Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : ecologia : pobles i cultures vs poder i estats
Catalunya nord torna a dir "no" a la THT de 400.000 volts
11 set 2004
Coincidint amb l'Onze de Setembre, aquesta tarda tots els batlles de les comarques del Vallespir i del Rosselló -afectades per la línia d'alta tensió de 400.000 volts, coneguda com THT)) han convocat la ciutadania a manifestar-se de nou contra aquest projecte que connectarà elèctricament els estats espanyol i francès.

Ambdos van pactar-ho fa vint anys, i ho han ratificat al 2001 amb l'oposició dels nord-catalans.
El torcebraç de la societat nord-catalana contra el projecte d'una autopista elèctrica d'alta tensió (conegut amb el nom de THT i amb una potència de 400.000 volts) torna a viure avui un altre episodi.

La darrera manifestació contra la THT es va fer a final del mes de gener proppassat. Uns 10.000 manifestants (5.000 segons la policia) van reclamar l'abolició d'aquesta obra.

El 16 de setembre vinent, durant la trobada ministerial que ha de preparar la cimera franco-espanyola del 7 de desembre vinent, es presentarà un traçat alternatiu que passaria pel Vallespir a través de Monferrer.
El president del Consell Regional del Llenguadoc-Rosselló, el socialista Georges Frêche, va trencar la cohesió contra la línia i va declarar que cal ser solidari amb l'estat espanyol.

Recordem que el projecte de la THT neix arran de l'acord signat fa més de vint anys per tots dos estats i que es va reforçar el 2001 en una trobada dels caps d'estat a Perpinyà.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa