Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
NACIONALISMO ES FASCISMO
09 set 2004
El nacionalismo catalan es una forma de fascismo! Todo nacionalismo es fascista. El nacionalismo se basa en la dualidad amigo enemigo , nosotros ellos en la defensa de la identidad y en el desprecio y exclusion del Otro. En este caso el xarnego, o el maketo. A pesar de que el nacionalismo catalan disimule su discurso y oculte el racismo no puede remediar su genuino origen nazi con las declaraciones de barrera porque todo nacionalismo es fascista.
En intenciones como la de erc de prohibir la fiesta de abril en su querida cataluña se demuestra el acervo nazifascista del nacionalismo etnico excluyente catalan. El otro, el xarnego, el no catalan, no tiene posibilidad de manifestarse en cuanto tal , su lengua no puede ser hablada, y los nacionalistas reivindican el monolinguismo uniforme para tener una nacion homogenea y uniformada que es lo que buscan co,mo hitler con su gran reich . Ademas el nacionaslimo catalan es imperialista con valencia, las islas, vall de aran, fraga y occitania, No solo excluyente sino ademas imperialista.
El concepto de nacion es una aberracion de la razon ¿ como se puede encasillar bajo un mismo concepto una realidad dispar como la del obrero de hospitalet, el campesino de vall de aran o el burgues de pedralbes? No existe nacion catalana alguna. La discriminacion positiva es discriminacion. Todo intento de limitar a los xarnegos que tanto odian su lengua o formas de vida es fascismo puro y duro como el antisemitismo. La generalitat es totalmente monolingue despreciando a la mitad de la poblacion de este territorio. Oimos como los nacionalistas piden la expulsion de olos no nacionalistas o de los que se sienten de otra nacion: esto es xenofobia pura.
Por eso y más NO A LA DIADA, FRENTE A LA DIADA ACCION DIRECTA Y RADICAL

MOVIMIENTO ANTINACIONALISTA LIBERTARIO

COMIENZA NUESTRA LUCHA ANTI NACIONALISTA


EXCLUIDOS Y MARGINADOS EN PIE DE GUERRA FRENTE AL PODER

This work is in the public domain

Comentaris

Re: NACIONALISMO ES FASCISMO
09 set 2004
Acabem amb tot pais o nació, llibertat absoluta es el que les persones necessiten.
Re: NACIONALISMO ES FASCISMO
09 set 2004
no solo se debe buscar abolir la explotacion d un individuo sobre otro sino tambien la explotacion d una nacion sobre otra

justificar la opresion d una nacion sobre otra con el cuento de q el nacionalismo es fascismo si ke es fascista
Re: NACIONALISMO ES FASCISMO
09 set 2004
bueno me falto algo

pero bueno el articulo es bueno y tienes razon en muchas cosas pero igual no debes generalizar no puedes igualar este acto de nacionalismo q es algo fascista con el d palestina por decir algo

bueno no tengo mucho tiempo adios
un abrazo
Re: NACIONALISMO ES FASCISMO
09 set 2004
Acabas de descubrir la pólvora, tullido mental.

De verdad además del vómito provocáis lástima y vergúenza ajena.

¿Vosotros sois Hombres Blancos?
IMPERIALISMO ES FASCISMO
09 set 2004
Ser nacionalista NO es lo mismo q ser fascista. Hay nacionalistas fascistas, comunistas, anarquistas, democratas, fundamantalistas religiosos, liberales, democratacristianos...

Los vietnamitas son 100%nacionalistas, q no fascistas.
Los iraquies son nacionalistas, pero no son fachas.
TUPAC AMARU son comunistas i nacionalistas peruanos, no fascistas.
El ejercito zapatista tambien es nacionalista pues defiende SU NACION d la intervencion extranjera Y apoya LOS INTERESES d SUS PAISANOS d chiapas o mejico.
EL sandinista d izquierdas Nicaraguense DANIEL ORTEGA era revolucionario i 100% NACIONALISTA NICARAGUENSE, pues luchava por la libertad d su pais respecto a la agresion extranjera. NO ERA FASCISTA.
Los venezolanos son nacionalistas y no pasa nada, es normal q quieran y defiendan los intereses d su pais.
Los catalanes son nacionalistas,los espa^oles tambien, igual q los franceses y los britanicos y los cubanos y todo el mundo.
Decir q el nacionalismo es fascismo i poner el ejemplo d catalunya es ser o un canalla o otro nacionalista q no acepta q los otros lo sean.

eso d MOVIMIENTO ANTINACIONALISTA LIBERTARIO si q suena un poco a facha camuflado d anarka buen rollito no? y por lo q veo solo vas en contra d los nacionalistas catalanes,,vaya,,,no eres muy objetivo q digas,,,noto un poco d INTRANSIGENCIA I FUSTRACION en tus palabras, siento ODIO en ti...SERAS nacionalista ESPA^ol quizas?? si, vale ok. pero aparte d nacionalista espa^ol i antinacionalista catalan FASCISTA no?? facha e intransigente, hipocrita.

DIEN BEN FU
Re: NACIONALISMO ES FASCISMO
10 set 2004
Nacionalista anarquista?
Re: NACIONALISMO ES FASCISMO
10 set 2004
ja tornen els "aznarquistes" a dir les seves parides de sempre... aniran a la próxima manifa de Basta Ya, amb els ppsoeros i els de la secta UCE?
Re: NACIONALISMO ES FASCISMO
10 set 2004
"Frente a la diada acción directa???" Ets un nazi de merda, disfressat de fals anarquista de poques llums. Anaves begut, quan has escrit això?
Aquest text ple de tòpics, prejudicis i falsedats rotundes fa tuf a provocador.

La nació catalana és nació perquè la gent de Catalunya la reconeix com a tal -excepte els nazis espanyolistes i algun ressentit com tu-: des de Figueres al Delta, des del Pallars a la Barceloneta, milers de ciutadans es senten catalans, a la seva manera i amb molts matisos, i poca gent se li acudeix negar l'existència de Catalunya com a nació (i NACIÓ, capullo, no és sinònim d'exclusió, sinó de cohesió territorial, garantia de drets i llibertat col.lectives de ciutadans que, lliurement, decideixen unir-se per compartir el que és comú). El teu problema és que desconeixes molt la realitat del país. La teva ignorància, curtesa de mires i odi de ressentit et fa veure fantasmes i deformar la realitat. Aquí ningú vol expulsar a ningú, i menys els d'ERC. D'on ho has tret això? Ni tan sols a la dreta regionalista de CiU se'ls acudeix plantejar-ho.
Fora probocadors! Ves a vomitar el teu odi als forums d'España 2000!
Re: NACIONALISMO ES FASCISMO
10 set 2004
Un any més, la CGT sortim al carrer l'Onze de Setembre per reivindicar, lluitar i somiar.

Reivindiquem l'emancipació de les classes populars catalanes, des del nostre internacionalisme solidari, deixant enrere tot Estat. Lluitem per l'autodeterminació popular, l'autoorganització de les persones i l'autogestió dels recursos. Somiem una Catalunya lliure dins una federació universal de pobles i persones sobiranes.

Però avui com ahir les classes populars catalanes no som qui decidim el nostre destí. L'estatisme i el gran capital són perfectes aliats dins el context global: fronteres per a les persones i lliure circulació per als capitals, homogeneització cultural i diversitat en el consum, racisme social i fraternitat empresarial.

(Llegir més a la pàgina de la CGT de Catalunya)


CGT participa a les convocatòries de:

Girona
A les 19h, a la plaça Catalunya.
Reus
A les 19h, a la plaça del Mercat Central.
Lleida
A les 12h, davant de l'Institut d'Estudis Ilerdencs
Re: NACIONALISMO ES FASCISMO
10 set 2004
HEMOS PODIDO LEER ANTERIORMENTE :

"". soy el de arriba 10 set 2004 05:33:22
bueno me falto algo

pero bueno el articulo es bueno y tienes razon en muchas cosas pero igual no debes generalizar no puedes igualar este acto de nacionalismo q es algo fascista con el d palestina por decir algo

bueno no tengo mucho tiempo adios
un abrazo """


ENTONCES ¿QUE HACE DIFERENTE EL NAZIONALISMO PALESTINO? ¿QUE LUCHAN CONTRA JUD�OS? ... VAYA PANDILLA DE NAZIS
Re: NACIONALISMO ES FASCISMO
10 set 2004
Yo personalemente creo que los estados antiguos son la evolución natural de las tribus milenarias que estaban organizadas de forma muy similar a los estados, y cuyo fin en principio es el mismo: proteger sus intereses frente a otras tribus. Con la sucesiva ampliación de este concepto las poco definidas clases sociales empezaron a aparecer. Mandatarios, Militares,Religiosos: la cuspide que siempre difunde la moral de la cultura en concreta. Por otro lado siempre estan los Plebeyos y Esclavos. Pues bien desde entonces hasta hoy tampoco ha cambiado mucho la cosa. Me explico.
Se han cambiado los mandatarios que lo eran de forma hereditaria, por mandatarios elegidos por el pueblo, (la plebe). Y en la mayoria de los casos estos suelen ser hijos de mandatarios, vamos que son de la misma clase social, y me refiero a todos sin excepción. Los militares, siguen existiendo por que sigue siendo necesaria la defensa contra otras "tribus" o estados. Quien diga que no son necesarias no sabe en que mundo vive. Los religiosos siempre han obtenido su poder de la manipulación a la plebe e incluso a los mandatarios (son los mas inteligentes). Han creado organizaciones, las hay de todos los gustos: cristianismo, comunismo, liberalismo, fascismo, hiduismo, islamismo, y un largo etc... Que nadie se heche las manos a la cabeza, para mi es lo mismo el cristianismo que el comunismo y todo lo demás; son religiones, ya que disponen de toda una ideologia y una moralidad y en todas ellas hay un dictado comun explícito o implicito... la obligacion de los creyentes a expandir la ideologia.
Es muy importante saber que la religión siempre ha sido y será el medio por el que "PARTE" de la Población han alcanzado la condición social de mandatarios, algunos se quedan en meros religiosos. Y a partir de ahi a vivir. Y eso es lo que hacen todos los mandatarios de cualquier fuerza política/religiosa y es vivir a cuenta de los plebeyos. Con la excusa de que trabajan para ellos, unos utilizan a dios, y otros.... los otros siempre utilizan "clanes" rivales, "son enemigos que vienen a quitaros vuestra identidad", etc, etc.... UNA AUTENTICA BASURA.
No es mejor la izquierda que la derecha, ni la derecha que la izquierda.
No es mejor el fascismo que el comunismo, ni el comunismo que el fascismo.
No es mejor la republica que el reino, ni el reino que la republica.
El que promueve la anarquia no sabe ni quien es, ya que hace lo mismo que los demas imponer su ideologia.
TODO SON RELIGIONES.

Hay que decir que tb es cierto que el ser humano es social por naturaleza. Así que este tipo de organizaciones sociales son necesarias, de eso no hay duda.
Ahora bien si toda la "plebe" tuviera en cuenta estas ideas, tal vez la política seria de forma muy distinta, se exigiría mas a los mandatarios.
Me resulta curioso que estos nuevos ""antifascistas"" que se creen las personas mas abiertas y dialogantes del mundo, no se den cuenta que utilizan las mismas estrategias que a los que intentan destruir, y ademas con el mismo fin, crear una estrucutra social soberana en la que solo tenga cabida una sola religion/ideologia: la que marcan sus mandatarios.

Que asco da la humanidad!!!.
Re: NACIONALISMO ES FASCISMO
10 set 2004
Tu no et preocupis, estimat amic policia, que els teus companys de la policia espanyola ja faran la "acción directa y radical" que tant reclames.

un que no és poli
Re: NACIONALISMO ES FASCISMO
10 set 2004
Ser nacionalisata español, catalan, frances, aleman, ruso, americano, iraqui o lo que querais. Es todo lo mismo: NAZI-ONALISMO. Le pese a quien le pese es lo mismo que FASCISMO. Lo que pasa esque la gran mayoria de la gente es hipócrita por naturaleza. Leo que un nazionalista catalán le dice a un nazionalista español que ve ODIO en el, será facha!!!, jajaja
Esto si que es bueno!!. Como si en las manifestaciones ""antifascistas"" no se respirara un odio en el ambiente. Como si no organizaran "gresca". Ima´ginate por un momento que alguien se acerca a la manifestacion con una camisa con la bandera española. Fijo que no sale vivo!!!. lo que digo, pura hipocresia. Se amparan en los derechos de los pueblos para esconder su verdadero sentimiento: ODIO hacia todo lo que suena español. Ni mas ni menos que los cuatro piraos que votan a España 2000 hacen con lo catalán. Por lo menos todos sabemos que los de España 2000 son cuatro piraos, pero los de ERC con sus puños en alto, encima nos vienen con reflexiones filosóficas, son la cumbre de la inteligencia humana. Hay que joderse.
Re: NACIONALISMO ES FASCISMO
10 set 2004
Em sembla molt que el que ha obert aquest bloc té un cacau mental o bé és un intolerrant. Però cau en apreciacions totalment populistes i demagogues.

Per començar, relatiu a la festa d'Abril, em sembla que ERC (que no em mereixen cap respecte) no vol que s'acabi perquè, em sembla que cada any hi posa un stand. El que molts estem en desacord és que es dongui un pressupost públic totalment desproporcionat i amb comptes d'una transparència nul.la. Per contra hi ha festes molt més populars, com les de Gràcia que tenen seriosos problemes econòmics que s'acabarien amb una porció infinitament petita de la subenció de l'esmentada festa.

En segon lloc el referent a la discriminació lingüística i social dels malanomenats "xarnegos" (ell fa servir aquest terme). Que hi hagi una burgesia catalana racista i completament classista (CIU, parts d'ERC...) no vol dir que no siguem molts els catalans que considerem totes les dones i homes iguals independentment del seu origen cultural social o econòmic.

El tema lingüístic: el personatge de dalt de tot no sé si sap que la utilització del castellà a la majoria dels països catalans es dèu a les grans onades migratòries espanyoles que es van produïr (al menys la dels 60) durant el franquisme. Provocant l'aïllament d'aquesta població que vivia en guetos i barris construïts especialment per a ells (ciutat badia, ciutat meridiana, el bon pastor...) en condicions arquitectòniques i d'higiene paupèrrimes (molts eren abans barris de barraques). Com a conseqüència d'això no es va produïr una integració d'aquests nous habitants en el teixit social del país provocant per tant que mantinguessin la seva llengua i cultures dels seus antics països aportant riquesa cultural però a la vegada creant un mòn paral.lel que va provocar una dualització de la societat catalana ( no entre classes sinó entre cultures). I tot això per explicar que la llengua castellana si bé es parla extensament arreu del país no és pròpia d'aquest. A més a més gaudeix d'una salut molt més forta que la del català, em de pensar que té molts més mitjans de comunicació, llibres, actes culturalsi sobretot un estat al darrere.

El personatge en qüestió també ens titlla d'imperialistes amb alguns territoris del país, o alguns que no ho són com la val d'Aran, pertanyent a Occitània. Posa també els exemples dela franja de ponent a on per exemple s'ha negat sistemàticament el dret a les escoles de fer classes en la llengua proòpia, que no és precisament el "chapurreao" com diuen ells sinó el català. Pel que fa a València i a les illes que llegeixi la història...

La negació d'una nació (ni que sigui com a mínim cultural) catalana és una premisa utilitzada bàsicament pel feixisme espanyol. Impròpia d'un personatge que és qualifica a ell mateix d'anarquista "en pie de guerra frente al poder". Perquè no sé si és per al·lienació i manca de cultura o bé pel desig de manipular (massa freqüent a l'Indymedia per algunes persones que fan tufillo a poli), però la tradició de lluita anarquista a catalunya bé de molt endarrere i molts cops (pocs avui en dia) a anat lligada amb la lluita per la independència. Perquè molts cops al llarg de la història van ser les classes burgeses qui van mantenir la unió amb espanya (per interessos econòmics) en front a la voluntat popular del poble.

bé ja callo

ACCIÓ DIRECTA sí, contra la manipulació i el populisme lerrouxià.

SALUT i BONA DIADA!!!
Re: NACIONALISMO ES FASCISMO
10 set 2004
La CNT es nacionalista? O només son nacionalistes els catalans?? Ho dic perquè la CNT considera que Espanya és una nació, això és ser feixista, o només són feixistes els que consideren que Catalunya és una nació? Que algú m´ho expliqui siusplau.

Molt bona diada, a lluitar, a crear unitat popular.

BON COP DE FALÇ, CONTRA EL FEIXISME, ACCIÓ DIRECTA. VISCA TERRA LLIURE.
Re: NACIONALISMO ES FASCISMO
10 set 2004
mira k arrives a desconeixer la realitat d catalunya, si t'encabrona erc, no se k deus pensar dels moviments socials, independentistes i socialistes (pero d veritat).

Els nacionalistes (k d fet no ho som en el sentit ple d la paraula, som mes aviat independentistes i prou) no odiem espanya, sino que no ens sentim espanyols i no volem k cataluyna sigui espanya.
D la mateixa manera k no odio anglaterra o angola, simplement iwal k no vull ser angles no vull ser espanyol.

I refernt a la tonteria d la feria d'abril potser t'hauries d'informar una mica més. No es protestava contra la feria, sino per a la inmensa cantitat d diners en forma d subencions k reb, mentre k altres festes populars no reben ni una milessima part i han d subsistir compoden, per al suport popular.

Ara k si vols tergiversar ves fent, iwal et donen una medalla i tot els del pp.
Re: NACIONALISMO ES FASCISMO
10 set 2004
No se perque aquests grans internacionalistes que escriuen més aunt, tant antinacionalistes, TOTS ho fan en espanyol,algú m'ho pot explicar?
Re: NACIONALISMO ES FASCISMO
10 set 2004
Nacionalismo es fascismo. España es la solución. Ariba España!
Solo España nos puede librar de los nacionalismos fascistas. Españoles de Cataluña recuperad vuestro orgullo de colonos rojigualdos y enfrentaos cual toro miura a vuestros vecinos fascistas-separatistas, la metrópoli está con vosotros. Viva el estado represor de los nacionalismos molestos. Aznar, vuelve ya!
Re: NACIONALISMO ES FASCISMO
10 set 2004
Ya lo ha comentado alguien en un comentario... pero el lenguaje que utilizan se asemeja al que utilizan los de la secta UCE...

Niñatos...
Re: MENOS PALABREO SICOTIZADOR.
10 set 2004
nacionalismo es fascismo, gn!

Y si se llamara tribu, sería tribalismo, es fascismo, ng! Si sería no tribu no nación, y local pero déjame en paz, sería localismo es fascismo, gn!

O identatirismo, es fascismo, gn!

Hay un mandato natural de la vida que dice que los vascos son vascos, no lo que a ti te dé la gana, vale tambien para los catalanes o para los andaluces de jaen y en general para todo ser con dos piernas o sin ellas que es simplemente lo que tiene que ser y no lo que a ti te dé la gana.
Re: NACIONALISMO ES FASCISMO
10 set 2004
Donc jo no veig feixisme en les paraules de "Antinacionalista". Sí el veig en molts de qui el contesten.

La natura del nacionalisme català és comparar-se amb el nacionalisme palestí o vietnamita, dos casos molt necessaris de nacionalisme, degut a que ja veiem en viu i en directe què és el que fan allà les forces colonials i imperialistes.

En el cas català, també es parla de forces colonials (els obrers del Sud d'Espanya, els nous inmigrants) i imperialistes (des de Felip V fins avui, passant també per la República, que molts ells també odien perque "dilueix" Catalunya).

Deixem-los fer, per veure si son capaços de no caure en allò que van caure els croats o els serbis. Deixem-los fer. Que son la mateixa merda intolerant que els feixistes castellans.

Per cert: ERC és un partit declaradament neoliberal, pro-catòlic i antilaicista.
Re: NACIONALISMO ES FASCISMO
10 set 2004
Catalunya som tots els que hi viuen i treballen en ella i se la Estimen !!!!! Hablen el idioma que hablen !!! i aquí es pot parlar amb la llengua que et surti dels pebrots!!! català, castellà, pashtun.... I tots estem en contra amb l´opressió i discrimació que patim a tots nivells per part de l´estat espanyol!!! Qui ens vulgui dividir ho porta clar.....i a qui no li agradi Catalunya que vagi a Sants estació i agafi el tren amb la destinació que més li agradi.

Salut i República. L´únic nacionalisme imperialista és l´espanyolista !!!!!
Re: NACIONALISMO ES FASCISMO
10 set 2004
si me chupo el dedo que voy a hacer que voy a hacer. El teu nacionalisme és el pitjor, és el de l'Estat que ha aprofundit tant en el teu cap que no et deixa ni veure que tu els el seu gosset guardià "nacionalista" espantol.
Re: NACIONALISMO ES FASCISMO
10 set 2004
no existeixen les nacions, tan sols les persones!!
Re: NACIONALISMO ES FASCISMO
10 set 2004
Jo com a catala, llibertari i no-nacionalista no entenc pq aquests missatges sempre van en majuscules, en castella i carreguen contra un nacionalisme sense estat com el catala... si tant antinacionalistes sou pq no comenseu cargant contra els nacionalismes d'estat que per mitjar de l'odi, la por i el patrioterisme barat justifiquen un sentiment interclassista d'autoconservació estatal.

Catalunya té un problema nacional i la resposta nacionalista - bandereta i sentimelisme, tot besant a la Caixa, el Caprabo i el conde de Godó- no es de bon tros la mes acertada i es molt despreciable, pero no per aixo el problema catala no deixa d'existir.

Visca els pobles lliures formats per persones lliures!
Re: NACIONALISMO ES FASCISMO
10 set 2004
espanyolets sudeu de nosaltres. vosaltres a la vostra, que només intentem treballar i avançar.

si tant en contra esteu de qualsevol cosa que pugui "diferenciar" a les persones, ajudeu-nos a enfonsar els estats, i despres quan no hi hagi cap frontera i els pobles caminin com els sembli millor, veniu i ens seguiu dient que hem de parlar castellà que sinó som feixistes.

negar la historia si que és feixisme.
Re: NACIONALISMO ES FASCISMO
10 set 2004
Jo com a catala, llibertari i no-nacionalista no entenc pq aquests missatges sempre van en majuscules, en castella i carreguen contra un nacionalisme sense estat com el catala... si tant antinacionalistes sou pq no comenseu cargant contra els nacionalismes d'estat que per mitjar de l'odi, la por i el patrioterisme barat justifiquen un sentiment interclassista d'autoconservació estatal.

Catalunya té un problema nacional i la resposta nacionalista - bandereta i sentimelisme, tot besant a la Caixa, el Caprabo i el conde de Godó- no es de bon tros la mes acertada i es molt despreciable, pero no per aixo el problema catala no deixa d'existir.

Visca els pobles lliures formats per persones lliures!
Re: NACIONALISMO ES FASCISMO
10 set 2004
a cagarla...

Visca la Terra

Visca Terra Lliure

Gora ETA
Re: NACIONALISMO ES FASCISMO
10 set 2004
"xxx" ki ha dit k x no parlar kastella sou feixistes? sou "vosaltres" (no tots, ia de tot) k als ki parlen kastella ials critikeu
Re: NACIONALISMO ES FASCISMO
10 set 2004
Es lo unico que sabeis decir... a cagarla!!!. No sabeis o no quereis razonar. Espero que no sea porque no teneis ideas que defender.!!
Respecto a lo del castellano he de decir que si escribo en esta lengua es porque me siento mas comodo expresandome en ella. Pero no exijo a nadie que la utilize. El idioma "oficial" de mi familia es el valenciano/catalan, por lo que entiendo, escribo y hablo catalan correctamente. Pero aún asi elijo el castellano para mis escritos!. Hay algún problema. Si alguien escribiera en euskara (razonara, no me refiero a Gora ETA) no me quejaria, si realmente quieres saber lo que dice usaria un traductor y punto.
He de decir también que no entiendo el nacionalismo de estado y lo critico profundamente. Yo preferiria que entre todos los ciudadanos crearamos una única nación llamada Tierra en la que las personas pudieran desarrollarse en paz. Pero se que es absurdo, porque somos como somos. La envidia, la prepotencia, la lucha por ser los mejores, el poder que todo lo corrompe.
No me importaria que el estado Español se disgregara como tal, o que cambiara de forma. Pero por consenso de los ciudadanos, no políticos que todo lo manejan y acaban siendo los profetas en vez de los representantes.
Para que esto ocurra, desde mi punto de vista la gente tiene que argumentar. Y desde mi punto de vista no se argumenta. Se adoctrina, se dice lo malos que son los otros. Las putadas que nos han hecho... Estoy convencido de que casi nadie de los que escriben en los foros ha leido en su vida un puñetero libro de historia, excepto los del colegio y a regañadientes, que desde que existe el concepto de estado han sido y lo serán, manipulados. Nadie gusta de leer un buen libro de historia del bando que sea, y despues leer otro sobre el mismo tema del lado contrario.
Nos creemos muy cultos porque nuestros mandatarios parecen serlo, pero no sabemos realmente nada de lo que nos rodea, y lo peor es que no nos interesa saberlo.
Permítanme que sea un poco pesimista.
Re: NACIONALISMO ES FASCISMO
10 set 2004
Joagh:

Tens molta raó en el que dius, cal conèixer la historia pero també cal viure i conèixer el present. Els problemes de Espanya sintetitzen els problemes del món:
La convivència harmònica entre ciutadans de diferents cultures i extracció social. No la imposició dels més (poderosos, majoritaris socialment...) sobre els menys sino la convivència i harmonització de les diferències en favor del interés global.

I recorda que la Historia la escriuen els guanyadors, excepte pocs casos molt puntuals que bé tú deus conèixer.

Salut i respecte.
Re: NACIONALISMO ES FASCISMO
10 set 2004
Putu anarko-espanyolista!!

Visca Catalunya lliure!!
Re: NACIONALISMO ES FASCISMO
10 set 2004
Visca Catalunya Boletaire:

Les nostres armes: Bombes repletes de gas amb esència d´amanita muscàrea. Ja veureu quin viatje!!!
Re: NACIONALISMO ES FASCISMO
10 set 2004
Ni cas, la típica merda dels que van d'"aznarkista", mai els veureu fent res excepte aixó. Perque només són un parell de pallos amb un gran problema de prejudicis i ignorància.

Demà és Onze de Setembre i commemorem la voluntat de lluita de la gent per assolir la llibertat contra qui se la vol arrabasar, en totes les èpoques i tot arreu. Als Països Catalans fa tres-cents anys i ara mateix, al món sencer al passat i actualment. Així de senzill, pero sembla que no alguns no ho poden suportar.

L'Onze de Setembre és pels Països Catalans i a la vegada pel món sencer, ja que la nostra voluntat d'existir és la mateixa que ha dut gent d'arreu del món a lluitar contra qui li nega. Nosaltres no som res més que una part de tota la gent del món sencer que ha lluitat i lluita per existir i per ser lliures, contra qui li vol impedir, l'Onze de Setembre te un sentit global.

Inclou per exemple a Xile, que commemora el cop d'estat feixista del general Pinochet, que va enderrocar un govern escollit democraticament mitjançant la violencia per imposar una dictadura. Incloem la lluita dels xilens contra aquesta malgrat haver-ho perdut gairebe tot de la nit al dia, la seva voluntat de lluita és la mateixa que la nostra.

La lluita dels xilens, catalans i tants d'altres és la mateixa i, tres-cents anys desprès de que ens hagin intentat esborrar als catalans del món som aquí, quan sortim al carrer es per dir que seguirem lluitant per tothom que ho ha fet abans aqui als Països Catalans i al món.

Qui volia escriure la historia és el nacionalisme espanyol i l'estat que va inventar-se i imposar, com per exemple va fer el rei espanyol actual al dir que "el castellano no fue nunca una lengua de imposición" als Països Catalans, Galiza, Euskal Herria i Sudamèrica sencera... pero no han pogut.

Som aquí per ser-hi tot el temps que puguem, perque som nosaltres els que volem escriure la nostra historia per compartir-la amb tothom des del respecte, i aixó no ho poden suportar. Per qué?
Re: NACIONALISMO ES FASCISMO
10 set 2004
JOAGH és un il.lustrat que surfeja per Indymedia donant-se-les de savi i acusant a la resta, amb mirada de suficiència, d'ignorants desconeixedors de la Història... Una mica d'humiltat, company, que t'emportaries sorpreses. Com diu el poeta "és savi aquell que sap que s'equivoca". Aquesta suficiència diu molt de la teva talla intel.lectual...
El rotllo de la "llibertat lingüística" és tan superficial com demagog. Evidentment, Joagh, que pots parlar l'idioma que vulguis a indymedia, només un nazi podria plantejar expulsar-te per motius idiomàtics. Per mi, pots parlar el rus, si et sembla, però aquesta no és la qüestió. Les llengües no són productes de supermercat que puguis usar i tirar, per més que la mentalitat capitalista neolliberal ho pretengui inculcar.
És sorprenent com alguns, que en les qüestions socials se les dónen de llibertaris o de progressistes, en d'altres qüestions com les culturals adopten un discurs al més pur estil Bill Gates: libertad, libertad, laisser faire, ofertes i demandes, compro pepsi, em fidelitzo amb la BMW, em passo al castellà, i després a l'anglès...Perquè, què importa la llengua, no? total, només serveix per comunicar-se. I per què no les anul.lem totes i parlem tots l'anglès? De fet, ens passem tots a l'hamburguesa i les xips, a vestir tal com diu MANGO, i resem tots al mateix temple del Déu Capital... Per què lluitar per mantenir la diversitat lingüística i cultural de la humanitat? Despreciar als qui aprecien el seu pròpi bagatge cultural i els reivindiquen com a vàlid per al futur, és adoptar l'actitud de l'imperialista d'ara i de sempre, que exterminava indígenes per ser inferiors.

En fi, és trist veure com s'adopten actituds de menyspreu cap als qui reinvindiquen més conciència per l'ús d'una llengua, la catalana, que està en lenta regressió i permanentment amenaçada per la pressió d'un Estat i d'una ideologia, nacionalista i espanyolista.
DE LA MATEIXA MANERA QUE LA VIOLÈNCIA CAPITALISTA ES MANTÉ SILENCIADA I OCULTA PERQUÈ ÉS LA "NORMALITAT" (i els qui es revolten són acusats de violents) , EL NACIONALSIME ESPANYOL S'IMPOSA I ES "NATURALITZA", i els qui s'hi oposen són acusats de "nacionalistas radicales", "intolerantes...etc".
Ja n'hi ha prou d'hipocresia i dobles discursos!!
El català ja ha desaparegut pràcticament de la Catalunya Nord, al País Valencià és una llengua cada cop més folkloritzada i poc usada al carrer -això si, en Joagh la sap escriure, que el saber no ocupa lugar-, i a Catalunya, sobretot a l'àrea metropolitana, és cada cop menys present (oficialemnt hi és molt present, però l'ús quotidià i públic es perd). Mira-t'ho com t'ho miris, Joagh, però aquesta és la realitat, que veig que a tu, com a usuari de la llengua imperial, poc t'afecta, però a d'altres això ens preocupa bastant.
T'agraden els raonaments?
Re: NACIONALISMO ES FASCISMO
10 set 2004
suposo que arribo tard perquè ho han dit fa estona, però ja he llegit varies bvegades per aquí que la CNT defensa la nacionalitat espanyola, que és espanyolista, etc. Algú em pot explicar per què??? En què es basa aquesta acusació? Em refereixo a la frase "La CNT considera que Espanya és una nació"
Gràcies
Re: NACIONALISMO ES FASCISMO
10 set 2004
Doncs jo l'únic que veig en aquesta "opinió" és un intent de provocar d'algun empanat mental, perque s'ha de ser molt imbecil per posar tantes mentides i incongruències juntes sense adonar-te, segur que el palurdo s'ho ha rellegit diverses vegades i ha dit, "hostia que guapo", que trist que després de repassar molt i molt en surtin aquestes tonteries, i el pitjor és que ni te'n adones.....

Si aquests són els teus arguments per anar únicament contra el sentiment catalanista, fas bastanta peneta, a sobre s'us veu el plomall quan els mateixos arguments que utilitzeu contra el nacionalisme català no el feu servir (quina casualitat) contra el nacionalisme que en aquest estat es porta la palma de repressor i feixista: el nacionalisme espanyol aplicat des del seu estat. S'ha de ser molt miserable per entre un nacionalisme d'opressió i un altre de resistència s'agafi el bandol del poderòs, simplement perque ells no són nacionalistes, inclús aquell xavalet que l'idioma de casa seva és el "valenciano/catalán" i per autoodi i renegisme es passa al bandol del guanyador, del majoritari, de l'opressor, precissament a València on cada cop menys gent parla i utilitza la llengua, aquests es passen al cavall guanyador, els que reneguen de la seva cultura a primera de canvi, perque els seus amics feixistes espanyolets no els hi diguin res, i quan parlo de feixista espanyolet no em refereixo només al caprapat empastillat, entre els punkis, anarquistes, comunistes, és a dir, entre totes les ideologies hi ha feixistes espanyolets com també hi ha feixistes catalanets. I casualment amb una capacitat nul·la de raonament tots dos.

Si almenys tinguessim arguments que contestar ho fariem, però amb un nivell tan primitiu i mongoloide de raonar no val la pena gastar més teclat. Que vols que et digui que des d'ara renuncio a la meva llengua i a la meva cultura i em posso a parlar castellà perque no m'anomenis nacionalista? No acabareu amb nosaltres per molt que feu servir totes les patranyes més baixes, no acabareu amb els catalans per motl que us posseu d'acord tots els fatxes i tots els espanyolets, no podreu, no ha pogut ningú.

Que us follin feixistes.
Re: NACIONALISMO ES FASCISMO
10 set 2004
Visca Catalunya Boletaire !!!

I al qui no li agradi que s´hi posi fulles !!
Re: NACIONALISMO ES FASCISMO
10 set 2004
Sóc l’únic que entén que aquest article va dirigit a als nacionalismes fanàtics?, siguin d'on siguin. Es a dir, aquells nacionalisme que no accepten la pluralitat, no entengueu l’article com una generalització.
Re: NACIONALISMO ES FASCISMO
10 set 2004
nen, me fui a una rave y llevo dos días sin dormir de todo lo k me metí. Luego me fuy al ateneo, me eche unas birritas y me vino el sueño. Pille a la colega por el collar y nos fuimos a sobala, pero las pulgas del colchon no me dejaban dormir, así k fui a tokar la flauta y kon la pasta ke sake de agobiar a la peña me tome una burguer en el mcdonals.
Ah, sí! Nazionalismo es fascismo y yo soy el mas anarkista de todos!
HAY QUE VER, SI DURRUTI LEVANTARA LA CABEZA TE DABA UN PASEÃ?LLO CULO, CHULO!
Re: NACIONALISMO ES FASCISMO
13 set 2004
Ami em direu el que vulgueo, pero no voy a darme paloscon nadie por su puñetera patria. Aspiro a abol-lir la propietat privada, els estats i de pas totes les nacions, porque nací en el planeta Tierra y pensar que sóc diferent dels meus germans i germanes per la meva cultura i origen geogràfic penso que es la llavor del racisme. Realment les lluites nacionals em deixen indiferent i em mereixen totes el mateix respecte, peró no aconseguiran que faci res per elles. Si m'haig de barallar que sea por un ideal fraternal, no por un trozo de tierra...
Re: NACIONALISMO ES FASCISMO
13 set 2004
Los palos al estado imperialista-capitalista español y a sus sanguijuelas. Muerte al estado. Muerte a España!

Vivan los pueblos libres y autogestionados!
Re: NACIONALISMO ES FASCISMO
22 set 2004
Soc naZionalista català, vaig a manifes, faig el que em manen els d'ERC com un "borrego", fumo petards y vaig al nou camp a insultar als rivals. Això si, el meu papa es un "puto burgues" que va recolzar al tito Franco a la Guerra perque la pela es la pela...
HIPÓCRITAS!!! NAzIONALISMO ES FASCISMO!!!
UN PATRIOTA, UN IDIOTA!!! (y esto último lo dice el Evaristo, cantante de "La polla records", grupo punk vasco).

P.D. Y a los que gritais "Viva ETA", no tengo nada que deciros, simplemente que me producís una gran tristeza.

Un barcelonés, catalán y español no nacionalista (¿me dejáis serlo?)
Re: NACIONALISMO ES FASCISMO
23 set 2004
España es un IMPERIO COLONIAL en decadencia progresiva. Primero se liberaron de su dominio los argentinos, colombianos, venezolanos... luego cubanos y filipinos, nás tarde marroquíes y saharauis y ahora ha llegado el último capítulo: el de los pueblos peninsulares. ESPAÑOLISMO ES IMPERIALISMO!
FRANCO ERA ESPAÑOLISTA, IMPERIALISTA Y FASCISTA!
POR LA LIBERTAD DE TODOS LOS PUEBLOS!!
A LA MIERDA ESPAÑA!
Re: NACIONALISMO ES FASCISMO
23 set 2004
¿"español no nacionalista"? Pues que alegría, siempre es agradable saber que apoyarás el derecho a la autodeterminación para quienes hemos padecido el nacionalismo español y su estado. Por cierto que Evaristo estuvo en las listas de Euskal Herritarok, socialista e independentista, en el año 99 durante la tregua de ETA.
Re: NACIONALISMO ES FASCISMO
23 set 2004
Aiva, por supuesto que apoyaré el derecho a la autodeterminación cuando así lo quiera el pueblo español (y por lo menos una amplia mayoría de catalanes y vascos), pero jamás ante el chantaje de los que van asesinando por ahí a los que pensamos diferente. Lo de Evaristo era un ejemplo, pero por el dato que me das, el hecho de que se presentase por EH durante la tregua, denota un mínimo de inteligencia.
I els que volen anexionar-se Valencia a Catalunya... ¿han preguntat als valencians qué volen ser? ¿després qué serà? ¿Aragó, per allò d'haver format part de la mateixa corona fa cinc cents anys?
Re: NACIONALISMO ES FASCISMO
24 set 2004
A casa sempre hem tingut molt clar que no seríem espanyols ni cobrant , però recordo que em vaig adonar clarament del que érem a 3r d'EGB,¡
Re: NACIONALISMO ES FASCISMO
24 set 2004
al JERC tontolculo:

Doncs que preguntin home! QUE PREGUNTIN! QUE D'AIXÒ ES TRACTA! Que preguntin als valencians, que preguntin als bascos, que preguntin als aragonesos i a la resta. QUE PREGUNTIN!

I que acceptin els resultats.
Re: NACIONALISMO ES FASCISMO
26 set 2004
"Que preguntin", estic d'acord, cal preguntar, però abans d'això es imprescindible que el que ha de contestar no el fotin un tret al cap en funció del que digui.
I acceptaria el naZionalisme català o basc un resultat negatiu per ells? I en aquest cas, al cop de dos anys tornarien a demanar un altre referendum que els fos més favorable? quan pararien?
Re: NACIONALISMO ES FASCISMO
26 set 2004
Aixó ho hauries de preguntar a l'estat espanyol que no només és qui te tancs i soldadets sino a més ja els ha fet servir contra Catalunya varies vegades. Aqui, i encara que et decebi, s'ha reclamat el dret a l'autodeterminació dues vegades al parlament al 1989 i al 1991. Amb els vots de tots els partits excepte d'un. Una autodeterminació mitjançant vies pacífiques i democràtiques, que al nacionalisme espanyol i el seu estat li donen molt neguit perque no podría fer, com ha fet ja altres vegades, llençant el seu exèrcit contra nosaltres.
Re: NACIONALISMO ES FASCISMO
26 set 2004
"Ind", Em sembla que mai ens possarem d'acord. Tot i això ja m'agradaria que aquestes discussions mai fossin mes enllà que la paraula i que mai ningú tornés a recòrrer a la violència (tant per part de "soldadets" com aquells d'aquell llunyá 11 de setembre com dels nazis etarres avui en dia). Però soc pessimista al respecte.
Sólo un último apunte...¿piensas que cuando Cataluña se expandió por el Mediterraneo lo hizo repartiendo flores?.
En fin, que me retiro del tema.
Un saludo a todos.
Re: NACIONALISMO ES FASCISMO
26 set 2004
Hem sembla molt bé que les discussions no vagin més enllà de les paraules, comença per exigir la derrogació de l'article VIII de la contitució espanyola on es posa el teu exèrcit com obstacle a les paraules que neguitejen al nacionalisme espanyol i al seu estat. Casualment, l'altre dia l'Aznar ens mostrava com la dreta espanyola està mentalment està encara al segle VIII... Aixó que dius de l'expansió catalana al Mediterrani no es gaire seriòs, perque al contrari de Sudamèrica no es va imposar llengua ni religió ni colonització ni res semblant. Es diferent. Per que hi hagi una discussió oberta i neta cal començar per treure del mig l'exèrcit espanyol i les mentides manipuladores com les que fa l'Aznar, i aixó depèn exclusivament de l'estat espanyol.
Sindicato Sindicat