Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
ITALIANES SEGRESTADES A L´IRAK
07 set 2004
La presència de les ONGs a l´Irak
Dues suposades cooperants italianes han estat segrestades a l´Irak.
Desenes i desenes d´iraquians moren cada dia i això no ocupa primeres planes als diaris. Però, i aquestes dues joves que havien anat a treballar i a oferir el seu esforç en benefici de les víctimes innocents del conflicte iraquià?.

No sabem qui són personalment, ni tampoc quins són els lligams profunds de la seva ONG. Dic lligams profunds, perquè en un estat d´ocupació com el que viu el país àrab,resulta difícil de creure que cap organització estrangera hi pugui operar sense traves, si no ofereix alguna mena de servei als invasors.
Imaginem quelcom: un espia o informador es presentaria a si mateix i el presentarien els mitjans de comunicació com a tal en el cas de continuar operatiu?.

El món de les ONGs és un món ple de trampes, foscors i preguntes sense resposta.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: ITALIANES SEGRESTADES A L´IRAK
07 set 2004
quin es la seva ONG?
Si no saps, aleshores de què xerres?
07 set 2004
Si haguessis llegit el post de més abaix t'hauries assabentat que les dues companyes italianes segrestades pertanyien a una organització Un ponte per... formada l'any 1991 per fer front als efectes dels bombardejos i a l'embargament.

Si haguessis consultat internet (indymedia itàlia p.ex.) t'hauries assabentat que són dues persones compromeses amb el moviment contra la guerra i que el conjunt de moviments socials està mobilitzant-se per exigir a Silvio Berlusconi que abandoni la seva política de fermesa.
Per tant, abans de dir bejenades en un post informa't. La pregunta no es tant per les foscors de les organitzacions compromeses contra la guerra a Iraq, sinó les foscors d'aquests darrers segrestos: el d'Enzo que acaba en assassinat, periodista d'esquerres que estava realitzant un reportatge sobre la resistència i el de les dues Simones que treballaven contra la guerra i al costat de les organitzacions de la societat civil.
Mira també:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/117786/index.php
Què està passant amb la "resistència"?
07 set 2004
Tot i que no comparteixo molts punts del text, l'editorial del darrer número de la revista Nación �rabe editada pel CSCA (Comité de Solidaridad con la Causa �rabe) pot servir per aclarir algunes línies de demarcació entre la resistència a l'opressió i els que estan aprofitant-se d'ella.

Podeu llegir-la a:

http://www.nodo50.org/csca/na/na52/na52-editorial.pdf
Re: ITALIANES SEGRESTADES A L´IRAK
08 set 2004
doncs jo no trobo cao informació sobre la aquesta ong a l'indy italiana. A veure si algú s'enrotlla i em sap dir on puc trobar-ho. merci.
Re: ITALIANES SEGRESTADES A L´IRAK
08 set 2004
Et passo el link d'Un ponte per

www.unponteper.it
Re: ITALIANES SEGRESTADES A L´IRAK
08 set 2004
Para facilitar la lectura os traduzco parte de la presentacion en italiano de la pagina web www.unponteper.it

Un ponte per... es una asociacion de voluntarios que nace en 1991 josto despues la primera guerra contra saddam, con el objetivo de promover iniciativas de solidarieded para el pueblo iraquí, herido por la guerra y contra el embargo de EEUU.

El objetivo social de la asociacion es contrastar la dominacion de los paises del norte sobre el sur del mundo y la prevencion de nuevos conflicotos, en especial en oriente medio, a traves de campañas de sensibilizacion, ampliacion de lo intercambios culturales, de las relaciones de amistad y cooperacion al desarrollo. Un Ponte per… considera inseparables las actuaciones de solidariedad concreta hacia los pueblos y las actuaciones "politicas" para actuar con contundencia subre las razones de las guerras. Un Ponte per… se considera parte del amplio movimiento global por "otro mundo es posible" que se encuentra en el World Social Forum.
Re: ITALIANES SEGRESTADES A L´IRAK
08 set 2004
Hoy no puedo hacerlo pero intentaré mañana traducirla y publicar este analisis sobre lo que está pasando. me parece hecha bien, espero que sea de ayuda para aclarar algo.

http://italy.indymedia.org/news/2004/09/618067.php
Sindicato Sindicat