Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: immigració
l´immigració i l'anunciada regularització del PSOE
09 set 2004
Nota de premsa de CGT sobre la regularització d'immigrants proposada pel pSOE
La regularització administrativa anunciada pel PSOE, té l'avantatge de mostrar a la societat aquest milió de treballadors i treballadores sense drets que fins ara s'amagaven darrera de les xifres del Producte Interior Brut.

El drama de la immigració és el drama de les situacions que des de fa anys -des de la primera Llei d'Estrangeria creada pel PSOE-, pateixen un milió de persones que pretenen sortir de la misèria en la qual viuen en els seus llocs d'origen (Bulgària., El Marroc, Equador, Colòmbia, etc.) Per això diem que la major part de la immigració té arrels econòmics, nascuts de les profundes injustícies i desigualtats en la qual malviuen 2/3 parts de la població del planeta.

La llibertat de circulació és un dret atorgat als capitals, malgrat els efectes que genera: deslocalitzacions d'empreses, especulació financera, expedients de regulació d'ocupació, frau fiscal, etc... i negat a les persones. Els drets humans fonamentals, entre els quals es troba el de lliure circulació i residència (article 13 de la Declaració dels Drets Humans) deuen estar per sobre de conjuntures partidistes i de les necessitats del mercat. La seva condició d'esclau modern (els esclaus en l'antiguitat són els no-persones, els sense drets), li crea nous propietaris, nous amos:

El mercat, el poder econòmic, que exigeix de forma permanent mà d'obra en sectors de l'economia, com l'agrícola, construcció i servei domèstic, a condició que el seu preu no comporti el respecte pels seus drets sindicals, socials i polítics.
El poder polític que genera les condicions jurídiques i administratives (Llei d'Estrangeria), vinculades a l'utilitarisme i l'explotació empresarial i garanteix una administració policial de control dels fluixos migratoris de la fronteres sud i est.
El poder policial i repressor de l'Estat que dedica milers de milions d'euros a blindar les fronteres per mitjà de sistemes de vigilància, i de forma abusiva viola sistemàticament els drets inalienables de les persones migrants, sotmetent-los a un estat d'ansietat i por permanent.
Són prop d'un milió de persones que treballen. Per què no tenen drets com qualsevol treballador/a? Sense una llei excepcional, com la d'Estrangeria, ens trobaríem parlant de problemes laborals i de gènere (convenis, contractes, vaga, discriminacions, etc.)
Des de CGT denunciem aquesta "anunciada regularització" que deixa en mans dels empresaris la decisió final que cents de milers de persones siguin oficialment reconeguts com ciutadans i ciutadanes de 2ª categoria i preguntem:

Què passarà amb les gairebé 300.000 dones immigrants del servei domèstic, de qui cuiden a persones majors, malaltes, discapacitades, etc.?
Que passarà amb els milers de treballadors i treballadores temporers del camp?
Quina política s'adoptarà amb les xarxes de tràfic de dones que treballen en la prostitució?
Des de CGT no podem sinó defensar la regulació de tots aquells que ja estan regulats en la realitat, malgrat que siguin obviats per la formalitat administrativa, per això de nou tornem a reclamar "papers per a tots/es" i, una vegada "regularitzats" administrativament cal preocupar-se per permetre la convivència, generar espais de coneixement mutu, dotar d'infraestructures i serveis socials que acompanyin una nova població.

Confederació General del Treball (CGT)

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more