Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : indymedia
INDYMÈDIA NECESSITA CONTROL!
14 set 2004
Fa massa temps que la web està envaïda de provocadors.
La llibertat d´expressió és virtut quan no cau en una impunitat per a l´ofensa, el boicot i l´insult gratuït.

És ben coneguda de tothom la línia que anima els impulsors d´aquesta pàgina: la publicació, debat i comentari d´allò que faci referència als moviments alternatius i a la recepció de notícies socialment rellevants però que el poder silencia en els mitjans de comunicació del sistema.

No podem permetre que a Indymèdia, les nostres opinions i interessos es vegin enterbolits per individus aliens a l´esperit que les condueixen. Especialment quan prenen cos en comentaris o "notícies" de caire groller i insultant.

Per tot això, vull suggerir que reclamem dels qui porten la web, un control i l´esborrament d´aquells parers que només cerquin la provocació. Si no ho fem així, la columna de llibertat on escrivim esdevindrà un veritable abocador d´escombraries mentals.

Espero que els qui compartiu la meva opinió us expresseu en forma de comentari de suport.

Endavant!!!!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: INDYMÈDIA NECESSITA CONTROL!
14 set 2004
Totalment d´acord. O això o li canviem el nom i que es digui IndyErmua (per això de l´antinazionalista)
Què estrany tot plegat
14 set 2004
Mireu, no sé per què hi ha alguna cosa que em fa mala espina. Apareixen tot de missatges troll-provocadors signats per MAL, Antinazionalista i gent que s'autodefineix com a 33. Evidentment, tots aquests missatges són falsos. Però sibilinament apareixen intercalats missatges en un to més "assenyat" demanant que Indymedia estigui sota control. No sóc cap conspiracionista, però aquí no hi ha aigua clara. Finalment, aquest missatge firmat com a Joan tresserres, potser que l'individu en qüestió es digui així, però també pot ser algú que vulgui jugar a suplantar al professor homònim de comunicació de la UAB, Joan Manuel Treserres per donar més credibilitat al missatge. Tot plegat molt estrany. No sé per què crec que algú s'està divertint amb nosaltres.
Re: INDYMÈDIA NECESSITA CONTROL!
14 set 2004
Si censurem estarem fent-los el joc fariem el que ells volen, a mi hem molesta llegir noticies feixistes peró no crec que la censura siga la resposta a eixe problema, jo crec que tots eixos feixistes es cansaran quan deixem de fer-los cas.

si censurem, indymedia perdria la seua principal força que es la que tant molesta als feixistes.

contra els trolls i feixistes unitat d´acció, fem el contrari del que ells pretenen, unim-nos
Re: INDYMÈDIA NECESSITA CONTROL!
14 set 2004
No llegeix aquest tipu de missatge i no els contesteu, és així de simple. Que potser algú intenta una operació manipulativa per forçar la censura a IMC?
Re: INDYMÈDIA NECESSITA CONTROL!
14 set 2004
Pero aver, tanto os molesta que haya gente que haga un mal uso de esta herramienta? si, claro, sería mejor que no fuese así.

Si hay noticias que no son la que deberían ser, si la gente suelta sus idas de olla, etc.. dejádles, no conesteis si no os interesa.. si se les ignora se aburren y se van...

Que alguien cuelga un post unicamente para decir que tal nacionalismo es tal cosa, pues aunque no estés de acuerdo y te de rabia, si consideras que indymedia es una herramienta para otros usos, da ejemplo y no contestes..
Re: INDYMÈDIA NECESSITA CONTROL!
14 set 2004
Sóc l´autor de la iniciativa que en forma de comentari he publicat. Vull aclarir que no sóc el professor Joan Manuel Treserres i que la coincidència és això, pura casualitat.

Pel que fa a comentaris sobre hipotètics lligams entre l´autor d´aquestes línies i els provocadors que apareixen sovint, només puc afirmar que no en tinc cap.
A partir d´aquí, jutgeu vosaltres mateixos si la meva idea és o no encertada en benefici d´Indymèdia. Penso que la qualitat dels comentaris ha anat baixant amb el pas del temps a causa principalment d´aquest factor.
Si és així perdona
14 set 2004
Però els referèndums d'aquest estil a Indymedia ("us expresseu en comentaris de suport") són malt vistos i contribueixen més a engruixir el problema que a solucionar-lo. La homonomia m'ha jugat una mala passada.
Re: INDYMÈDIA NECESSITA CONTROL!
14 set 2004
Potser ens cal fer una mena de trobada (no cibernètica) com la que es va fer fa uns messos al CCCB per discutir en assamblea el destí i les formes que ha de seguir indymedia. Amb temps, i amb negociació prèvia, fixar una data per plantejar (torno a dir-ho) cara a cara els problemes d'Indymedia.
Votem, acordem i fixem les noves direccions del IMC.

Que decideixin els assistents físics a l'assamblea. Els trolls no aniran, el "ruido" no hi serà allà.



Que us sembla.

Vale, ja callo.

Bona nit macus.
Re: INDYMÈDIA NECESSITA CONTROL!
14 set 2004
ohhhhhhhh pobrecitos llorais como nenazas y putitas............
ANARKAS HIJOS DE PUTA
Re: INDYMÈDIA NECESSITA CONTROL!
15 set 2004
ya salió el orangután
Re: INDYMÈDIA NECESSITA CONTROL!
15 set 2004
La millor arma és ignorar als provocadors no contestant les ximpleries que diuen i els articles que penjen.

Per altre banda, els continguts i els articles que apareixen des de fa dies son bastant fluixos.

Crec que Indymedia necessita un replantejament, menys política i més suport a les manifestacions culturals independents, alternatives i populars.

Sort.
Re: INDYMÈDIA NECESSITA CONTROL!
15 set 2004
estic d'acord amb tu en lo de practicar la indiferència activa, amb el que no estic tant d'acord és amb el tema q proposes de rebaixar el contingut polític d'indymedia... si els temes més polítics no t'interessen (i qué no és política?) ignora'ls també com fas amb els trolls, no?
Re: INDYMÈDIA NECESSITA CONTROL!
15 set 2004
El problema és -i ja no parlem de quelcom hipotètic-, que entrar a indymedia pretén ser un acte d'informació en poc temps. Et connectes i mires la CD per saber qui hi ha de nou i llegir les últimes notícies.

En principi tot correcte. Però ara ja ens trobem més notícies sobre el M.A.L., sobre sionisme, sobre que IMC ho financia la CIA,... que sobre moviments socials -indepe o anarquista-, comunicats, notícies o reportatges. Per no parlar de les poques ganes d'escriure un comentari constructiu, que segueixi una línia de debat entre col.lectius, quan l'últim que hi llegeixies és "catalufos sois unos nazis blalbalbla" o "anarkos warros no us volem a catalunya".

Crec que els trolls estan aconseguint restar qualitat a la CD, i conseqüentment a la central. L'assemblea oberta em sembla una gran idea, decideixen el col.lectiu editorial.

Endavant amb IndyMediaBCN! Endavant amb la informació!
Re: INDYMÈDIA NECESSITA CONTROL!
15 set 2004
Molt bona la teva observació Trotsko.

No rebaixar el contingut polític d´Indymedia sino incrementar o al menys informar de les diferents alternatives y moviments culturals que en aquets moments agiten la conciència col.lectiva des de distints àmbits: Música, Cinema, Teatre, Trobades...

Salut.
Re: INDYMÈDIA NECESSITA CONTROL!
15 set 2004
Yo no creo que haga falta ningun "control" ni censura previa sobre lo que publica en Indy BCN. Lo que si hace falta es pensar en algun sistema que permita adaptar la web dependiendo de las preferencias de los usuarios.

En esta linea yo creo que la opción con la que se esta experimentando en Indymedia Madrid (aunque esperemos que con mejor fortuna) y que ya funciona en los sitios webs más utilizados de internet (www.slashdot.org www.kuro5hin.org ....) es la más interesante.

En que consiste esta apuesta:

- Establecer un sistema de metamoderación donde sean los usuarios registrados los que decidan que es lo que interesa y lo que no (NO se borra nada, sino que en el peor de los casos se oculta y siempre puede ser visitado por quien quiera).

- Permitir el uso de umbrales seleccionables por el usuario. Que cada uno pueda decidir si quiere ver absolutamente todo (como hasta ahora) o prefiere solo lo que tenga +1, o ...

En fin, lo que no tiene ningun sentido es seguir con los llamamientos a no caer en las provocaciones pues estas siguen sucediendo (de hecho han acompañado a Indy BCN desde sus inicios aunque con diferentes intensidades) y el no hacer nada para ver si se arregla el "problema" por arte de magia.

¿ Cuanta gente se habra alejado del sitio por este motivo ? y lo que para mi es más interesante ¿ cuanta gente no ideologizada (en el sentido de falsa conciencia) previamente se acerca a un sitio como este para informarse/informar ?

Animo a la gente de Indymedia BCN.
Re: INDYMÈDIA NECESSITA CONTROL!
15 set 2004
muy de acuerdo con una que la metamoderación es una opción muy interesante. satisface tanto a l*s que piensan que es necesario moderación, como a l*s que quieren leer absolutamente todo. la moderación se haría de forma asamblearía entre tod*s l*s usuari*s de indymedia que quieren participar.
Re: INDYMÈDIA NECESSITA CONTROL!
15 set 2004
El complement ideal dels feixistes son sempre aquells aparents "bons ciutadans" carregats de "seny" que surten "demandan més control".

Tal vegada no ho fan per voluntat de col.laborar-hi, no, amb els feixistes, pero els hi fan el joc.

Ja n'hia ha prou de control fòra: INDYMEDIA es un espai de llibertat d'expressió al qual no cap control de cap mena. Per altra banda, Indymedia no es la lluita en sí mateixa sino un medi d'espressió: la revolució passa perque tothom aprengui a saver llegir sense molestar-li els que fan boicot organitzat.
Re: INDYMÈDIA NECESSITA CONTROL!
15 set 2004
Se li veu el llautó.
Re: INDYMÈDIA NECESSITA CONTROL!
15 set 2004
Control necesita a indymedia, pero indymedia no necesita (a) control

estoy con 'no control'
Re: INDYMÈDIA NECESSITA CONTROL!
15 set 2004
Seguint el fil plantejat per "una", pot ser interessant llegir aquest enllaç*, on s'explica com funciona la moderació a www.barrapunto.com (un lloc web basat en el codi de la mítica www.slashdot.org).

* http://barrapunto.com/moderation.shtml

No crec que es pugui adoptar a barcelona indymedia, però potser es podrar adaptar alguna cosa. O almenys servir de reflexió.

Salut!
Re: INDYMÈDIA NECESSITA CONTROL!
15 set 2004
llamar 'control' a la moderación entre tod*s es desviar el debate. cada un* es libre de decidir si quiere participar en la metamoderación o no. de la misma forma es decisión de cada un* si quiere ver la página metamoderada o si prefiere ver también las contribuciones de nazis, trolls y demás fauna.
Re: INDYMÈDIA NECESSITA CONTROL!
15 set 2004
No leo lo anterior, disculpadme pues, si repito, pero no tengo tiempo.
La solución es dejar plena libertad de publicación y no contestar a los productores de fem/basura.
La basura suele oler mal y dejándola sin sacar al contenedor, terminará apestando: nadie se acercará.
No perdáis el tiempo con necios. Dedicaos a ser la voz de l*s sin voz que os lo pidan.

Infinitos viejos topos horadan esta putrefacta suciedad.
solucion plural?
15 set 2004
creo muy dificil elegir una d las multiples soluciones. y por q no juntarlas?
a lo mejor es complicado tecnicamente...
q es lo q qiero decir?

q la persona usuaria d indymedia pueda elegir si se registra (si no, por lo poco d tech q se, no se puede hacer) como lo qiere ver: todos los posts y votacion entre usuarios o ambos (es decir q haya la mitad d las noticias votadas y la otra mitad, no votadas). esa seria una muestra d q la diversidad es posible.

sobre lo d la censura a noticias... me parece muy dificil la solucion por dos motivos: el criterio a seguir y qien lo hace. ¿cuantas horas esta dispuesta a gastar a la semana la gente q defiende este metodo y escribe a indymedia barcelona para colaborar para llevarlo a cabo?. si surgiese suficiente gente (unas veinte personas) y se eligiesen unos criterios (tipo respeto a los derechos humanos), tambien se podria hacer q la persona usuaria eligiera como lo qiere ver. asi no imponemos a nadie nuestra forma d ver pero si q conseguimos verlo como qeremos, no?

a mi tambien me gustaria q se diferenciase como se hace en otros indys, lokal (barcelona ciudad) y resto. es barcelona indymedia... y asi a ver si en girona, lleida, tarragona, zaragoza y muchos mas se animan a crear un indy.... ;)
Re: INDYMÈDIA NECESSITA CONTROL!
15 set 2004
Yo personalmente me quedo con ignorar a los Trolls. La censura es hacerles el juego. Si TOD@S le ignoramos a los Trolls, tarde o temprano se irán. Es así de sencillo. Si queréis hacer una asamblea que se ponga en la página principal, pero que sepan que me opondré a la censura. Esta censura pasiva no lo veo muy claro.

Respecto a estructurar Indymedia en diferentes ámbitos, para mi genial!!!

Estructurarlo de tal manera que haya temas políticos, sociales, culturales, artísticos, anuncios, proyectos autónomos, campañas... de todas maneras el movimiento es plural, y el Indymedia debería reflejarlo.
Re: INDYMÈDIA NECESSITA CONTROL!
15 set 2004
AL socialista revolucionario: Que yo sepa nadie ha planteado censurar, ¿ no ?
Re: INDYMÈDIA NECESSITA CONTROL!
29 des 2004
que son muy hermosas todas las chicas
Re: INDYMÈDIA NECESSITA CONTROL!
29 des 2004
que son muy vuenas
Sindicato Sindicat