Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Segons Powell, hi ha una "insurrecció furiosa" a L'Iraq on en 24h van morir 130 persones.[CAT/CAS]
13 set 2004
Després d'un diumenge sagnant continuen els atacs

La gran ofensiva militar nord-americana de la setmana passada va tenir una resposta sagnant per part de la resistència iraquiana aquest cap de setmana, particularment en la zona del denominat triangle suní i a Bagdad, on es van concentrar el gruix dels combats i les victimes que, entre el diumenge i el dilluns ja sumen més de 130 morts i desenes de ferits, segons fonts oficials.
tanc.jpg
Segons Powell, hi ha una "insurrecció furiosa" a L'Iraq on en 24h van morir 130 persones
(IAR-Notícies) 13Sept04.En L'Iraq "hi ha una insurrecció furiosa. Ho veiem cada dia. No hi ha dubte sobre això", va reconèixer avui dilluns el secretari d'Estat nord-americà, Collin Powell, en entrevista amb la cadena NBC, mentre que des de Bagdad arribaven reports sobre nous combats entre guerrillers iraquians i l'exèrcit d'ocupació en el centre de Bagdad.

"És un temps difícil. La insurrecció encara és forta, encara que treballem per a controlar-la", va agregar Powell en al·lusió a la recrudescència dels combats amb la milícia de Musab Al Zarqawi en el triangle de ciutats sunites, a l'oest de Bagdad i en la pròpia capital.

En tant, quinze persones van morir i altres tretze van resultar ferides pels bombardejos aeris i tirs d'artilleria nord-americana aquest matí en la ciutat rebel suní de Faluya, a l'oest de Bagdad, segons fonts mèdiques i un corresponsal de France Press sobre el terreny.

Els tancs van obrir foc cap a les 4:00 hores locals (2:00 hora espanyola), contra dos barris del nord de la ciutat durant dues hores, abans que un avió de combat portés a terme un atac en el barri d'Al Churga, segons corresponsals d'agències.

Una casa va quedar completament destruïda per un míssil i altres dues danyades, segons aquesta font.

Segons un metge de l'hospital de la ciutat, aquests tirs van provocar deu ferits, entre ells dues dones. Fortes explosions podien sentir-se encara en aquests barris cap a les 8:20 hora local (6.20 hora espanyola), mentre que els avions nord-americans segueixen sobrevolant la zona.

AL mateix temps, un avió va disparar un míssil contra un acte que circulaven en l'oest de la ciutat. Els seus quatre ocupants van morir i tres vianants van resultar ferits, segons el corresponsal de France Presse.

Els portaveus militars nord-americans van declinar comentar aquestes aquestes informacions, van confirmar la caiguda d'un avió espia en Faluya ahir al matí probablement causada per problemes mecànics.

Una web islamista havia publicat ahir un comunicat atribuït al grup "Tawhid wal yihad" (Unificació i guerra santa) de l'islamista jordanonien Abu Mussab al Zarqaui, reivindicant la caiguda de l'avió.

Entre els morts hi ha una nena de poca edat, mentre que diversos dels ferits es troben en estat molt greu, "entre la vida i la mort", va declarar un metge de l'Hospital General de la ciutat, citat per televisions àrabs.

Un dels habitants d'aquesta ciutat de majoria suní, situada a uns 50 quilòmetres a l'oest de Bagdad, va dir que els caçabombarders van ser secundats en la seva acció per bateries d'artilleria col·locades en l'extraradi.


Onada d'atacs i morts

Els bombardejos de la vespra sobre Faluya suposen la cruenta continuació de l'espiral descontrolada d'atacs i atemptats que va sacsejar el diumenge L'Iraq, i que va segar la vida de 110 persones, segons fonts del Ministeri de Sanitat.

L'agència Reuters, que cita fonts oficials iraquianes, eleva els morts a 110, apuntant que 37 van morir a Bagdad i 51 van morir en combats en Tal Afar, prop de la frontera siria.

Només a Bagdad, 37 persones van perdre la vida el diumenge en una jornada d'intensos bombardejos insurgents, cotxes bomba i combats rondaires en el centre de la capital.

No obstant això, la majoria d'elles van morir a causa dels tirs d'un helicòpter artillat nord-americà, que va obrir foc contra una massa de persones que s'arremolinava al voltant d'un tanc classe Bradley, que minuts abans havia estat destruït per un suïcida en el carrer Haifa.

El tanc "Bradley, que va arribar al lloc com suport, va ser arribat a per l'explosió d'un cotxe bomba", abans de ser destruït per la pròpia força aèria nord-americana "per a evitar que fos desvalisat".

Poc després, una multitud va envoltar al tanc en flames per a cridar victòria. Dos helicòpters van disparar llavors míssils contra el Bradley, deixant almenys cinc morts, entre ells un periodista palestí que treballava per a les cadenes de televisió àrab Al Arabiya i saudita Al Ejbariya.

Entre els morts en l'atac, al que va seguir una batalla campal que va durar prop de dues hores, va morir Mazen al-Tumeizi, un periodista palestí de la cadena de notícies Al-Ajbariya.

Altres 22 persones van morir en altres punts de Bagdad, especialment en el denominat "triangle suní", zona de combat al nord-oest de Bagdad en la qual la insurrecció s'enfronta als marines nord-americans.

Deu persones haurien perdut la vida en combats en la ciutat de Ramadi, una de les més conflictives del triangle suní, van informar ahir fonts mèdiques.

En Hilla (100 quilòmetres al sud de Bagdad), tres soldats polonesos van morir i tres van resultar ferits en un atac amb llançacohets i metralladores, va declarar a Varsòvia el portaveu de l'Estat major polonès. Abans, en la mateixa ciutat, tres guàrdies nacionals havien mort i altres tres van quedar greument ferits en dues explosions al pas de la seva patrulla.

En Mosul (nord), quatre policies iraquians van morir i tres van ser ferits quan un grup d'homes armats va atacar el seu vehicle, segons va anunciar un responsable de la policia de la ciutat a la AFP.

La violència també va afectar a Samarra, al nord de Bagdad, on tres civils iraquians van morir quan el seu vehicle va esclatar al trepitjar una càrrega explosiva.

El primer ministre iraquià, Iyad Alaui, va indicar durant una visita a Bàssora (sud) que els atemptats i atacs han deixat "més de 3.000 màrtirs i prop de 12.000 ferits" a L'Iraq, encara que no va precisar el període. A pesar d'això, Alaui va prometre que les eleccions se celebrarien al desembre o gener, tal com estava previst.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
[CAS]

Luego de un domingo sangriento continúan los ataques

Según Powell, hay una "insurrección furiosa" en Irak donde en 24 hs. murieron 130 personas

La gran ofensiva militar norteamericana de la semana pasada tuvo una respuesta sangrienta por parte de la resistencia iraquí este fin de semana, particularmente en la zona del denominado triángulo suní y en Bagdad, donde se concentraron el grueso de los combates y las victimas que, entre el domingo y el lunes ya suman más de 130 muertos y decenas de heridos, según fuentes oficiales.


(IAR-Noticias) 13Sept04

La gran ofensiva militar norteamericana de la semana pasada tuvo una respuesta sangrienta por parte de la resistencia iraquí este fin de semana, particularmente en la zona del denominado triángulo suní y en Bagdad, donde se concentraron el grueso de los combates y las victimas que, entre el domingo y el lunes ya suman más de 130 muertos y decenas de heridos, según fuentes oficiales.

En Irak "hay una insurrección furiosa. Lo vemos cada día. No hay duda acerca de ello", reconoció hoy lunes el secretario de Estado estadounidense, Collin Powell, en entrevista con la cadena NBC, mientras que desde Bagdad llegaban reportes sobre nuevos combates entre guerrilleros iraquíes y el ejército de ocupación en el centro de Bagdad.

"Es un tiempo difícil. La insurgencia todavía es fuerte, aunque trabajamos para controlarla", agregó Powell en alusión al recrudecimiento de los combates con la milicia de Musab Al Zarqawi en el triángulo de ciudades sunitas, al oeste de Bagdad y en la propia capital.

En tanto, quince personas murieron y otras trece resultaron heridas por los bombardeos aéreos y disparos de artillería estadounidense esta mañana en la ciudad rebelde suní de Faluya, al oeste de Bagdad, según fuentes médicas y un corresponsal de France Presse sobre el terreno.Un blindado de EEUU destruido el domingo en Bagdad (Reuters)Tanques abrieron fuego hacia las 4:00 horas locales (2:00 hora española), contra dos barrios del norte de la ciudad durante dos horas, antes de que un avión de combate llevara a cabo un ataque en el barrio de Al Churga, según corresponsales de agencias.

Una casa quedó completamente destruida por un misil y otras dos dañadas, según esta fuente.

Según un médico del hospital de la ciudad, estos disparos provocaron diez heridos, entre ellos dos mujeres. Fuertes explosiones podían oirse aún en estos barrios hacia las 8:20 hora local (6.20 hora española), mientras que los aviones norteamericanos siguen sobrevolando la zona.

Al mismo tiempo, un avión disparó un misil contra un auto que circulaban en el oeste de la ciudad. Sus cuatro ocupantes murieron y tres peatones resultaron heridos, según el corresponsal de France Presse.

Los voceros militares estadounidenses declinaron comentar estas estas informaciones, confirmaron la caída de un avión espía en Faluya ayer por la mañana probablemente causada por problemas mecánicos.

Una web islamista había publicado ayer un comunicado atribuido al grupo "Tawhid wal yihad" (Unificación y guerra santa) del islamista jordanonien Abu Mussab al Zarqaui, reivindicando la caída del avión.

Entre los muertos hay una niña de corta edad, mientras que varios de los heridos se encuentran en estado muy grave, "entre la vida y la muerte", declaró un médico del Hospital General de la ciudad, citado por televisiones árabes.

Uno de los habitantes de esta ciudad de mayoría suní, ubicada a unos 50 kilómetros al oeste de Bagdad, dijo que los cazabombarderos fueron secundados en su acción por baterías de artillería colocadas en el extrarradio.

Oleada de ataques y muertos

Los bombardeos de la víspera sobre Faluya suponen la cruenta continuación de la espiral descontrolada de ataques y atentados que sacudió el domingo Irak, y que segó la vida de 110 personas, según fuentes del Ministerio de Sanidad.

La agencia Reuters, que cita fuentes oficiales iraquíes, eleva los muertos a 110, apuntando que 37 murieron en Bagdad y 51 fallecieron en combates en Tal Afar, cerca de la frontera siria.Sólo en Bagdad, 37 personas perdieron la vida el domingo en una jornada de intensos bombardeos insurgentes, coches bomba y combates callejeros en el centro de la capital.

Sin embargo, la mayoría de ellas murieron a causa de los disparos de un helicóptero artillado estadounidense, que abrió fuego contra una masa de personas que se arremolinaba alrededor de un tanque clase Bradley, que minutos antes había sido destruido por un suicida en la calle Haifa.

El tanque "Bradley, que llegó al lugar como apoyo, fue alcanzado por la explosión de un coche bomba", antes de ser destruido por la propia fuerza aérea norteamericana "para evitar que fuera desvalijado".

Poco después, una multitud rodeó al tanque en llamas para gritar victoria. Dos helicópteros dispararon entonces misiles contra el Bradley, dejando al menos cinco muertos, entre ellos un periodista palestino que trabajaba para las cadenas de televisión árabe Al Arabiya y saudí Al Ejbariya.

Entre los muertos en el ataque, al que siguió una batalla campal que duró cerca de dos horas, murió Mazen al-Tumeizi, un periodista palestino de la cadena de noticias Al-Ajbariya.

Otras 22 personas murieron en otros puntos de Bagdad, en especial en el denominado "triángulo suní", zona de combate al noroeste de Bagdad en la que la insurgencia se enfrenta a los marines estadounidenses.

Diez personas habrían perdido la vida en combates en la ciudad de Ramadi, una de las más conflictivas del triángulo suní, informaron ayer fuentes médicas.

En Hilla (100 kilómetros al sur de Bagdad), tres soldados polacos murieron y tres resultaron heridos en un ataque con lanzacohetes y ametralladoras, declaró en Varsovia el portavoz del Estado mayor polaco. Antes, en la misma ciudad, tres guardias nacionales habían muerto y otros tres quedaron gravemente heridos en dos explosiones al paso de su patrulla.

En Mosul (norte), cuatro policías iraquíes murieron y tres fueron heridos cuando un grupo de hombres armados atacó su vehículo, según anunció un responsable de la policía de la ciudad a la AFP.

La violencia también afectó a Samarra, al norte de Bagdad, donde tres civiles iraquíes murieron cuando su vehículo estalló al pisar una carga explosiva.

El primer ministro iraquí, Iyad Alaui, indicó durante una visita a Basora (sur) que los atentados y ataques han dejado "más de 3.000 mártires y cerca de 12.000 heridos" en Irak, aunque no precisó el período. A pesar de ello, Alaui prometió que las elecciones se celebrarían en diciembre o enero, tal y como estaba previsto.
Mira també:
http://iarnoticias.com/noticias/0010_oleada_de_ataques_13sept04.html

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Segons Powell, hi ha una "insurrecció furiosa" a L'Iraq on en 24h van morir 130 persones.[CAT/CAS]
13 set 2004
US Sect'y of State Colin Powell described neo-conservatives in the Bush administration as 'fucking crazies', and speaking of fucking crazies: Blair's Iraq Envoy: Al-Qaeda Duped Allies Into Waging War Plus More

http://observer.guardian.co.uk/international/story/0,6903,1302806,00.htm
ES VOLUNTAD DE ALA
14 set 2004
....que se jodan.
Sindicat Terrassa