Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Xerrada sobre el cas de Torà
12 set 2004
La xerrada tindrà lloc el proper 15 de setembre a les 20h, a la sala d'actes de la biblioteca pública de Lleida. L'organitza l'Assemblea Antirrepressiva de Ponent.
Torà... que no caigui en l’oblit. Prou silenci!

Després de més d’un any (abril’03) dels fets de Torà en els que 3 companys d’aquesta petita vila de la Segarra van ser detinguts sota la Llei AntiTerrorista (LAT) per ordre de jutge Garzón, van passar més d’un parell de mesos a la presó i van sortir sota fiança. Aquests tres companys encara estan en espera de judici i la seva situació és exactament la mateixa que fa un any. L’únic que ha canviat des d’aleshores és el silenci que envolta actualment el cas. Les dificultats per denunciar aquest cas són moltes ja que per una banda sembla ser que com que ja estan fóra de la presó Torà és un cas tancat i, de l’altra banda tots els fets han resultat un cop molt fort per a totes les persones del poble i per als familiars i les decisions (molt respectables totes) de com dur a terme el cas són molt diferents. Tot i això, des de l’Assemblea Antirrepressiva de Ponent volem seguir denunciant el cas i explicant com està actualment la situació.

D’una banda, el judici que s’ha de dur a terme pels suposats danys, i no actes terroristes, dels que Garzón acusa als nostres companys no ha fet cap avenç. Fa uns 5 mesos, un dels atacs a un caixer en el que suposadament es va trobar la targeta de crèdit d’en JVP va passar a la justícia ordinària (Jutjat de Solsona) que, per la magnitud del cas o perquè el jutge no va voler mullar-se ja que de la culpabilitat o innocència en depenia tota la resta de casos, va tornar a l’Audiència Nacional. D’altra banda, hi ha la denúncia per tortures posada per en JVP (ingressat a la UCI de l’Hospital de Santa Maria mentre encara estava sota l’aplicació de la LAT) que avança molt lentament. Des de que es va interposar la denúncia han passat moltes coses: en JVP ha anat a declarar sobre els fets, ha realitzat dues proves forenses (una als jutjats de Lleida i l’altra als de Barcelona), la metgessa forense present durant els 3 dies de LAT també ha declarat als jutjats i han estat citats dues vegades els policies presents durant aquells tres dies. Sembla ser però que no interessa que les coses avancin, doncs el jutge que portava el cas i que semblava interessat en desvetllar la tortura perquè creia que les declaracions de la policia tenien molts buits i no acabaven d’encaixar i veia que probablement les tortures s’havien donat, ha estat traslladat i el cas a passat a mans d’un altre jutge. És ben cert, que no interessa que es corrobori, com és evident el que tots i totes ja sabem, que en JVP va ser torturat durant els dies de l’aplicació de la LAT i que en aquestes declaracions es basa la seva culpabilitat i la detenció i empresonament dels altres dos joves. Saben que si s’accepta que hi va haver tortura es queden sense declaracions i sense culpables. I tots aquests passos només són previs per veure si s’accepta el cas a judici o no. Creiem que és necessari que és conegui que Torà no s’ha acabat, que les tres persones encara no han estat jutjades i que la justícia està posant molts entrebancs perquè no es desvetlli que les declaracions van ser sota tortura i que els nostres companys no són culpables dels fets que se’ls hi imputa.

Absolució sense càrrecs pels joves de Torà! Prou tortures a les comissaries! Fóra la llei antiterrorista!


Assemblea antirrepressiva de Ponent, AAP(antirepressivadeponent ARROBA lleida.org)
Mira també:
http://www.sindominio.net/suportponent

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Xerrada sobre el cas de Torà
12 set 2004
Salut A Lleida...força i Endavant!!!
Que la repressió no sigui el pa de cada dia...lluita ahir, avui i demà!!!
Salut Revolució i Ara lluita a Lleida!!!
Sindicato Sindicat