en las fiestas de Gràcia.
16 set 2004
Aver si se cepilla a otros muchos, que esta sociedad necesita una buena limpieza de gentuza
Re: En libertad el 'skin' que apuñaló a un 'okupa' en las fiestas de Gràcia.
16 set 2004
Si jo demà apunyalo a Eduardo Zaplana, també em deixaran en llibertat amb poques setmanes???
Re: En libertad el 'skin' que apuñaló a un 'okupa' en las fiestas de Gràcia.
17 set 2004
¡Qué asco de fachas! :-/
empezando por los jueces
Re: En libertad el 'skin' que apuñaló a un 'okupa' en las fiestas de Gràcia.
17 set 2004
Això és una vergonya, és increible, fins qan durarà la impunitat d'aquests feixistes, policies i jutges?!!

NI OBLIT NI PERDÓ!! ACCIÓ DIRECTA ANTIFEIXISTA!!
Re: En libertad el 'skin' que apuñaló a un 'okupa' en las fiestas de Gràcia.
17 set 2004
els tribunals estan molt bé home, sempre passa el mateix. Lo de la persecució dels fachas pirenaics em sembla bé, i crec que és la solució.

L'altra és l'educació del jovent, no només a les escoles, sino també a arreu, ja que penso que vivime en una societat ( de vegades ) profundament racista i retrograda, en coses com la immigració.

ACCIÓ DIRECTA JA! Acceptem les plataformes cíviques que ajudin a aconseguir suport social en tots els àmbits, però NO les que es dediquin a intentar aturar "actes Violents" o altrament anomenades respostes naturals i instantànies.

Com per exemple va passar el 12-O del 2000, que va ser una hippiada degut a la resposta popular del 99. "plataforma cívica per un 12-O en llibertat" em fa riure! Me'n recordo quan una dona al finalitzar el comuniucat deia que el joven marxéssim a casa! PFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF'''''
Re: En libertad el 'skin' que apuñaló a un 'okupa' en las fiestas de Gràcia.
17 set 2004
40 anys de dictadura feixista no es superen tant fàcilment. Ademés aquesta gent segueix amb el mateix discurs de sempre disfreçat de democràtic.

"Aver si se cepilla a otros muchos, que esta sociedad necesita una buena limpieza de gentuza"

Realment no hi ha res a fer. Personatges com aquets mereixen que el país se´n vagi a la puta merda !! que l´aixequin ells després amb els seus himnes i les seves mariconades.

Espanya país de SURELLS.
calma
17 set 2004
hay que canalizar el odio

preparar la campaña

recopilar toda la información

averigüar todo lo que se pueda sobre el agresor(antecedentes, militancia, etc.)

denunciar la extraña actuación del juez

recordar el caso de guillem agulló

relacionar el intento de asesinato con los grupos de violencia organizada (neonazis) y con los nuevos partidos populistas

relacionar a éstos con los periodistas que les dan argumentos todas las semanas en la razon, abc, etc

implicar a las asociaciones contra la intolerancia
Re: En libertad el 'skin' que apuñaló a un 'okupa' en las fiestas de Gràcia.
17 set 2004
Asfixia social.

La política los protege, la policia los ampara y la judicatura ya lo ves.

Asfixia Social y educación, mucha educación es lo que les hace falta.
Re: En libertad el 'skin' que apuñaló a un 'okupa' en las fiestas de Gràcia.
17 set 2004
El que s'ha de fer es posar preu al seu cap.
Re: En libertad el 'skin' que apuñaló a un 'okupa' en las fiestas de Gràcia.
17 set 2004
Si, es verdad, hace falta mucha educacion, eso de quemar contenedores, papeleras, escaparates, cabinas telefonicas......y un largo etc no demuestra tener mucha educacion ni cultura.
Re: En libertad el 'skin' que apuñaló a un 'okupa' en las fiestas de Gràcia.
17 set 2004
Un idiota más: entre un intent d'assassinat i aixó que dius hi ha molta diferencia, pero probablement no siguis capaç d'entendre-ho.
Re: En libertad el 'skin' que apuñaló a un 'okupa' en las fiestas de Gràcia.
17 set 2004
AQUET 12 D'OCTUBRE NO ES FA RES EN RESPOSTA?? ES K NO ENS ESTEM ORGANITZANT AKEST COOP???
Re: En libertad el 'skin' que apuñaló a un 'okupa' en las fiestas de Gràcia.
17 set 2004
No caiguis en la seva trampa.

Que es manifestin ells solets amb la policia. Si hi ha contra-mani la reventaràn, hi hauràn incidents+detencions+ IMATGES PER TELEVISIÓ que veurà tota espanya amb la banda sonora de sempre...
Re: En libertad el 'skin' que apuñaló a un 'okupa' en las fiestas de Gràcia.
06 oct 2004
Raskolnikov, venga coño comprate otros argumentos que esos ya están pasados por favor!!!
¡¡¡Arriba España!!!
Re: En libertad el 'skin' que apuñaló a un 'okupa' en las fiestas de Gràcia.
08 oct 2004
fa pena eh?...ma mare treballa a la vall d'hebron i va veure els pares desolats d'akest jove. A akest aitor se l'hauria de matar.akesta gent ke no sap perke ha naskut,(cap buits) sels huria de deixar anar a una illa amb un bistec al mig.ke es morissin de gana els fills de puta!
stay rude!stay rebel! stay sharp!
Re: En libertad el 'skin' que apuñaló a un 'okupa' en las fiestas de Gràcia.
12 oct 2004
Sharp, solo dos cosas:
WHITE POWER
14/88
Re: En libertad el 'skin' que apuñaló a un 'okupa' en las fiestas de Gràcia.
02 nov 2004
A TODOS ESTOS CERDOS QUE SEGU�S CONTAMINANDO NUESTROS ESPACIOS SÓIS TAN CERDOS QUE APEST�IS. QUIEN R�E ÚLTIMO R�E MEJOR. NO LO OLVIDÉIS.
Sindicato Sindicat