Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : criminalització i repressió : pobles i cultures vs poder i estats
Mallorquí condemnat per parlar en català a la guàrdia civil
09 set 2004
Palma. 08/09/2004 - Un ciutadà de Sineu, Jaume Coll, ha estat condemnat per un jutjat d’Inca a pagar una multa de 40 euros pel simple fet d’haver parlat en català a la Guàrdia Civil.

Increible pero cert, encara que recordeu el matrimoni valencià a qui van prohibir adoptar un fill per parlar valencià habitualment o el noi humiliat per la policia nacional española a l'aeroport del Prat per adreçar-se-li en català, etc.
El passat 3 d’agost Coll va agafar el cotxe per portar la seva dona a l’hospital i una parella de la guàrdia Civil el va aturar per demanar-li els papers. Però els problemes començaren quan els agents li van deixar anar aquell típic i tòpic “háblenos en castellano, que no le entendemos, coño?.

Coll els va contestar que això era un abús d’autoritat i que els denunciaria, però el jutge ha considerat que el demandant va faltar al respecte als agents i que la seva actitud no va ser la correcta.

Tot això passa just després que el delegat del Govern a Balears, davant l’allau de denúncies per discriminació lingüística, fes una crida pública a expressar-se en català amb els Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat.

Sembla que a la guàrdia civil no li agrada el mestissatge...

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Mallorquí condemnat per parlar en català a la guàrdia civil
09 set 2004
M´ha semblat tot bé, excepte l'últim comentari...
De fet, ells, a la terra mallorquina, són el mestissatge. Ells són els estrangers. Ells són els invassors.
Re: Mallorquí condemnat per parlar en català a la guàrdia civil
09 set 2004
els estrangers? els invasors? kepasa k as mirat independence day o ke?
menys NAZIonalistes k aixo no porta enlloc
Re: Mallorquí condemnat per parlar en català a la guàrdia civil
09 set 2004
Aki los unicos nazis son los NAZIonalistas de mierda separatistas y racistas
Re: Mallorquí condemnat per parlar en català a la guàrdia civil
09 set 2004
Com es normal, els NAZIONALISTES espanyols com l´unoksaburre keden ben retratats.

x, es ke s´ha sentit ofes pel teu comentari, perke ell se sent invasor o estranger. I al cap i a la fi deu ser dels que pensen que no es tan greu aixo del guardia civil, poke tamos en epaña verda?
Re: Mallorquí condemnat per parlar en català a la guàrdia civil
09 set 2004
Aquests guardies civils i el jutge, humiliant i multant algú només per adreçar-se'ls en català, són un perfecte exemple del tipus de mestissatge del que parlen els nacionalistes espanyols... que no diuen res d'una xenofobia practicada per l'estat sistemàticament i recolzada per les seves institucions.
Re: Mallorquí condemnat per parlar en català a la guàrdia civil
10 set 2004
ADOPCIÓ DENEGADA PEL FET D'EXPRESSAR-SE EN CATALÀ

Xenofòbia nacionalista espanyola al País Valencià


E.P./ València


Josefa Ibáñez i Rafael Espí, veïns de la Vall d’Albaida (la Marina Alta) no van poder adoptar una xiqueta xinesa pel fet de parlar únicament en valencià al País Valencià. La conselleria de Benestar Social els va declarar no aptes perquè manifestaven “evidents dificultats en la comprensió verbal, ja que normalment s’expressen en valencià?.

Van considerar els candidats indignes perquè s’expressaven correctament en valencià, llengua cooficial en aquest país. I ara em pregunte jo: a quantes parelles hauran declarat no aptes per parlar únicament en castellà, llengua no autòctona d’aquestes terres? A cap ni una.

El fet és lamentable, vergonyós i inadmissible. La parella va afirmar que, durant tot el procés burocràtic, van estar sotmesos a una constant humiliació per part dels funcionaris de la conselleria, que se’ls miraven amb cara de fàstic i els tractaven com a deficients mentals.

Un rere altre, van estar enviats a nombrosos psicòlegs, que els van fer passar repetides proves, els informes de les quals van ser sempre favorables. Finalment i pels motius citats anteriorment, se’ls va declarar no aptes per a l’adopció.

L’Audiència provincial i espanyola ha aconseguit corregir finalment la Generalitat valenciana. “La deficient preparació intel•lectual i cultural no pot convertir-se en obstacle per exercir la pàtria potestat?.

La sentència, que permetrà finalment adoptar a la parella valenciana, és igualment humiliant. No corregeix la Generalitat en el fet de considerar parlar valencià com un falta de “preparació intel•lectual?. Al contrari, sembla admetre que Josefa i Rafael tenen una deficiència cultural, però admeten que açò no és motiu per impedir una adopció.

És a dir, l’audiència nacional espanyola, igual que la Generalitat qualifiquen la parella d’incults o subnormals, només per l’únic fet de parlar en la nostra llengua.

El pitjor de tot és que el fet, molt greu, no ha causat gran repercussió en la societat valenciana. Potser és pel fet que s’ha vist en pocs mitjans de comunicació.

I és que el País Valencià funciona així: permetent que cada dia ens humilien una miqueta més, com si els valencians haguérem de demanar perdó per viure. Una autèntica llàstima que no siguem un poc menys conformistes. Així, potser l’humiliació no arribaria a aquests nivells impensables.
Re: Mallorquí condemnat per parlar en català a la guàrdia civil
14 set 2004
donde sta la libertad de expresion, si no puedes expresarte en el idioma que quieres... no al nacionalismo y no a las fronteras del idioma...

ESPANYA va bien...
Re: Mallorquí condemnat per parlar en català a la guàrdia civil
07 oct 2004
Se está perdiendo el norte,dejemos por un momento de lado nacionalismos y no nacionalismos para centarse en el echo mas asombroso de este caso: La total violacion de los derechos de una persona unicamente por expresarse en la lengua cooficial de su region. Por otro lado , la prepotencia y falta de respeto por parte de los cuerpos de seguridad ,totalmente indebida, mas aun si tenemos en cuenta que como parte de un organismo oficial, tienen el deber de conocer y usar en caso de necesidad la lengua que en dicha region SI que es oficial.
Un poco de educacion ,para todos.
Re: Mallorquí condemnat per parlar en català a la guàrdia civil
07 oct 2004
SPAIN IS PAIN.
a10 ESPAÑA.
Colera camping CNT