Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : corrupció i poder : criminalització i repressió : educació i societat : guerra
Segrestos i més maldats a Iraq - Alfons Quintà
07 set 2004
N o hi ha cap excusa ni atenuant al segrest de dos periodistes francesos a Iraq. No seria capaç de cap insinuació del tipus de les que s'han fet a França, on s'han presentat els segrestos, i l'assassinat, d'altres pobres dissortats que anaven a treballar allí com una reacció més o menys excusable.

Ara alguns a França han caigut del cavall, com sant Pau, i han vist -¿per quant de temps?- que a Iraq hi unes bèsties terroristes i no pas cap pretesa resistència.

Així Le Monde va publicar un editorial on reconeixia que "no hi ha diplomàcia que pugui reivindicar ser cap tipus de línia Maginot (les fortificacions franceses que van resultar inútils el 1939) que ens pugui protegir" (del terrorisme). Per cert, potser seria bo que Zapatero es fes aquesta mateixa reflexió. En tot cas, ai las, la maldat jacobina ve a ser com el vell concepte d'energia: no es crea ni es destrueix, sinó que només es transforma.

Per tant, aviat dues variants d'aquella maldat van sorgir. La primera va ser la insinuació constant -per ràdios i TV franceses, gota a gota, sense parar- segons la qual tot anava molt bé, per alliberar els dissortats periodistes, però hi havia una ombra: que una acció militar nord-americana forcés, per dir-ho així, els que els jacobins en diuen "resistents", a matar-los. La primera vegada que ho vaig sentir -a la ràdio França Cultura- vaig quedar astorat. Després, durant el passat cap de setmana, va ser un degoteig constant i insidiós.

L'altra maldat jacobina ha estat marginar les autoritats iraquianes, perfectament reconegudes per la comunitat internacional, ben inclosa l'ONU. ¿Algú s'imagina que un grup terrorista espanyol segrestés a Espanya un suec i el govern suec ignorés el govern espanyol, com si aquest no existís?

És el que ha fet França, Estat que, per la seva vergonya, té un president que és un lladre i que es va autoqualificar d'"amic personal" del genocida (tres milions de morts, majoritàriament musulmans) Saddam Hussein.

En un editorial, el diari iraquià Bagdad afirmà: "El govern francès gallejava d'estar lluny dels sofriments del poble iraquià i de no haver participat en la caiguda de Saddam Hussein, que era al servei dels interessos francesos a Iraq. Chirac té una part de responsabilitat en la presa d'hostatges". Chirac ha d'enyorar la premsa del tirà que l'enllustrava a totes hores.

Avui 07/09/2004

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Segrestos i més maldats a Iraq - Alfons Quintà
07 set 2004
quin article més mal escrit!

a part de ser una porqueria racista i reaccionària
Re: Segrestos i més maldats a Iraq - Alfons Quintà
07 set 2004
Sempre hem de ser antiterroristes, però el que passa és que la gent que ens diu que "sempre hem de ser antiterroristes" no predica amb l'exemple. Se'n recorden de condemnar el terrorisme quan el pateixen nens d'una escola a Rússia, però se n'obliden quan es tracta de combatre el terrorisme que mata nens txetxens a una guerra d'expansió imperial russa. Quina memòria més selectiva que tenen els qui pretenen donar-nos lliçons!
Re: Segrestos i més maldats a Iraq - Alfons Quintà
07 set 2004
LA PREGUNTA ÉS, perquè cony penjen l'article del periodista més reaccionari, botifler, i en definitiva fatxa (segur amb pasta ) que escriu a l'AVUI, un altre diari fatxa???
Re: Segrestos i més maldats a Iraq - Alfons Quintà
07 set 2004
Aquest periodista a sou (cia o ciu?) el van reproduint sobretot el fatxes d'unc (un grup xovinista que propugna el botiflerisme i el col.laboracionisme dels mossos d'esquadra i que es distingeixen per un discurs reaccionari). Segurament l'ha penjat algun dels seus quatre acòlits aprenents de nazi. A banda de crear merder a Indymedia (es dediquen a obrir fòrums per crear la confusió i la discòrdia).

Ni cas. Ni Salvador Sostre ni Alfons Quintà són seran ben acollits entre la gent d'esquerres.

Fora reaccionaris d'INdymedia.

Ni col.laboracionistes ni ocupants
Acollim l'immigrant, foragitem els "xarlatans".
Re: Segrestos i més maldats a Iraq - Alfons Quintà
07 set 2004
L'Alfons Quintà és un tio visceralment anti-comunista (o res que si assembli) i que té moltes dèries que li fan escriure articles totalment delirants. Ara bé, estan gairebé mail d'acord amb el que diu m'agrada llegir-lo perquè de tant en tant escriure algun article documentat (la majoria no ho són però). També li agraeixo que encara que pixi gairebé sempre fora de test tingui el seu propi criteri independentment del que es porti entre el gremi periodístic barceloní.
Re: Segrestos i més maldats a Iraq - Alfons Quintà
10 set 2004
D'acord amb l'apreciació de Jaun.
Re: Segrestos i més maldats a Iraq - Alfons Quintà
27 set 2004
Alfons Quintà és un periodista veterà (parlo de més de 30 anys de carrera) que ara escriu al diari AVUI, i abans a molts altres mitjans. Crec que no se'l pot acusar de mal documentat. I si no, mireu a "www.bib.uab.es/socials/dquinta.htm";. Ja m'entendreu.
Sí, és un anicomunista furibund. Però caldria preguntar-li què entén ell per comunisme i de què parleu vosaltres (marxisme-leninisme, estalinisme, trotskisme, TOT això anterior, només la ideologia, potser l'aplicació pràctica?).
I per acabar de definir bé el personatge, dir que és un gran defensor de tot el liberalisme (i plantejo el mateix: liberalisme = neoliberalisme, liberal = reaccionari?, liberal no és un amant de la llibertat?).
Només una altra cosa: se suposa que ser d'esquerres dóna una superioritat moral, però aquí es comprova que no us allibera de prejudicis. Per exemple, que jo sigui COMTE i el meu cognom sigui SLAZAC no signifiquen necessàriament que hagi de ser reaccionari i estranger, com que ALFONS QUINTÀ escrigui a l'AVUI i critiqui els terroristes sigui un "fatxa" i un hipòcrita.
Re: Segrestos i més maldats a Iraq - Alfons Quintà
14 set 2005
alfons quintà es un individuo prepotente y chuleta en el sentido más estricto de la palabra. Y me ciño exclusivamente a lo que escribe en el diario Avui. Su "visceralidad" le permite usar palabras como "chusma", "inmundicia" y otras, siempre refirièndose a gente, a personas, de ideologia izquierdista, antiglobalizadora y de ideologias semejantes. Su posición está clara. Que el se defina "liberal" no significa gran cosa. Cualquiera se puede autodenominar a sí mismo como "el más bien parido y el más guapo" y quedarse tan tranquilo. Alfons Quintà es un anticomunista típico, de los de toda la vida. Podia estar al lado de tipos de su misma ralea como E. Hoover y aquél senador el de la "caza de brujas". Su nivel moral -en sus escritos en el avui- está a la altura de esos siniestros individuos. Es el típico "hombre de orden", concepto aplicable a todos los iluminados del economicismo pro-americano que invade poco a poco pero sin pausa, todos los aspectos de nuestra vida. Liberal, en su boca, no significa nada. Es una definición más. La que él quiera darle.
Su anti-francia... Es una locura delirante. Se mosquea con los antiamericanos de por aquí -lo que él y los que piensan como él llaman "antiamericanismo"- porque de los argumentos que utilizan se presenta unos USA totalmente diabólicos, de una maldad que no resiste una visión más realista, y él, en cambio, cuando se pone a soplar sobre Francia, no solamente sobre el estado francés, sino sobre el conjunto de la sociedad francesa, parece un predicador gritando histérico contra las tentaciones del infierno y los pecados que nos acechan!!. De risa, su anti-Francesismo", es una paranoia de lo más cómica. Al estilo, por cierto, de los derechones españolones de toda la vida y que todos conocemos. Podría estar al lado de Jimenez Losantos y no desentonaría nada en casi, casi, ningún aspecto ideologico. Salvo en la historia nacionalista. Entonces irían a ostias hasta que algún americano salvador les mediara en su disputa y les dijera -o les impusiera- lo que tienen que hacer. Sería cómico.
Alfons quintà, Xavier Sala-Marti, Pedro Swartz, Cuevas, Losantos, Pio moa, Porta-Perales, y muchos otros, lo que tienen que hacer, es irse a vivir a los Estados Unidos de América, y allí, triunfar por todo lo alto como dicen ellos que se triunfa, para que toda la morralla pobrisona de clase obrera y burgueses afrancesados de este pobre pais o estado o la leche que sea, quedemos completamente cegados por su fulgor y su clarividencia extrema. Venga, que igual les dan un oscar o algún otro premio o awards al mejor lameculosamericano latino" u otro de la misma especie...
Sindicato Sindicat