Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Crònica de l'11 de Setembre
12 set 2004
Crònica de l'11 de Setembre
La jornada d´avui ha començat amb una protesta de l´àmbit laboral; a les 9,00 h del matí, un centenar de treballadors i treballadores englobats en la Xarxa Contra el Tancament d´Empreses i la Precarietat, han realitzat una protesta que consistia en una xiulada general als partits polítics mentre mostraven caixes de morts fetes de cartró amb el! nom inscrit de diferents empreses que han traslladat la seva producció a d´altres països per aconseguir una major quota de guanys, i que ha comportat la pèrdua de milers de llocs de treball en els darrers mesos.A les 10,30 h un centenar de persones homenatjaven al patriota català mort en combat l´any 1978, Gustau Muñoz, al carrer Ferran de Barcelona. L´acte ha consistit en una ofrena floral i la lectura de dos comunicats, un d´ells, dels seus amics. Els comunicats refermaven la importància de mantenir viva la memòria històrica per honrar a totes les persones que han lluitat per uns Països Catalans lliures i socialistes. L´acte ha finalitzat amb el cant de la Internacional i Els Segadors.


A les 12,00 h una manifestació espontània d´unes 300 persones, es dirigia cap al Parc de la Ciutadella, per protestar per la desfilada dels Mossos d´Esquadra durant els actes organitzats pel govern de la Generalitat. Tot i el desplegament policial exagerat i les continues provocacions policials, finalment no hi ha hagut incidents, encara què si, empentes i cops cap alguns manifestants.Al migdia, cap a les 13,30 h el col.lectiu català de suport als presos polítics, RESCAT, organitzava una nova manifestació de suport als presos polítics catalans. Un miler de persones desfilaven des del Fossar de les Moreres fins a la Plaça Sant Jaume, on s´ha llegit un manifest denunciant les continues retallades de drets en les presons espanyoles que pateixen els presos polítics. Crits contra la dispersió, l´aïllament i la Llei Antiterrorista han estat continuus durant tot el recorregut.

Els presos polítics catalans: Diego, Laura, Zigor i Juanra han participat a la Diada enviant un comunicat reivindicatiu cadascun, que ha estat exposat per diferents parets del Fossar i llegit en els diferents actes que s´han desenvolupat.A la tarda es produïa la manifestació de l´Esquerra Independentista, on prop de 4.000 persones secundaven aquesta convocatòria. La manifestació era encapçalada per l´organització independentista ENDAVANT, sota el lema: âContra la precarietat, els Països Catalans construïm alternativesâ?.Al finalitzar la manifestació al Passeig del Born, s´ha desenvolupat l´acte polític, on diferents representants de lluites socials han pogut explicar els seus plantejaments; així han parlat: la Plataforma en Defensa de l´Ebre, la Xarxa Contra el Tancament d´Empreses i la Precarietat, l´Assemblea per la Regularització sense Condicions, els sindicats d´estudiants Alternativa Estel i CEPC, la Coordinadora d´Assemblees de Joves de l´Esquerra In! dependentista, i l´Assemblea Bolivariana de Catalunya. També ha llegit unes salutacions, el representant de l´Esquerra Abertzale Iñaki Gil de Sant Vicente.

Cal remarcar la crítica que tots els representants han fet del govern tripartit, coincidint que, tot i les bones intencions que prometien en la campanya electoral, la seva política diària difereix molt dels interessos de les classes populars catalanes.

Finalment, ENDAVANT, ha demanat que la gent es mobilitzi per evitar l´aprovació de la Constitució Europea, i que el referèndum acabi amb un rotund NO.Cal comentar també, que milers de persones han passat durant tot el dia pel Fossar de les Moreres per seguir els diferents actes que s´hi cel.lebraven.

Endavant, Organització Socialista d´Alliberament Nacional

Barcelona, 11 de setembre de 2004

Crònica de l'11 de Setembre

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Crònica de l'11 de Setembre
12 set 2004
AL TEXT ANTERIOR US HEU DEIXAT UNA ACCIÓ

A les dotze del matí coincidint amb l'ofrena floral de la federació local d'ERC-Barcelona s'ha desplegat una pancarta on es podia llegir: ERC DESALLOTJA CASES I REPRIMEIX FESTES alhora que s'increpava als polítics d'Esquerra amb crits com "El tripartit desallotja de Nit" i "Visca la terra mori el mal govern". S'ha repartit una octaveta explicant l'assetjament que pateixen els moviments socials al barri de Gràcia des de què Ricard Martínez (ERC) és regidor de districte.
Re: Crònica de l'11 de Setembre
12 set 2004
Una dada:

A la manifestació de la tarda erem 4000 al bloc de l'EI. Al total de la mani hi habia unes 7000 persones segons la guardia urbana i 30.000 segons ERC. (jo diria que poc mes de 10.000).

A la nit va haber-hi el concert de la comissió unitaria 11 de setembre, on hi habia mes de 15.000 persones durant el concert de la carrau. Per les actuacions d'obrint pas, Orishas i pirat's sound sistema habia arribat mes gent però es va cancel·lar per la pluja!! (Els obrint pas mes tard van improvitzar una canço entre la gralla i el cantant).

Per qui es quedés amb ganes de veure'ls: Obrint pas tornarà a tocar el 16 d'octubre, junt amb inadaptats, Soziedad Alkoholica i Pirat's sound sistema al recinte firal de Vilafranca, en la festa per l'independència d'endavant 2004!!
Re: Crònica de l'11 de Setembre
12 set 2004
A l´acte d´Endavant també hi ha participat la CUP de Vilafranca, expressió institucional del moviment independentista, que ha recordat la importància de la lluita local i arrelada, en contraposició a il·lusions de fer volar coloms i conteses electorals clarament desproporcionades als interessos i necessitats del moviment!
Al clore l´acte polític i mentre es cantaven els segadors 3 encaputxats han cremat una bandera espanyola i una europea, mentre eren obacionats pels assistents.
Re: Crònica de l'11 de Setembre
12 set 2004
si realment a estat molt bé
Re: Crònica de l'11 de Setembre
12 set 2004
Una crònica esbiaixada.

Realment, jo ho he vist tot d'una altra manera.
Una Diada realment endormiscada i fragmentada. Un divertimento de diumenge per a dominguers radicals.
De debò. Sense menystenir la gent que hi deu haver treballat.
Re: Crònica de l'11 de Setembre
13 set 2004
ESBI jo crec que el problema de la Diada és que entre els polítics institucionals del tripartit amb el seu repugnant acte dels mossos i les entitats 'cíviques' subvencionades amb el seu concert, han robat el significat reivindicatiu i de lluita, que es manté als actes de l'esquerra Independentista però no té cap trascendència als mitjans, tot i els milers de persones que mobilitza arreu!

Vull felicitar especialment la iniciativa de la mani contra els botiflers i torturadors dels mossos,a veure si l'any que vé es torna a fer i cada cop som més!
Sindicat