Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : pobles i cultures vs poder i estats
Fabius encapçalarà un bloc socialista contra la constitució europea
13 set 2004
Fabius encapçalarà un bloc socialista contra la constitució europea

L'ex-primer ministre francès i segon del Partit Socialista, Laurent Fabius, votarà en contra de la constitució europea. En un principi, Fabius va dir que podria votar-hi a favor si el president de la república Jaques Chirac modificava el tractat en matèria de deslocalització d'empreses i de polítiques laborals. Malgrat aquestes declaracions, Fabius ha confirmat diumenge un 'no' rotund perquè considera que la constitució europea proposada no encamina la Unió Europea cap a una Europa més social. Fabius també va voler allunyar l'alarmisme de les seves declaracions i va afegir que si guanya el 'no' a la constitució no voldrà dir entrar en una crisi europea. Laurent Fabius ha estat el primer dels socialistes francesos a dir 'no' al tractat europeu i ha avançat que ho tornarà a fer en la consulta als militants del partit prevista per a la fi de novembre o començament de desembre. D'altra banda, el conseller en cap de la Generalitat de Catalunya, Josep Bargalló, ha declarat que 'el poble de Catalunya ha de votar 'no' pero ha deixat clar que el govern catala no farà campanya a favor del 'sí' o del 'no', sino únicament a la necessitat de votar en el referèndum.
Mira també:
http://www.vilaweb.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Fabius encapçalarà un bloc socialista contra la constitució europea
14 set 2004
Símptomàtiques dissencions en el sí de bastants partits socialistes europeus: Laurent Fabius a França, Oskar Lafontaine plantant cara a Shröder i manifestant-se amb treballadors de la ex RDA.....serà que els sociatas comencen a posar-se, per fi, el mono de treball?
Re: Fabius encapçalarà un bloc socialista contra la constitució europea
14 set 2004
i per la resta d europa com va el tema SI o NO???

Per molt k fem sortirà SI? com funciona la votació? si un estat diu k no ja no s'aprova o k?

Pq si es per majoria normal i corrent nomes k els paisos mes grans es posin d'acord ja no tenim res a fer dsd catalunya mes k una resistencia simbolica.
Re: Fabius encapçalarà un bloc socialista contra la constitució europea
14 set 2004
El referéndum d'una Constitució que es nomès un tractat internacional es una trampa contra la Europa social que alguns diuen defensar.

NO AL REFERENDUM !!!! SI / NO

SI AL REFERENDUM PER VOTAR LA REVISIO DEL TRACTAT
Re: Fabius encapçalarà un bloc socialista contra la constitució europea
14 set 2004
Pel que tinc entès, si més no pel que fa a l'estat español, el referèndum "NO és vinculant". Això vol dir que passi el que passi foteran el que voldran.

No conec com va la cosa a la resta d'estats de la UE però, com va dir no recordo qui, ningú no convoca un referèndum per perdre'l. Vull dir que prou segurs de que el guanyaran quan el convoquen. Fins i tot em sembla que la convocatòria del referèndum no és obligatòria i hi haurà estats on el poble per no poder no podrà ni dir-hi la seva. Tanmateix, crec que si la cosa queda prou igualada allà on es voti, aquesta merda de tractat entre estats capitalistes no tindrà una vida gaire llarga.

Si a l'estat español, a més, és dóna la probable circumstància de que el NO guanya a Catalunya i al País Basc mentre el S� guanya a la resta, la lectura també serà prou evident i força interessant.

salut
el nacionalisme passa de la igualtat, la solidaritat...
14 set 2004
Crec que si a Catalunya surt NO, serà sobretot per motius nacionalistes, més que no pas socials. El mateix que a França els lepenistes. Aquesta és la lectura que s'hauria de fer. Més que no pas una lectura anticapitalista, sens dubte.
Re: Fabius encapçalarà un bloc socialista contra la constitució europea
14 set 2004
Jo, com em sembla que molta altra gent, votaré NO pels dos motius, en lePen no. En lePen actua pensant que el seu estat hi surt perdent i en Berlusconi perquè creu que el seu estat i el capitalisme hi surten guanyant.

Jo no reconec cap legitimitat als estats capitalistes ni per decidir com haig de viure i relacionarme amb la gent i l'entorn, ni per imposar-me l'estat que m'oprimirà i m'explotarà. Amb això ja en tindria prou però si es pugués votar NO dues vegades, ho tornaria a fer sense cap dubte com a català. No sé si tu pots dir el mateix. Potser és que no en trobes prou motius. Tu mateix.

En tot cas, jo de tu, no perdria massa temps en reflexionar sobre la càrrega nacionalista del vot negatiu a Catalunya, doncs el resultat de la teva reflexió ja el coneixes d'antuvi, sempre ha estat i serà el mateix, com en el perquè a la resta de l'estat està cantat que el vot serà afirmatiu. És perquè són d'una raça diferent a qui no afecten els motius nacionalistes? o són com nosaltres però en realitat no troben que aquest tractat -co-redactat pel seu estat- afecti negativament a la seva nació, identitat o cultura?
Re: Fabius encapçalarà un bloc socialista contra la constitució europea
15 set 2004
EL referendum tal como está planteado es una trampa de los imperialistas: hemos de exigir que en vez de dos preguntas, si no , se INCLUYA UNA TERCERA:

ESTA A FAVOR DE LA REVISION DEL TRATADO POR UN PARLAMENTO EUROPEO ELECTO Y CONSTITUYENTE
Sindicato Sindicat