Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Empreses del polígon de Tarragona també han abocat a Flix
15 set 2004
Adverteixen que empreses del polígon de Tarragona també haurien abocat a l'Ebre.

ICV demana la compareixença de la ministra de Medi Ambient perquè expliqui al Senat les alternatives de descontaminació.
a polèmica per la contaminació tòxica i radioactiva del fons del pantà de Flix ha posat la planta d'Erkimia en el punt de mira de tothom, tenint en compte el llarg historial de conflictes mediambientals de la filial d'Ercros. Però l'alarma pel contingut de l'informe del Centre Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) també ha servit per remoure la memòria dels flixencs. Segons diferents fonts, algunes empreses que havien estat vinculades a l'antiga Societat Electroquímica de Flix, però que s'havien traslladat al polígon petroquímic de Tarragona durant els anys setanta, van continuar abocant els seus residus a l'embassament. A més, altres fonts han revelat que històricament Erkimia també hauria vessat residus a la zona del castell.

El portaveu de la plataforma de la Ribera d'Ebre i historiador local, Francesc Ramon Visa, va detallar ahir l'origen d'un dels debats que ha pres més força entre els veïns de Flix en els últims dies. Segons Visa, un treballador de la seguretat d'Erkimia va trucar a Ràdio Flix per revelar que algunes empreses del polígon petroquímic de Tarragona van abocar durant anys a l'Ebre, tot i que feia temps que s'havien desvinculat de l'actual filial d'Ercros. «A Tarragona devia haver-hi alguna consciència ecològica, si empreses de la petroquímica venien a Flix per abocar-hi els seus residus», va valorar Visa. L'historiador va admetre que desconeix si la denúncia és certa. «Però sembla que a Flix ho sabia molta gent, i aquest fet puntual demostra que aquí hi havia carta blanca per abocar», va dir. Visa va recordar que l'any 1974 va trencar-se la relació entre l'antiga Societat Electroquímica de Flix i la empresa química alemanya Hoechst.
Després, la societat anònima Cros (l'actual Ercros) va convertir-se en l'accionista majoritària, i si bé va haver-hi millores econòmiques per als treballadors -els seus salaris van homologar-se amb els de Cros-, la planta flixenca va iniciar un període d'estancament tecnològic i de reducció de la plantilla. Visa va explicar que la pèrdua del capital alemany és un dels factors que va provocar la falta d'innovació d'Erkimia, i que moltes de les seues instal·lacions quedessin obsoletes. De fet, tant Visa com l'alcalde de Flix i també historiador, Pere Muñoz, van recordar que a la dècada dels setanta van generar-se els primers conflictes ecològics.
Mira també:
http://www.vilaweb.com/elpunt/noticies/noticia-906461.html

Copyright by the author. All rights reserved.

Comentaris

Re: Empreses del polígon de Tarragona també han abocat a Flix
16 set 2004
La Ribera d'Ebre és el lloc ideal per abocar o posar indústries que no volen enlloc.Aquesta es la comarca més reequilibrada territorialment i sosteniblement en tot el que fa pudor a merda i no és bó per a la salut de les persones.Dintre de poc ,ja que serà tota ella un gran macroabocador els riberencs li canviarem el nom en un democràtic referèndum ,supervisat això si pel govern tripartit ,pel de Ribera de Merda.
Re: Empreses del polígon de Tarragona també han abocat a Flix
16 set 2004
Prou d'esclavisme!
Que no tenen ull per vure la bellesa?
Que no tenen ulls per saber que condemnen inocents?

La Ribera d'Ebre no mereix tant maltracte!!!!!
+info
09 oct 2004
Residus tòxics i radioactius a Flix, nova agressió a les Terres de l'Ebre
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/123509/index.php
Sindicat Terrassa