Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
11 setembre CAJEI
05 set 2004
Els actes de la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista l'Onze de Setembre a Barcelona seràn:
10.30h: Homenatge a Gustau Muñoz, jove independentista i comunista assassinat fa 25 anys per la policia espanyola, al carrer Ferran.

17h: Manifestació
'Per la independència i el socialisme, acció directa! La lluita al carrer és la lluita del jovent!'

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 11 setembre CAJEI
05 set 2004
Salut companys! Cada dia un pas més, cada dia més gent jove organitzada, cada dia un dia menys per la nostra llibertat!
Celebro que la CAJEI faci un pas valent i convoqui a la Manifestació amb bloc pròpi, fem-los costat, tot el jovent amb el jovent en lluita!
VIsca la Terra!
Re: 11 setembre CAJEI
05 set 2004
Aquí teniu el manifest:

Per la independència i el socialisme, acció directa!
La lluita al carrer és la lluita del jovent!


Salut companyes i companys!

Un any més l'esquerra independentista surt al carrer desmarcant-se de les celebracions institucionals i recordant que l'Onze de Setembre no és una festa sinó una jornada de lluita contra qui ens va ocupar el 1714. Amb una victòria militar, forces d'ocupació que segons la 'intocable' Constitució Espanyola han de continuar amb l'objectiu de mantenir la unitat d'espanya. Ja fa més de vint-i-cinc anys d'això i ara, a més, ens volen imposar una Constitució Europea que encara retallarà més els nostres drets nacionals i socials. Ja són gairebé 300 anys d'ocupació, 290 d'imposicions lingüístiques; ja siguin amb cops militars o bé amb lleis que ens ofeguen com a poble.
   
Al jovent ens retallen els drets a les aules amb cada cop menys hores de català i imposant un sistema educatiu que converteix l'educació en un privilegi de només algunes persones, en comptes de ser un valor del poble. Una educació que exclou la literatura principatina al sud del país, on la llengua es veu atacada pel blaverisme més ranci. A més, el paper de la dona en la història, la ciència... és completament silenciat.

Les agressions, però, no venen només pel tema lingüístic. Les agressions al territori estan a l'ordre del dia. Veiem com a primera línia de mar destrossen les nostres costes, les nostres muntanyes s'omplen d'urbanitzacions, es malgasta l'aigua en camps de golf per a la burgesia, en definitiva, com ataquen els nostres rius. Quan anomenen Bracons, maten l'horta valenciana, volen creuar quatre autovies per Eivissa, quan el Delta del Llobregat agonitza, tot conseqüència d'un model econòmic enfocat al turisme i que beneficia la burgesia.

Un model econòmic capitalista que ens humilia en el sector laboral. On un o una jove pateix més que ningú la precarietat, on per les comerciants de mà d'obra les ETT's ja estàn completament acceptades, els contractes escombraria són el pa de cada dia, no es compleixen les mesures de seguretat i on a més 'ens representen' uns sindicats grocs que traeixen a la classe obrera.
Les dones joves veiem augmentada aquesta precarietat en el moment que som sel.leccionades pel nostre aspecte físic, cobrem menys que els nostres companys de feina, patim assetjaments sexuals, som acomiadades durant l'embaràs per no ser productives i se'ns exclou de determinades feines considerades tradicionalment masculines.
Això es veu agreujat per les persones immigrades que es troben en un estat de nova esclavitud, sense papers ni assistència sanitària, sous miserables i condicions infrahumanes. Amb l'afegit de ser perseguits per grupúscles feixistes sense cap mena de preocupació dels polítics i amb la connivència de la Policia Nacional o els Mossos d'Esquadra, com ha passat al Vallès, al Baix Llobregat, i a una gran part del País Valencià.

Els i les joves d'aquesta classe obrera veiem com ens és impossible començar la nostra vida independent a causa de la precarietat laboral i els preus abusius de les vivendes. Quan un o una jove es troba amb l'impossibilitat de pagar un lloguer i troba cases abandonades a causa de l'especulació sorgeix com a resposta l'okupació. Una manera de pendre allò que hauria de ser nostre.
De la mateixa manera quan els i les joves ens volem organitzar necessitem espais com a centres socials on puguem donar fruit a la nostra lluita. És llavors quan es crea un teixit associatiu al poble o barri que atemoreix les institucions i burgesia i aquestes utilitzen el seu poder per a destruir la cultura popular i la lluita del jovent. És el cas de l'Hamsa, el Casal Popular Onze de Setembre, l'Ateneu de Cornellà, el Cellerot o el Monstru que han estat desallotjades aquest any, i moltes altres en perill de desallotjament.

I no ens creiem que això canviarà a partir d'ara per l'entrada del PSOE al govern espanyol amb les seves mesures inútils. Haurem de continuar combatent sense deixar-nos enganyar. Coneixem prou bé qui sempre ens ha negat el dret a l'autodeterminació, qui ha portat grans onades repressives, ens ha posat a l'OTAN, les ETT's, ha desallotjat centres socials i ara ens vol imposar un euro-exèrcit que reconeix la Constitució Europea.

Les i els joves hem de ser el motor d'un canvi des de l'arrel, plantant cara i sense fer passes enrere tot i la repressió. Repressió que veiem dia a dia quan les nostres activitats polítiques al carrer intenten ser reprimides i boicotejades per les forces d'ocupació, dirigides des d'un govern que es fa dir d'esquerres. A Sants durant aquest any un company de l'Assemblea de Joves va ser perseguit i amenaçat amb una pistola per la Policia Nacional i retingut a comissaria, tan sols per encartellar. A la Vila de Gràcia durant les Festes Alternatives la Guàrdia Urbana va irrompre amb càrregues que van causar la pèrdua d'un testicle a un jove. Són dos exemples de la violència institucional que intenta parar els peus a qualsevol moviment popular organitzat.
Hem de solidaritzar-nos també amb els nostres companys que lluiten des de les presons i exigir-ne la llibertat. Diego, Laura, Zigor, Lola i Juanra. I també donant suport als tres represalitats de Gràcia que volen jutjar a l'Audiència Nacional. Per això, la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista, exigim la retirada de la Llei Antiterrorista, per il.legal i tapadora de tortura i extorsió a l'independentisme i qualsevol moviment dissident. Absolució presos i preses polítiques, absolució tres de Gràcia!

Des de la CAJEI, seguirem organitzant-nos des de cada poble o barri enfrontant-nos directament a la maquinària de l'Estat Espanyol i Francès, a l'opressió capitalista i sexista que fan de les nostres vides un estat d'explotació i d'agressions permanents per part del sistema.
El jovent independentista i socialista canalitzem la nostra ràbia i odi en aquesta lluita constant, per tots els mitjans!

PER NOSTRA TERRA, LA CAJEI EN PEU DE GUERRA!

INDEPENDÈNCIA I SOCIALISME!

Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista, Onze de Setembre de 2004
Re: 11 setembre CAJEI
06 set 2004
m'alegra veure que a les convocatòries de la CAJEI o Endavant no se'ls falta al respecte

llàstima que no es pot dir el mateix en d'altres

símptoma d'alguna cosa? jo crec que sí
Re: 11 setembre CAJEI
06 set 2004
Salut i ànims a la CAJEI.
Re: 11 setembre CAJEI
06 set 2004
símptoma de que molts dels qui falten el respecte són membres de la CAJEI.
salut
Re: 11 setembre CAJEI
06 set 2004
Analitzant i avançant. Només així podem canviar-ho.
Re: 11 setembre CAJEI
06 set 2004
La més absurditat és culpar sense fonaments... d'això s'en diu criminalitzar! us sona senyors/es inteligents?

Força Esquerra Independentista!
Aupa CAJEI!
Re: 11 setembre CAJEI
06 set 2004
visca la llibertat d´expressió!

però a mi m´agradaria saber on es poden aconseguir senyeres gratuites, per penjar al meu balcö? gràcies
Re: 11 setembre CAJEI
06 set 2004
Passa per Òmnium Cultural i tindràs senyera
Re: 11 setembre CAJEI
06 set 2004
i a on està això? és que visc al Prat de llobregat, i no conec gaire la capital. algun altre lloc?
Re: 11 setembre CAJEI
06 set 2004
Si pot ser són de la cajei o potser són maderos amb una mica de picardia, no sigueu tan simples com per a caure en la trampa i començar a treure merda per aquí, serietat siusplau!!

Amunt Cajei, amunt Maulets, endavant amb la lluita per la independència i el socialisme!!
Re: 11 setembre CAJEI
06 set 2004
said, no em cal imaginar maderos amb picardia, si és el que sent en barres de bar i en d'altres espais d'internet. i jo he preferit no acusar a ningú, sinó constatar un fet que ve de fa temps

llastimós, i més llastimosa la postura de l'avalot, sobretot per prendre la postura victimista i no sentir-se responsable de res, sinó per activa (que ja m'ho crec) si per passiva. m'acontentava i m'acontento amb una reflexió

apali, independència i socialisme
Re: 11 setembre CAJEI
06 set 2004
Els militants d'endavant de menys de 16 anys al bloc jove de la CAJEI i els adults dels 17 als 20 directament al boc jove d'endavant . Els de més de 20 al bloc de..., ui però si no n'hi han !
Re: 11 setembre CAJEI
06 set 2004
Acabo de llegir més amunt que aquest la CAJEI organitza bloc propi a la Manifestació? Si és així, no us puc pas felicitar, ni molt menys.

Algú em pot explicar com és possible que un col·lectiu com la CAJEI tingui bloc propi? Si en teoria la CAJEI sempre s'ha autodefinit com una coordinadora i no com una organització?

Doncs si la CAJEI té bloc propi potser aquest any el bloc d'Endavant quedarà una mica buit...

A veure si tots i totes ens prenem les coses més seriosament, menys centralisme i més compartir experiències amb la resta de pobles. Salut!
Re: 11 setembre CAJEI
06 set 2004
??

Aquests no tenen ni idea del que parlen, 17:0O h. Urquinaona amb Pau Claris i ja està. Allà hi coincidiràn les diferents sensibilitats de l'esquerra independentista i hi hauran col.lectius arribats d'arreu els Països Catalans, que cadascú vagi al que li sembli. Tota la resta son històries.
Re: 11 setembre CAJEI
07 set 2004
El fet de ser una coordinadora no exclou la possibilitat de fer un bloc propi. Una cosa és la forma d'organitzar-se i l'altre és sortir al carrer, q sigui una coordinadora, una assemblea, una org., o el q sigui hi té tot el dret.
A més la CAJEI té molta més militància q altres organitzacions q monten bloc...
O és q la PUA no feia manis? i què era sinó una coordinadora?
Re: 11 setembre CAJEI
07 set 2004
17:0O h. Urquinaona amb Pau Claris i ja està. Allà hi coincidiràn les diferents sensibilitats de l'esquerra independentista i hi hauran col.lectius arribats d'arreu els Països Catalans, que cadascú vagi al que li sembli.

Tota la resta son històries.
Re: 11 setembre CAJEI
07 set 2004
Pobreta aquesta gent amb síndrome d'inferioritat!!!

Endavant no té gent més gran de 20 anys...???????
La cajei no pot fer bloc propi...???????
Com que Maulets no té gairebé militància a Barna!
i l'MDT són 4... NO FEM CAP MANI NO????

O FEM UN ÚNIC BLOC JOVE...

PERÒ EN AQUEST CAS, MAI SERIA MAULETS!!!

JEJEJEJEJEJEJE
Re: 11 setembre CAJEI
07 set 2004
i si diguessim el lloc on s'organitza tot això?

seguirem endavant!! seguirem lluitant!!
Re: 11 setembre CAJEI
07 set 2004
bye bye barcelona

quatre i malavinguts
Re: 11 setembre CAJEI
07 set 2004
Jo soc d'endavant i en tinc trenta, seee sento decepcionar-te.

Prou merda entre nosaltres, endavant amb la unitat popular!!!
Re: 11 setembre CAJEI
07 set 2004
"Com que Maulets no té gairebé militància a Barna!
i l'MDT són 4... NO FEM CAP MANI NO????"

CALLA LA BOCA PALLASO/A!!
EM FEU UN FASTIC QUE NI US EXPLICO!
MERDA D'ESCORIA PIXAPINS SECTARIS!
Re: 11 setembre CAJEI
07 set 2004
17:0O h. Urquinaona amb Pau Claris i ja està. Allà hi coincidiràn les diferents sensibilitats de l'esquerra independentista i hi hauran col.lectius arribats d'arreu els Països Catalans, <b>que cadascú vagi al que li sembli.</b>

<b>Tota la resta son històries.</b>

A mí no em sembla tan complicat... [passant de trolls]
Re: 11 setembre CAJEI
10 set 2004
a veure si hom madura una mica, si s'han de criticar plantejaments polítics es fa i s'argumenta, el que és ridícul és dedicar-se a deixar anar quatre estirabots per autojustificar-se difamant els que en teoria som companys de lluita.

Creant una imatge distorsionada dels altres (tipus: aquests porten arrecades i són pixapins, aquells són uns jipis i els de més enllà són un esplai i van a missa) no s'arribarà mai a res més que autisme i sectarisme absurds.

Si es publica un comunicat o un escrit, un comentari d'aquesta mena no aporta res, i només fa que donar una pèssima imatge de tots plegats.

Salut i ànims a la CAJEI i a tothom qui treballa.
Llàstima
13 set 2004
Llàstima que per demostar que estimeu Catalunya hagueu de fer pintades a l'esglèsia Sta.Maria del Mar, construïda per catalans lliures del segle XIV. Llàstima que per sentir-vos lliutadors i radicals hagueu de deixar el Fossar de les Moreres sota una catifa de brutícia. Llàstima que a la Plaça Felip Neri la metralla de la Guerra Civil està plena de guixades que no deixen explicar la história del poble catàlà i les raons per les que ha de continuar lluitant. Llàstima, una manera de pensar tant esperançadora i una manera d'actuar tant poc intel.ligent.
Re: 11 setembre CAJEI
13 set 2004
Observadora no siguis pallassa, la brutícia del fossar la genera tothom un dia tant massiu, i de pintades no n'hi havia a la paret de l'església... ara ens faràs una apologia de la religió?

vinga va, ves amb els teus amiguets de la JNC a fer la diada en un camp de golf, burra!
Re: 11 setembre CAJEI
14 set 2004
Que pocs arguments tens penosa que hagis de rebatre amb insults. Només n'hi ha un d'encertat, el teu nom.
Re: 11 setembre CAJEI
14 set 2004
Que pocs arguments tens penosa que hagis de rebatre amb insults. Només n'hi ha un d'encertat, el teu nom.
com el vallès no hi ha res
17 set 2004
Durant tot l’estiu s’han realitzat nombrosos murals en aquest poble del Vallès. Aquí en teniu una petita mostra de les seves reivindicacions polítiques i socials.
Mira també:
http://www.racocatala.com/forum/llegir.php?id_f=7&fil=314
http://www.racocatala.com/forum/llegir.php?id--f=7&fil=314
JERC
17 set 2004
Les JERC faran arribar a les principals organitzacions polítiques juvenils del país una proposta d’actuació conjunta contra la Constitució Europea. De la força d’aquesta unitat es pretén desprendre una lluita contra una Constitució Europea que "nega l’existència de nacions més enllà dels estats, té grans dèficits democràtics, consagra el neoliberalisme que ha guiat fins avui la política comunitària, no reconeix ni garanteix els nostres drets socials i no ofereix un marc de protecció real del medi ambient".

Benvolguts/des companys/es:

En els propers mesos es celebrarà un referèndum sobre el projecte de Constitució Europea, en cas que sigui aprovat definitivament pels caps d’estat i de govern de la UE en la cimera que tindrà lloc el proper octubre a Roma.

El projecte que avui tenim sobre la taula nega l’existència de nacions més enllà dels estats, té grans dèficits democràtics, consagra el neoliberalisme que ha guiat fins avui la política comunitària, no reconeix ni garanteix els nostres drets socials i no ofereix un marc de protecció real del medi ambient.

Cal que donem una resposta clara i contundent a aquest projecte que, d’entrada, ja ens exclou: com a joves, com a demòcrates, com a progressistes i com a catalans i catalanes. Tenim, doncs, l’oportunitat de fer sentir la veu de la joventut catalana, i intervenir en aquest procés de la manera com no ho vam poder fer amb el procés de redacció de la Constitució Espanyola, que ens va establir un règim deficitari que tots i totes desitgem que sigui superat.

Les organitzacions polítiques juvenils tenim la responsabilitat d’actuar conjuntament per fer sentir amb claredat la veu contrària dels i les joves a aquest projecte de tractat constitucional. Per aquesta raó, us animem a reflexionar sobre la proposta de la creació d’un marc unitari d’actuació de les organitzacions polítiques juvenils catalanes, en el sentit d’obtenir, per part del jovent català, un no rotund en el referèndum del proper febrer.

En els propers dies, ens posarem en contacte amb vosaltres per tal de marcar criteris i calendari en aquest sentit. Esperant que acolliu la nostra proposta, us desitgem una celebració de la Diada Nacional plena de reivindicació, festa i dignitat.

Cordialment, Pere Aragonès


Portaveu Nacional de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC)
Acusacions contra Endavant / CAJEI
19 set 2005
"Unitat Nacional Catalana" (Estat Català) acusen a "Endavant/OSAN" (PUA) d'haver-los comès una agressió violenta i multitudinària el 1996:

http://www.unitat.org/nacio/pi1996.html

Podria algú reexplicar el cas?
Sindicato Sindicat