Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Europa és suma a la "guerra contraterrorista" de Bush i de Putin.[CAT/CAS]
14 set 2004
Madrid, París i Berlín afirmen que ningú està lliure de la "amenaça terrorista"

Després de la massacre terrorista en el col·legi rus de Beslán, els països integrants de la Unió Europea van entrar en un nou procés de psicosi terrorista similar a l'experimentat després de l'atemptat als trens a Madrid el 11 de març passat. Finalment els presidents de França, Espanya i Alemanya, van cedir a la pressions de Rússia i d'EEUU i es van sumar a la "guerra contraterrorista" afirmant que "el terrorisme internacional amenaça per igual a tots els països". Bush i Putin, germans siamessos en la "lluita contra el terrorisme", sumen així nous triomfs i aliats contra el "eix del mal".
alerta_metro_1.jpg
Europa és suma a la "guerra contraterrorista" de Bush i de Putin
(IAR-Notícies) 14Sept04.



Després de la massacre terrorista en el col·legi rus de Beslán, els països integrants de la Unió Europea van entrar en un nou procés de psicosi terrorista similar a l'experimentat després de l'atemptat als trens a Madrid el 11 de març passat.

Els advertiments sobre la necessitat d'elaborar en forma urgent un "pla contraterrorista" per a enfrontar possibles atemptats a Europa van ser encapçalades pel canceller d'Itàlia (el principal aliat d'Estats Units a L'Iraq) i pel representant d'Exteriors d'Espanya, Jaime Moratinos, el govern dels quals manté postures "crítiques" enfront de la presència d'Estats Units a L'Iraq.

A partir de la matança d'ostatges tant Bush com Putin, els governs dels quals impulsen per igual una croada mundial contra el terrorisme, van coincidir a advertir sobre l'amenaça de nous atacs i de la seva decisió de llançar guerres preventives contra els terroristes allí on es trobin.

El president nord-americà, en campanya electoral, va rendir aquest diumenge homenatge a les 339 víctimes de la presa d'ostatges de Beslán, dirigint-se en directe a la població russa en ocasió d'una cerimònia televisada des de l'Ambaixada de Rússia a Washington.

"Donem les nostres sinceres condolences a les víctimes i les seves famílies", va declarar el president Bush, els propòsits del qual van ser retransmesos en directe des d'Estats Units per la cadena estatal Rossia.

Putin per la seva banda, va cridar a erradicar les arrels del terrorisme dintre i fora del territori nacional, especialment en el Caucas del Nord. En una reunió extraordinària del Govern en ple amb els caps de les 89 entitats federades de Rússia, arran del segrest de Beslán, el cap del Kremlin va presentar la seva visió sobre les mesures més eficaces per a combatre el terrorisme.

"Els terroristes deuen ser aniquilats en els seus caus, i si la situació ho requereix, deuran ser arribats a també en l'estranger", va assenyalar Putin.

El Caucas del Nord, va assegurar Putin, "és una importantísima regió de Rússia, però és, alhora, una regió on es consoliden les posicions dels terroristes, convertint-la en plaça d'armes del terrorisme internacional".

En sintonia amb el cap de la Casa Blanca i el president de Rússia, el secretari de Defensa nord-americà, Donald Rumsfeld, va dir que "els terroristes" tractaran d'alterar els processos electorals a L'Iraq i en països de la coalició, animats pel succeït en les eleccions espanyoles després dels atemptats del 11 de març.

"Alguns països tenen eleccions i hi ha una gran discussió sobre si deuen quedar-se aquí (a L'Iraq) o no, o si deurien haver anat, i els terroristes ho saben", va assegurar Rumsfeld en el Club Nacional de la Premsa de Washington.

"Van veure el que va fer Espanya i van pensar: "Déu meu, si podem alterar allò, potser puguem fer una mica". Van a anar a per els països de la coalició militar que Estats Units lidera a L'Iraq", va pronosticar Rumsfeld.


Europa es suma a la "caça de terroristes"

El president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero; el canceller alemany, Gerhard Schroeder; i el president francès, Jacques Chirac, van coincidir avui a Madrid (on van celebrar un cim informal) que el terrorisme internacional amenaça per igual a tots els països, i que aquesta amenaça és independent de les posicions que mantingués cadascun respecte a la guerra de L'Iraq.

Schroeder va assenyalar que "quan van succeir els espantosos atemptats de Madrid" va quedar clar que "el terrorisme és una amenaça per a tots, sense diferències, per a tots". "Qui pensés que pot escapar-se d'aquesta amenaça global del terrorisme s'equivoca, això no té a veure amb el fet que a L'Iraq es pugui tenir una opinió distinta de la qual tinguessin els nostres amics britànics o el Govern llavors a Espanya", va afegir.

"El terrorisme ens amenaça a tots i per tant és la tasca comuna de tots de lluitar contra ell. No hi ha graus distints d'amenaça del terrorisme internacional, per això fa mancada solidaritat de tots amb tots els afectats", va afegir el mandatari alemany.

Zapatero per la seva banda va dir que "el terrorisme és una amenaça general, una acció cega que pot copejar en qualsevol lloc del món".

Després va agregar el president espanyol que "la millor manera de combatre el terrorisme és la cooperació internacional, en l'àmbit de la justícia, en l'àmbit policial i en l'àmbit de les institucions d'intel·ligència", al costat dels esforços polítics perquè el "xoc de civilitzacions" no sigui una "profecia que s´autocompleix".

Sobre la situació a L'Iraq, el president francès va eludir pronunciar-se sobre si seria convenient que altres països retiressin les seves tropes del país, però sí va declarar: "el que sé és que la situació és greu i que no millora".


"Pense que junts, d'un o altra manera, hem obert una caixa de Pandora que ara som incapaços de tornar a tancar i que tot això pot tenir conseqüències greus", va assenyalar Chirac.

"En tot cas, ni uns ni uns altres tenim intenció de modificar la postura que prenem en consciència per que ens semblava que era la qual millor corresponia als problemes que es plantejaven", va agregar el president francès, el govern del qual negocia per aquestes hores l'alliberament dels periodistes francesos segrestats fa més d'una setmana a L'Iraq.


Els advertiments de Yyad Allawi

Iyad Allawi, va fer una campanya de premsa per a pressionar a Europa amb el "terrorisme".

Aprofitant el segrest de dos periodistes francesos a L'Iraq ,Iyad Allawi , administrador dels interessos de Washington en aquest país, va advertir fa deu dies a França i a Europa que deuen donar suport la lluita d'Estats Units contra el terrorisme, afirmant que "qui no lluita al costat de nosaltres es trobarà el terror en la seva casa".

El primer ministre iraquià va assegurar que "França deurà esperar atacs terroristes en el seu territori", els quals es van a realitzar a París, a Niça, i en Cannes".

En una entrevista publicada pel diari Correo della Sera, de Milà, Allawi va assegurar que "cap país cívic es pot tirar endarrere, perquè la lluita contra el terrorisme és global".

"Potser el cas de l'assassinat d´Enzo Baldoni i el segrest dels dos periodistes francesos convenci finalment als mitjans de comunicació internacionals perquè, d'una vegada per sempre, cridin pel seu veritable nom als criminals que actuen a L'Iraq. Ja n'hi ha prou de cridar-los resistència. Es tracta d'autèntics terroristes", va rematar l'home de confiança de Bush a L'Iraq.

Iyad Allawi va assenyalar que Espanya, França i Egipte no es lliuraran del terrorisme islàmic encara que segueixin cedint a les amenaces.

"S'equivocaven els francesos si pensaven que s'anaven a mantenir al marge d'aquesta guerra. Ara els extremistes els ataquen fins i tot a ells, va assenyalar el primer ministre quan el periodista li va preguntar perquè França no té tropes a L'Iraq.

En posteriors declaracions al diari francès Le Monde Allawi va dir que "a pesar de la seva oposició a la guerra de L'Iraq, França deurà esperar atacs terroristes en el seu territori".

"França no es lliurarà, no menys que Itàlia, Espanya o Egipte", va afegir. "L'Iraq s'ha convertit en el principal teatre del desafiament terrorista. És a L'Iraq on vostès es deuen unir (per a combatre el terrorisme), d'una vegada per sempre", va rematar el cap del govern interí iraquià.

Segons Iyad Allawi, els governs que no estan prou implicats a L'Iraq "seran els pròxims blancs dels terroristes". I els francesos, "malgrat tot el soroll que fan (a l'afirmar) "no volem guerra" es veuran aviat obligats a combatre als terroristes".

Després, en una increïble mostra de "clarividència", el funcionari de Bush a L'Iraq va insistir que "va a haver atacs terroristes a París, a Niça, i en Cannes".

Després de la massacre en el col·legi rus els tres principals capdavanters europeus "opositors" a la política d'Estats Units a L'Iraq van cedir a les pressions i als advertiments i es van sumar a la croada "antiterrorista" liderada per Bush i Putin.

D'ara en avant, una nova ona de psicosi terrorista i de gegantescs operatius de seguretat es projectarà segurament des del territori europeu a la resta del món, inclosa Rússia i Estats Units, on en menys de vuit setmanes Bush es jugarà la seva permanència al capdavant de la Casa Blanca.

Els esdeveniments, segons sembla, se segueixen desenvolupant a la mesura dels interessos de George W. Bush i del seu soci "contraterrorista" Vladimir Putin.

Pura casualitat?

Veure nota relacionada: Massacre en el col·legi rus: a la mesura de Bush i de Putin( http://iarnoticias.com/secciones/europa/00322_bush_y_putin_04sept04.html )


:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
[CAS]

Madrid, París y Berlín afirman que nadie está libre de la "amenaza terrorista"

Europa se suma a la "guerra contraterrorista" de Bush y de Putin

Tras la masacre terrorista en el colegio ruso de Beslán, los países integrantes de la Unión Europea entraron en un nuevo proceso de psicosis terrorista similar al experimentado después del atentado a los trenes en Madrid el 11 de marzo pasado. Finalmente los presidentes de Francia, España y Alemania, cedieron a la presiones de Rusia y de EEUU y se sumaron a la "guerra contraterrorista" afirmando que "el terrorismo internacional amenaza por igual a todos los países". Bush y Putin, hermanos siameses en la "lucha contra el terrorismo", suman así nuevos triunfos y aliados contra el "eje del mal".


(IAR-Noticias) 14Sept04

Tras la masacre terrorista en el colegio ruso de Beslán, los países integrantes de la Unión Europea entraron en un nuevo proceso de psicosis terrorista similar al experimentado después del atentado a los trenes en Madrid el 11 de marzo pasado.

Las advertencias sobre la necesidad de elaborar en forma urgente un "plan contraterrorista" para enfrentar posibles atentados en Europa fueron encabezadas por el canciller de Italia (el principal aliado de Estados Unidos en Irak) y por el representante de Exteriores de España, Jaime Moratinos, cuyo gobierno mantiene posturas "críticas" frente a la presencia de Estados Unidos en Irak.



A partir de la matanza de rehenes tanto Bush como Putin, cuyos gobiernos impulsan por igual una cruzada mundial contra el terrorismo, coincidieron en advertir sobre la amenaza de nuevos ataques y de su decisión de lanzar guerras preventivas contra los terroristas allí donde se encuentren.

El presidente estadounidense, en campaña electoral, rindió este domingo homenaje a las 339 víctimas de la toma de rehenes de Beslán, dirigiéndose en directo a la población rusa en ocasión de una ceremonia televisada desde la Embajada de Rusia en Washington.

"Damos nuestras sinceras condolencias a las víctimas y sus familias", declaró el presidente Bush, cuyos propósitos fueron retransmitidos en directo desde Estados Unidos por la cadena estatal Rossia.

Putin por su parte, llamó a erradicar las raíces del terrorismo dentro y fuera del territorio nacional, especialmente en el Cáucaso del Norte. En una reunión extraordinaria del Gobierno en pleno con los jefes de las 89 entidades federadas de Rusia, a raíz del secuestro de Beslán, el jefe del Kremlin presentó su visión sobre las medidas más eficaces para combatir el terrorismo.

"Los terroristas deben ser aniquilados en sus madrigueras, y si la situación lo requiere, deberán ser alcanzados también en el extranjero", señaló Putin.

El Cáucaso del Norte, aseguró Putin, "es una importantísima región de Rusia, pero es, a la vez, una región donde se consolidan las posiciones de los terroristas, convirtiéndola en plaza de armas del terrorismo internacional".

En sintonía con el jefe de la Casa Blanca y el presidente de Rusia, el secretario de Defensa norteamericano, Donald Rumsfeld, dijo que "los terroristas" tratarán de alterar los procesos electorales en Irak y en países de la coalición, animados por lo sucedido en las elecciones españolas tras los atentados del 11 de marzo.

"Algunos países tienen elecciones y hay una gran discusión sobre si deben quedarse ahí (en Irak) o no, o si deberían haber ido, y los terroristas lo saben", aseguró Rumsfeld en el Club Nacional de la Prensa de Washington.

"Vieron lo que hizo España y pensaron: "Dios mío, si podemos alterar aquello, quizás podamos hacer algo". Van a ir a por los países de la coalición militar que Estados Unidos lidera en Irak", pronosticó Rumsfeld.

Europa se suma a la "caza de terroristas"



Schröder, Zapatero y Chirac, en el palacio de La Moncloa. (AP)
El presidente del Gobierno español, José Luis Rodríguez Zapatero; el canciller alemán, Gerhard Schroeder; y el presidente francés, Jacques Chirac, coincidieron hoy en Madrid (donde celebraron una cumbre informal) en que el terrorismo internacional amenaza por igual a todos los países, y que esta amenaza es independiente de las posiciones que mantuviera cada uno respecto a la guerra de Irak.

Schroeder señaló que "cuando sucedieron los espantosos atentados de Madrid" quedó claro que "el terrorismo es una amenaza para todos, sin diferencias, para todos". "El que pensara que puede escaparse de esa amenaza global del terrorismo se equivoca, eso no tiene que ver con el hecho de que en Irak se pueda tener una opinión distinta de la que tuvieran nuestros amigos británicos o el Gobierno entonces en España", añadió.

"El terrorismo nos amenaza a todos y por tanto es la tarea común de todos de luchar contra él. No hay grados distintos de amenaza del terrorismo internacional, por eso hace falta solidaridad de todos con todos los afectados", añadió el mandatario alemán.

Zapatero por su parte dijo que "el terrorismo es una amenaza general, una acción ciega que puede golpear en cualquier lugar del mundo".

Luego agregó el presidente español que "la mejor manera de combatir el terrorismo es la cooperación internacional, en el ámbito de la justicia, en el ámbito policial y en el ámbito de las instituciones de inteligencia", junto a los esfuerzos políticos para que el "choque de civilizaciones" no sea una "profecía que se autocumple".

Sobre la situación en Irak, el presidente francés eludió pronunciarse sobre si sería conveniente que otros países retiraran sus tropas del país, pero sí declaró: "lo que sé es que la situación es grave y que no mejora".

"Pienso que juntos, de uno u otro modo, hemos abierto una caja de Pandora que ahora somos incapaces de volver a cerrar y que todo ello puede tener consecuencias graves", señaló Chirac.

"En todo caso, ni unos ni otros tenemos intención de modificar la postura que tomamos en conciencia por que nos parecía que era la que mejor correspondía a los problemas que se planteaban", agregó el presidente francés, cuyo gobierno negocia por estas horas la liberación de los periodistas franceses secuestrados hace más de una semana en Irak.

Las advertencias de Yyad Allawi



Iyad Allawi, hizo una campaña de prensa para presionar a Europa con el "terrorismo".

Aprovechando el secuestro de dos periodistas franceses en Irak ,Iyad Allawi , administrador de los intereses de Washington en ese país, advirtió hace diez días a Francia y a Europa que deben apoyar la lucha de Estados Unidos contra el terrorismo, afirmando que "quien no lucha junto a nosotros se encontrará el terror en su casa".

El primer ministro iraquí aseguró que "Francia deberá esperar ataques terroristas en su territorio", los cuales se van a realizar en París, en Niza, y en Cannes".

En una entrevista publicada por el diario Corriere della Sera, de Milán, Allawi aseguró que "ningún país cívico se puede echar atrás, porque la lucha contra el terrorismo es global".

"Quizás el caso del asesinato de Enzo Baldoni y el secuestro de los dos periodistas franceses convenza finalmente a los medios de comunicación internacionales para que, de una vez por todas, llamen por su verdadero nombre a los criminales que actúan en Irak. Basta ya de llamarles resistencia. Se trata de auténticos terroristas", remató el hombre de confianza de Bush en Irak.

Iyad Allawi señaló que España, Francia y Egipto no se librarán del terrorismo islámico aunque sigan cediendo a las amenazas.

"Se equivocaban los franceses si pensaban que se iban a mantener al margen de esta guerra. Ahora los extremistas les atacan incluso a ellos, señaló el primer ministro cuando el periodista le preguntó porque Francia no tiene tropas en Irak.

En posteriores declaraciones al diario francés Le Monde Allawi dijo que "a pesar de su oposición a la guerra de Irak, Francia deberá esperar ataques terroristas en su territorio".

"Francia no se librará, no menos que Italia, España o Egipto", añadió. "Irak se ha convertido en el principal teatro del desafío terrorista. Es en Irak donde ustedes se deben unir (para combatir el terrorismo), de una vez por todas", remató el jefe del gobierno interino iraquí.

Según Iyad Allawi, los gobiernos que no están lo suficientemente implicados en Irak "serán los próximos blancos de los terroristas". Y los franceses, "pese a todo el ruido que hacen (al afirmar) "no queremos guerra" se verán pronto obligados a combatir a los terroristas".

Luego, en una increíble muestra de "clarividencia", el funcionario de Bush en Irak insistió en que "va a haber ataques terroristas en París, en Niza, y en Cannes".

Tras la masacre en el colegio ruso los tres principales líderes europeos "opositores" a la política de Estados Unidos en Irak cedieron a las presiones y a las advertencias y se sumaron a la cruzada "antiterrorista" liderada por Bush y Putin.

De ahora en más, una nueva ola de psicosis terrorista y de gigantescos operativos de seguridad se proyectará seguramente desde el territorio europeo al resto del mundo, incluida Rusia y Estados Unidos, donde en menos de ocho semanas Bush se jugará su permanencia al frente de la Casa Blanca.

Los acontecimientos, según parece, se siguen desarrollando a la medida de los intereses de George W. Bush y de su socio "contraterrorista" Vladimir Putin.

¿Pura casualidad?

Ver nota relacionada: Masacre en el colegio ruso: a la medida de Bush y de Putin( http://iarnoticias.com/secciones/europa/00322_bush_y_putin_04sept04.html )
Mira també:
http://iarnoticias.com/secciones/europa/00326_la_union_europea_ingresa_a_la_guerra_antiterrorista_14sept04.html

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat