Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Preparant una campanya contra la precarietat
11 set 2004
Unes Jornades per «trobar-nos»
Des del passat mes de febrer, un conjunt de sindicats minoritaris, grups sindicals d'empresa i persones individualment interessades ens anem reunint entorn del que, primer, es va dir
«Xarxa Solidària contra els Tancaments d'Empreses».

El motiu inicial va ser l'alarma desfermada per tota una sèrie de tancaments de multinacionals. Les primeres actuacions foren: una assemblea oberta en un local d'Hostafrancs; una concentració a la plaça de St Jaume; diverses gestions de solidaritat cap a treballadors d'empreses en lluita; participació en manifestacions obreres del Prat i d'Igualada.
No acceptàvem: l'oportunisme d'algunes empreses; l'actitud massa pactista dels sindicats majoritaris; el paper contemporitzador del Govern català. I enteníem que la situació que s'estava creant (no pas nova, però que anava pel camí d'agreujar-se) demanava una reacció de solidaritat obrera en la línia de les lluites d'altres temps. Si calia fer-ho al marge dels grans sindicats, ho faríem.

Cap al final de la primavera vàrem passar un primer moment de reflexió i de rectificació: de tancaments potser no n'hi hauria sempre o en la mateixa intensitat, però, en canvi, hi havia una situació «permanent» i ja «vella» que era la precarietat, sobretot dels treballadors joves. Per què no ens dedicàvem més intensament a incidir sobre la precarietat?
Aquesta reflexió va portar a un canvi de nom, i el grup va passar a anomenar-se
«Xarxa Solidària contra els Tancaments i la Precarietat».
I es va començar a imaginar una Campanya contra la Precarietat, la qual, donades les dates i les característiques estivals, vam pensar que calia deixar per a la tardor. Però, a més, calia no trepitjar les dates del Fòrum Social Europeu.

Ja dins l'estiu, es va produir la segona reflexió-rectificació: per què havíem d'impulsar la campanya a partir només del nostre grup, per molt representatiu que fos en el camp sindical? Hi havia molta gent, o grups de gent, que patien la precarietat molt més que nosaltres, personalment. Aleshores va prendre cos la idea que el que havíem de convocar era una Trobada, o unes Jornades, que servissin per «coincidir» amb altres grups de gent afectada o interessada, i, a continuació, impulsar la Campanya conjuntament.

Aquesta és la situació que hem reprès en tornar de vacances. Per una banda, fer acte de presència, incordiant, en les festes de l'Onze de Setembre i de la Mercè. I per altra, posar en marxa quatre grups de treball (sobre continguts de les Jornades, logística, extensió i difusió i acccions).
En aquest moment s'«imaginen» unes primeres possibilitats (però encara no hi ha res decidit). Les Jornades «podrien» ser durant els dies 19-21 de novembre. «Podrien» tenir lloc al barri de Sants, de Barcelona, entre les Cotxeres i/o altres locals propers. «Podrien» consistir en: accions davant locals d'INEM i ETTs; seminaris sobre diversos aspectes de la precarietat; una gran assemblea i una manifestació final.
I, recordem-ho: això només seria per «trobar-nos» amb altra gent i grups, i muntar una gran Campanya entre tots.

La pròxima assemblea de la Xarxa és el dia 30 de setembre, a les 7'30, a Marqués de Campo Sagrado 22.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Preparant una campanya contra la precarietat
11 set 2004
Una iniciativa molt bona i necessària!!
Re: Preparant una campanya contra la precarietat
12 set 2004
Sona molt i molt bé. Tal volta es podria apuntar el fet de que els moviments socials poques voltes miren de traslladar les seues lluites a comarques (Diria jo).
Sindicat Terrassa