Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
El Parlament britànic prohibeix la caça de la guineu amb gossos
15 set 2004
El Parlament britànic prohibeix la caça de la guineu amb gossos (de vilaweb)
www.vilaweb.com

El Parlament britànic prohibeix la caça de la guineu amb gossos

La Cambra dels comuns del Regne Unit ha aprovat per 356 vots a favor i 166 en contra prohibir la caça de la guineu amb gossos, una de les tradicions britàniques més antigues entre la noblesa i la classe alta. Uns 10.000 partidaris d’aquest tipus de caça s’han manifestat avui a Londres i han protagonitzat una situació inèdita, quan un grup de cinc activistes ha pogut entrar a la cambra i s’ha hagut de suspendre la sessió parlamentària durant vint minuts. La prohibició aprovada avui s’aplicarà a Anglaterra i el País de Gal·les (a Escòcia ja està abolida). Aquesta és la segona vegada que la cambra dels comuns aprova prohibir la caça de la guineu, però laprimera no es va poder aplicar perquè la cambra dels Lords no va aprovar-la. Aquesta vegada, el govern laborista ha anunciat que si els Lords no l’aproven es valdrà d’una llei de 1949 per poder aplicar la llei sense l’autorització dels Lords.
Aquest tipus de caça és molt criticada per organitzacions de defensa dels animals, que la consideren una ‘barbàrie’ i una crueltat. En la caça de la guineu, els gossos ataquen i maten l’animal a queixalades. És una pràctica molt antiga que es remunta al segle XVII. Els seus partidaris argumenten que si s’aboleix es perdran centenars de llocs de treballs.

Copyright by the author. All rights reserved.

Comentaris

Re: El Parlament britànic prohibeix la caça de la guineu amb gossos
15 set 2004
A Sky News porten tota la tarda parlant del tema i treient imatges dels que s'han ficat a la cambra i les càrregues policials al carrer.

Hi ha qui s'ha penjat i tot del Big Ben.
Sindicato Sindicat