Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: fòrum 2004 : dones
Dones cristianes repliquen al Vaticà
12 set 2004
Document ja antic, però és per causa de les vacances i la conegüent dificultat d'accedir-hi
COMUNICAT DEL COL·LECTIU DE DONES EN L’ESGLÉSIA DE CATALUNYA

Barcelona, 31 de juliol de 2004.

EL COL·LECTIU DE DONES EN L’ESGLÉSIA DE CATALUNYA ha llegit dins l’acte de clausura del Fòrum Mundial de Dones, i ha estat ratificat per l’assemblea el següent document:

Les dones i els homes que participem en el Fòrum Mundial de les Dones, dins del Fòrum de les Cultures Barcelona 2004, volem explicitar la nostra perplexitat davant l’anunci de la publicació, avui, d’un document del Vaticà titulat «Carta sobre la col·laboració entre l’home i la dona en l’Església i en el món».

Pel que sembla i segons els comentaris extrets de la premsa, basats en informacions publicades ahir al diari «Corriere della Sera», el Vaticà continua sent l’abanderat del patriarcat més recalcitrant.

El Vaticà ignora els veritables problemes de les dones d’arreu del món i pretén ordenar i dirigir la seva vida tant a nivell públic com privat i íntim.

Com acabem de constatar aquests dies en el Fòrum Mundial de Dones, els problemes del món són greus, perquè els problemes del món són de les dones i dels homes:

* la feminització de la pobresa,
* la violència de gènere,
* el feminicidi (fer avortar les dones que han engendrat nenes),
* la falta d’autonomia econòmica,
* els dèficits en educació,
* la manca de reconeixement públic de les dones del món, i un llarg etcètera.

Estem segures que la col·laboració de l’home i de la dona en el món (títol rimbombant que la Congregació per la Doctrina de la Fe dóna al seu document) passa per la construcció d’un món on puguem viure i conviure, i on hi hagi el dret a totes les diferències: de gènere, cultura, ètnia, religió, orientació sexual, dones no standard, i també tots els etcèteres que vulgueu, sense que aquestes diferències comportin desigualtats.

El feminisme radical no pretén pas assimilar la dona a l’home. Potser el Vaticà encara no s’ha adonat que hi ha molts feminismes, i que tots són radicals en l’aposta per la dona enfront del patriarcat.

Les dones cristianes que participem en aquest Fòrum estem convençudes que l’aflorament dels feminismes és un signe profètic dels temps, i vivim aquests feminismes perquè els sentim inspirats en l’Evangeli.
__________________________________________________


Nota (AF):

El document al qual es refereixen les Dones en l'Església va ser redactat pel cardenal Ratzinger, mà dreta del papa actual i responsable d'un departament que s'ocupa de qüestions doctrinals (però signat després pel papa, evidentment). L'esmentat cardenal és un exemple clar d'una versió del cristianisme accentuadament conservadora.
El que fa més estrany és el fet que en una qüestió tan important i difícil com la col·laboració entre homes i dones, hi hagi una persona que es cregui tan competent com per ser capaç de resoldre-la ell sol. I, a sobre, una persona que, pel seu càrrec i el seu estil de vida, té ben poques oportunitats de conèixer la personalitat femenina.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Dones cristianes repliquen al Vaticà
12 set 2004
Dones laiques i anticlericals porten més de 100 anys cridant contra el Vaticà, i rebent calumnies, insults, amenaces i mort.

La lluïta de les dones anticlericals i feministes és la bona. La de les cristianes, un mer passatemps
Re: Dones cristianes repliquen al Vaticà
12 set 2004
Destruyamos la iglesia Católica ¡YA!
Re: Dones cristianes repliquen al Vaticà
13 set 2004
Em sembla bé que hi hagi veus dins l'Església que critiquin la deriva reaccionària i retrògrada del Vaticà.
i q participin al forum?
16 set 2004
per a mi son massa incongruencies juntes... les veig prou perdudes.

problemes q denuncien i q en la seva incongruencia fan q continuen existin ::

* la feminització de la pobresa, (amb la expropiacio i contractes ett del forum en q participen contribueixen a mantindre aqet problema)
* els dèficits en educació, (q tal asistir a la seva xerrada gratuitament i q no solament sigan les dones amb recursos economics q pugan asistir??)

* la manca de reconeixement públic de les dones del món, i un llarg etcètera. (ser utilitzaes per multinacionals per a netejar la seva imatge fa q eixe reconeiximent public qde en decoracio)

crec q han fet un "flaco favor" a la lluita d dones, independentment d q siguen catoliqes.
Re: Dones cristianes repliquen al Vaticà
28 des 2005
Hola amigos de Barcelona su pagina esta muy buena es muy completa los felicito. Me llamo Graciela soy de Asunción-Paraguay y me gustaría invitarlos a conocer nuestra música cristiana, nuestra web es www.rolandopercy.com es uno de los mejores cantantes de mi país que recientemente lanzo su primer disco cristiano. Espero les agrade y si les gustaría tener un cd envíenme su dirección y yo les envió una copia. Espero pronto novedades suyas, dios los bendiga y un cordial abrazo desde Paraguay


Graciela
Sindicat