Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
NO A LA CONSTITUCIÓ EUROPEA
08 set 2004
NO, PERQUE ENCARA QUE SI DIUEN QUE HI SOM DINS D'UN ESTAT, NOSALTRES TAMBÃ SOM UN ESTAT.

NO, PERQUE QUE SI DIUEN QUE HI SOM DINS D'UNA NACIÃ NOSALTRES TAMBÃ SOM UNA NACIÃ.

NO PERQUE SOM TANT EUROPEUS COM ELS BUROCRATAS BELGUES DE BRUSSELES ( QUE TENEN UN SUPERNEGOCI MUNTAT)QUE VOTARAN QUE SÃ?, AMB LA DIFERENCIA QUE ENLLÃ HI HAN MILERS DE ENXUFATS COM FUNCIONARIS QUE PAGUEM DELS NOSTRES IMPOSTOS I AQUÃ? NO I A MÃS A MÃS PRETENEN DONAR LLIÃONS O MIRAR-NOS 'POR ENCIMA DEL HOMBRO'.

NO PERQUE A ALEMANYA LI INTERESI TENIR UNA EUROPA SUBJUGADA PELS CALES AMB EL BANC CENTRAL EUROPEU (SOMMIANT AMB UN ALTRE REICH MOLTS, AMB UNA EUROPA CENTRAL FORTA, EL SEU PAIS ENVOLTAT DE PETITS SATELITS-LANDERS INUTILS COM HAN FET ALS BALCANS)I DESPRES SIGUEN ELS PRIMERS QUE NO CUMPLEIXEN ELS PACTES DE CONTROL PRESUPOSTARI MENTRES QUE NOSALTRES SI QUE HO FEM I ENS VOLEN TREURE MÃS PODER.

NO PERQUE FRANÃA HA ESTAT INCAPAÃ DE VERTEBRAR ELS SEUS NACIONALISMES, HA ESTAT UN ESTAT CENTRALITZAT AL MÃ?XIM I NO ES VOL PERMETRE EL RISC DE RECONEIXER CAP NACIONALITAT PERQUE TÃ POR A DESMENBRAR-SE, PER AIXÃ VOL UNA CONSTITUCIÃ QUE BLOQUEJI LES ASPIRACIONS DE LES SEVES COMUNITATS I LES NOSTRES.

NO PERQUE EL MÃN ÃS MÃS GRAN QUE LA VISIÃ TANCADA EUROPEA QUE ARA ENS VOLEN IMPOSAR.

NO PERQUE ÃS EN PRIMER LLOC UNA EUROPA QUE NOMÃS DEFENSA AL GRAN CAPITAL O GRANS SINDICATS I QUE SÃN ELS RESPONSABLES DE LA PRECARIETAT QUE PATIM I QUE ENS EXCLOU.


NO PERQUE L'ELECCIÃ DELS CÃRRECS EUROPEOS ÃS LA COSA MÃS OPACA QUE ES POT VEURE ENLLOC AMB L'EXCUSA DE QUE LA GENT NORMAL 'NO HO ENTENDRIA' (SOLANA, PRODI, ALMUNIA, ETC, ETC..)

NOSALTRES SOM UN ESTAT, NOSALTRES SOM UNA NACIÃ, ENS VOLEN AMAGAR UNA ALTRA VEGADA.

DIGUEM NO.

NO A AQUESTA CONSTITUCIÃ.


Si us plau afegiu més raons per dir no

This work is in the public domain

Comentaris

Re: NO A LA CONSTITUCIÓ EUROPEA
08 set 2004
bé això que dius de que som un estat. No HO SOM ni ho vull ser. Sortiria la mateixa merda de sempre. agullll
Re: NO A LA CONSTITUCIÓ EUROPEA
08 set 2004
Alguns srguments d'aquí dalt alguns són una mica...com dir-ho...sentimentals i poc elaborats.

Hi ha gent que ha estat treballant el tema a la web:
http://noconstitucioeuropea.pangea.org/

NO a la constitució del CAPITAL
NO a la constitució que esclafa els nostres drets lingüístics i com a poble

NO a la Unió ECONÒMICA Europea

Salut!
Re: NO A LA CONSTITUCIÓ EUROPEA
08 set 2004
Estem parlant com a pla de igualtat, en termes de si tu dius aixó, dons jo també (reciprocitat), de fet als USA , són una nació, i un estat, peró les seves 'comunitats autónomes també es diuen estats i a més hi tenen moltes minories com italo-americans, irlandesos, hispans, gent de color que també semblen nacions encara que tots siguin de la mateixa nació i es sentin americans; i el mateix passa a Alemanya on els landers són el estats federals, encara que cap de ells tingui una selecció de futbol , per exemple com podria pasar aquí. UK, és un estat i una nació, perque molts d' ells es senten britànics i no només anglesos, encara que hi han escocesos que només es senten escocesos, a més tenen seleccions de futbol com un estat encara que no ho tinguin reconegut.

No veig perquè no podem ser nosaltres un estat, i tenir també acords federals amb la resta de l'estat espanyol.
L'unica cosa que cal és el reconeixement de que dins de qualsevol estat o nació hi han d'altres, es una mica com el joc de mai acabar, dins d'una nina russa sempre hi han d'altres. I aixó pasa tant a nivell espanyol com català.
Re: NO A LA CONSTITUCIÓ EUROPEA
08 set 2004
No perque segurament encara que no es volgues reconeixer arrels cristianes a Europa ( que ha estat eliminada després de les tensions entre ' papistes vaticanistes' i 'laicistes revolucionaris francesos postnapoleonics'), haurien d'haver posat com a mínim una referència a Deu.

És la meva opinió. Salutacions.
Re: NO A LA CONSTITUCIÓ EUROPEA
08 set 2004
no és només això, cal tenir en compte que a la major part de països del nord d'europa, els protestants, l'església no hi pinta res, en la política, ja fa molts anys que van fer la reforma i van deixar els temes religiosos al marge de l'estat. Aquest és de fet el motiu i no tnomés una qüestió dels francesos (que també).
Re: NO A LA CONSTITUCIÓ EUROPEA
08 set 2004
Ja, pero catòlics o protestants poden tenir diferencies en la doctrina, o els juesus i els musulmans, però tenen en comú a Deu, penso que es una política de mínims.

Només una opinió particular.
Colera camping CNT