Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Los cataláns? o mitjor los inmigrans Españols
14 set 2004
catalunya ya es el pais de tots menys dels catalans
Seis de cada 10 nuevos alumnos en Catalunya son extranjeros

• Los inmigrantes ya representan casi un 10% de la población escolar
• El curso que se inicia mañana contará con 2.200 docentes más que el anterior


Si desea ver el gràfico en PDF haga click en la imagen.


+ Foros de Cosas de la Vida




Inmigración

Enseñanza

Ecología

Salud y sanidad

Fòrum 2004

Sociedad







JORDI CASABELLA
BARCELONA

El alumnado de procedencia extranjera incorporado al sistema escolar catalán se ha doblado en dos años. La Conselleria d'Educació calcula que 22.000 de los 38.000 nuevos estudiantes no universitarios del curso 2004-2005 que se inicia mañana, seis de cada diez, sean inmigrantes, con lo que la cifra de extranjeros (96.491) se aproximará al 10% de la población escolar catalana. En el curso 2002-2003 se censaron 51.926.
La llegada ininterrumpida de inmigrantes y el repunte demográfico han impulsado la contratación de 2.200 nuevos docentes, según explicó ayer la consellera Marta Cid. La directora general de Recursos Humans de la conselleria, Montserrat Guri, aseguró que se trataba de "un incremento neto" de plantilla, del que ya se habían deducido las bajas por jubilaciones o permisos, y precisó que unos 1.300 eran maestros de Primaria y otros 900, profesores de Secundaria.
Las 665 nuevas aulas de acogida, 565 de ellas en la red pública, donde los alumnos recién llegados recibirán una formación eminentemente lingüística, absorberán parte de las incorporaciones.

AULAS SATURADAS
Cid admitió que las nuevas contrataciones no aliviarán los déficits de personal en algunas zonas del territorio en las que existe "una congestión importante, fruto de muchos cursos", pero afirmó que iban a permitir que P-3 (parvulario de 3 años) "se inicie en condiciones buenas". Los sindicatos ya denunciaron en mayo que el porcentaje de aulas que albergarán más alumnos de lo previsto, tanto en la red pública como en la privada, seguiría creciendo este curso.
La consellera añadió que, a diferencia de lo que habían venido haciendo los gobiernos de CiU, "si hay que aplicar medidas de incremento de recursos humanos durante el curso, se hará". Cid se refería al goteo de extranjeros que ingresan en las aulas a lo largo del año académico y que acostumbra a dejar cortas unas plantillas ya de por sí insuficientes. A modo de ejemplo, a comienzos del curso 2003-2004 se predijo que fueran 17.000 los inmigrantes que ingresarían en la escuela, pero finalmente fueron 22.500.

MÓDULOS PREFABRICADOS
Cid se refirió al plan de construcciones que ha puesto en marcha su departamento para acabar con las aulas prefabricadas, sobre el que dijo que en el curso 2005-2006 "se verán ya los resultados", y reconoció que eran unos 16.000 los estudiantes que todavía comenzarán el curso utilizando este tipo de instalaciones provisionales.
Preguntada por la extensión a los centros públicos de la sexta hora de clase diaria con la que cuentan la mayor parte de los centros privados concertados, la consellera señaló que en la agenda de trabajo del equipo que dirige figuraba el hacer posible esa aspiración.
Más de un millón de estudiantes regresarán mañana a las aulas en Catalunya, de los que casi 650.000 están escolarizados en alguno de los cursos de Primaria o ESO que integran el ciclo educativo obligatorio (6-16 años). Los escolares catalanes son de los últimos en iniciar el año académico en España.


Noticia publicada en la página 030 de la edición de Martes, 14 de septiembre de 2004 de El Periódico

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Los cataláns? o mitjor los inmigrans Españols
14 set 2004
I?
Re: Los cataláns? o mitjor los inmigrans Españols
15 set 2004
D'aquesta manera Catalunya mai serà independent i dels catalans.
Re: Los cataláns? o mitjor los inmigrans Españols
15 set 2004
D'aqui a 500 anys, quant la quantitat d'inmigrants sigui ingent, i la puresa de la raça estigui massa diluïda burgesos de fills inmigrants s'aixecaràn per a calmar els seus treballadors clamant per una nova nació: els xarnegos.

Aleshores, es buscaran dates històriques per a poder mostrar com de natural ha estat la creació de la futura i noble nació xarnega, es recrearan símbols d'un passat gloriós, es mitificaran costums i s'exaltara als xarnegos...
Al final, hi haurà treballadors que se'ls creuran, i junts amb els seus amos reclamaran un estat independent d'Iberia per tal que la nació xarnega pugui tenir el que li pertoca per dret natural: la major acumulació de riqueses, poder i la monopolització de la violència per part de la burgesia nacionalista xarnega.

Aquells treballadors se sentiran contents, pensaran que la seva lluita els uneix amb els seus amos i que per tant mai seran menyspreuats, ni explotats.

Xarnec del futur.
Re: Los cataláns? o mitjor los inmigrans Españols
15 set 2004
La pureza de la raza?Huy huy huy...

Adeu.
Re: Los cataláns? o mitjor los inmigrans Españols
15 set 2004
estic d'acord amb Revetlla en el sentit que la nació és una il.lusió del cervell humà. El mestisatge, al menys per aquestes latituts, és constant e imparable. Negar el que és una realitat científica, que totes les cultures son producte d'altres cultures superposades, és una aberració, conseqüència de la irracionalitat ideològica.
Re: Los cataláns? o mitjor los inmigrans Españols
15 set 2004
No es questio de pureza de raza ni collons, aqui les manipulacions tenen un nivell acollonant!!!!


Es questió de identitat.


Una frase que haurien d'escoltar feixistes i llibertaris (que manipulen de totes bandes, aqui).

"El fi i els medis son una sola i unica unitat, cap no justifica l'altre" - o lo que es lo mateix -Si no actues com penses, acabaras pensant com actuas.


Deixeu de jugar brut contra la identitat catalana, catalunya té el dret de ser i existir i aqui mai ha parlat ningú de puresa i collonades d'aquestes, si de cas algu que s'hi fa pasar.


"D'aqui a 500 anys, quant la quantitat d'inmigrants sigui ingent" Es el que no m'agrada dels crios llibertaris, manipuladors, sense cultura i sense iteligencia i que es creuen que la "revolució" és una fumada. Pallassos aneu a pastar fang.

Qualsevol cultura desapareix si hi ha massa inmigració al'hora, això es evident. I no es parla de puresses aqui, ningú no ho fa. És una questio de si Catalunya continuará existin d'aqui a 20 anys o no.
Re: Los cataláns? o mitjor los inmigrans Españols
15 set 2004
¿¿¿500 anys??? JAJAJJAJAJAJAJ
¿¿¿puresa racial???


PUTO TROLL!
TROLL
15 set 2004
TROLL
Re: Los cataláns? o mitjor los inmigrans Españols
15 set 2004
Benvolgut colega Salva,

Tu què saps del que jo sóc i penso sobre revolucions??

El meu text només pretenia divertir-me mentres feia un intent de cinisme...

No m'agrada que em comparis amb un feixista, menys quan jo no he sigut despectiu cap a la cultura catalana, de la qual en soc partícep jo també una mica.
Una cosa és la identitat cultural de la qual jo no n'estic gens ni mica en contra, ans al contrari... i tu et penses que tots els llibertaris son anti-catalans? Mare meva... pocs en deus conéixer.

La cuestió nacional entesa com a política i no cultural és l'error... preténdre justificar la creació de noves estructures de dominació en base a una identitat cultural que a més a més serà efímera (com totes) és una aberració.

Hauries de llegir més i conéixer més anarquistes: ni tots son anti-catalans (en afavoriment d'un cert espanyolisme) ni tots són uns nens fumetes...

En el meu cas, ja que m'increpes de forma increíble sense haber mantingut mai una conversa amb mi et diré que no em sento català, no obstant sí que comparteixo aspectes de la cultura catalana que s'anomena normalment.
En tot cas jo sóc del meu poble del qual sí que em sento part, hi visc i no m'agrada que es vegi amenaçada la seva identitat cultural per amenaces politico-econòmiques i urbanístiques de la marca Barcelona. No m'importa que la identitat del poble canvii dràsticament degut a convulsions internes preses des de la llibertat individual... però aquesta situació no es dona avui dia, ni els inmigrants són persones lliures ni els habitants del meu poble.
En fi...

Per cert, recomano llegir l'article de JACAS de l'últim número de Polemica sobre aquest aspecte.

Hi ha masses tòpics sobre aquest tema i poc debat seriós, per part de molts independentistes i molts llibertaris...

Salut i amor.
XXX
15 set 2004
------------------ATENCIÓ--------------------
------- MISSATGE ORIGINAL INTOXICADOR -------
----NO PERDEU EL TEMPS EN AQUESTA CONVERSA --

;-)
Re: Los cataláns? o mitjor los inmigrans Españols
15 set 2004
La cultura és quelcom dinàmica. Va evolucionant dia rere dia. Aquesta evolució depén de factors que no podem controlar (com ara la immigració), però també de qüestions que sí podem controlar: per exemple, de quina manera assumim als nouvinguts (donant-los l'esquena o bé integrant-los a casa nostra).

La identitat catalana -llengua, etc.- no es diluirà per "culpa" de la immigració, sinó per les nostres pròpies actuacions, complexos i temors.
Re: Los cataláns? o mitjor los inmigrans Españols
15 set 2004
Dentro de bien poco los catalanes habrán desaparecido. ¡Por fin! Yo apartir de ahora dejo de hablar catalán, que se extinga de una vez
Re: Los cataláns? o mitjor los inmigrans Españols
15 set 2004
hola mejor que mejor , yo creo que estas flipando
Re: Los cataláns? o mitjor los inmigrans Españols
15 set 2004
"Seis de cada 10 nuevos alumnos en Catalunya son extranjeros".
si son extranjeros porque son alumnos?
"• Los inmigrantes ya representan casi un 10% de la población escolar"
mejor. "inmigrantes" mira, si estas uno de la población escolar eres un inmigrante. mejor de ser extranjero.
q significa este? q 10% de este grupo no tienen padres catalanes.
potser alguns son gallecs com Villaroel?
no significa q son "inmigrans españols"
puede ser q son de maghreb o la union europea.
y muchos de ellos van a tener hijos con catalanes en el futuro ¿no?
Relax! tranqui!!! your nation is safe.
Sindicato Sindicat