Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Mallorca alça el cap contra el nacionalisme espanyol
07 set 2004
Mallorca ha mudat. La destrossa del territori i del patrimoni identitari com més va més resposta popular té. Ho demostren les mobilitzacions dels afectats pel traçat nou de l’autopista que volen fer els del PP
La constitució a S’Illot, al Llevant mallorquí, de la plataforma Roques Sense Ciment, que s’oposa a la construcció d’un passeig marítim damunt les roques, amplot, enllumenadot amb faroles altes toc no toc el cel, uniformat amb els que darrerament han fet a altres zones costaneres, de manera que, si l’arriben a fer, estirarà la zona turística fins a la zona residencial.

Ho demostra la gentada que dissabte, dia 4 de setembre, va anar a la contraromeria per denunciar la destrossa que l’Ajuntament de na Cirer vol fer a l’entorn del Monestir de la Real, bressol de la Mallorca catalana que va néixer el temps del Rei En Jaume, i que continua bategant malgrat les maniobres que ens fan i ens han fetes de fa tres-cents anys ençà per esborrar-la del mapa.

També ho demostra l’envestida coratjuda i pacífica alhora que ha feta el Lobby per la Independència, amb el líder Jaume Sastre el cap davant, per denunciar la piscina que hi ha a cal peix gros Pedrojota afegida al seu xalet cap a damunt la zona pública marítima, de manera que atura el pas als qui hi volen passar. Aquesta acció ha fet pensar en les que feia En Ghandi als colonitzadors anglesos per destapar-los les buranyes;

A qualsevol procés de colonització sol passar que, quan la nissaga autòctona es resigna a l’extinció, el colonitzador passa gust de contemplar l’indígena pintoresc, bon al•lot, embambat i de qualificar-lo de cordial, obert i acollidor.

Ara bé: quan el colonitzat pren consciència del seu destí i alça el cap, la criminalització a què es veu sotmès no falla: pensau en els films de l’Oest, on l’americà blanc pintava els indis com a bèsties salvatges pel sol fet de defensar les seves terres, les terres dels seus pares, dels seus padrins i dels seus repadrins.

Bé, això mateix tenim ara a Mallorca: en Rodriguez, de l’Ajuntament de Palma, ja entrunyellava els mallorquins i els capellans de la Real amb la història de la ETA. Damunt la premsa de Manacor, també n’hi va sortir un dins l’agost a mufar els de l’estol popular Roques Sense Ciment amb un escrit que feia flamada i on tampoc mancava la referència a la ETA.

I no parlem de la campanya contra el Lobby, contra En Jaume Sastre i contra el Grup Serra que fa la terminal desembarcada a Mallorca de la premsa madrilenya ultradretana. Bé, mirat amb perspectiva històrica, tot lliga i tot demostra que, com més va, més poc disposat està el poble mallorquí a parar l’altra galta. Mallorca alça el cap.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Mallorca alça el cap contra el nacionalisme espanyol
07 set 2004
A por ellos.
Desde Valencia se os manda todo el apoyo para plantarle cara a ese cáncer,ese virus cristiano-fascista representado por el PP,fiel aliado de la PUTA iglesia católica en la destrucción del planeta y en la construccion del mundo capitalismo,en donde sólo existen los "bien vestidos",los borregos,las corporaciones,los politicos de masas y las zorritas vestidas de rojo y que presiden ayuntamientos,por ejemplo,el de Valencia.

En Valencia lo vemos cada día con más claridad,la ciudad se está dividiendo entre ricos y pobres,explotadores y explotados,pijos y currantes,todo ello separado por policías,levantinas y demás asesinos,criminales y sicarios fascistas,que al son del capitalismo cristiano llevan a cabo especulaciones,tráfico de drogas y prostitucion y transacciones de dinero negro.

Valencia = GRAN MAFIA FASCISTA
Re: Mallorca alça el cap contra el nacionalisme espanyol
07 set 2004
Skorpion, tu ets madero veritat?

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more