Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Wahabisme, Terrorisme islamista i Arabia Saudí
03 set 2004
Deuria ser l'any 2000 o 1999, entre els diversos reportatges que emet el canal 33 a la tarda van passar-ne un, que com tots ells, va passar inadvertit per la societat. El tema del reportatge era el següent; una petita illa africana de poblacio negroide veia alterada la seva convivencia per una escola islamica financiada amb diners d'Arabia Saudí on s'impartia la visió intransigent de l'islam coneguda com Wahabisme. L'illa, de religio musulmana pero de practica molt heterodoxa - les dones anaven amb els pits nus- de cop es va trobar amb una forca interna que qüestionava els seus costums i creava una generacio de fanatics religiosos que xocava frontalment amb les seves generacions precedents.

Avui 3 de setembre de 2004 un grup d'insurgents txetxens ha fet una massacre -amb la colaboracio de l'ineptitut (voluntatia?) de les autoritats russes- a una escola d'Ossetia. La causa txetxena esta caient en una espiral de fanatisme sanguinari inconprensible per cap simpatitzant de les causes dels pobles oprimits que te un nom darrera seu... <b>Wahabisme </b> ...

-----------
Fragment de Irak, la guerra por el petróleo
Oscar-René Vargas

<i>El ascenso del integrismo islámico en Arabia Saudita es preocupante para Washington. El wahabismo, la rama más integrista del mundo musulmán, se presume muy arraigada en la sociedad saudita e incluso entre muchos miembros de la familia real. Los más fieles seguidores del wahabismo, que sirvieron a los intereses de Riad y Washignton para expulsar a los soviéticos de Afganistán, ahora son una amenaza creciente. Hasta antes del 11 de Septiembre, las fatwas (edictos religiosos) que predican “el odio hacia los infieles� no eran más que una opinión. Ahora Occidente se ha dado cuenta de que esas ideas se han arraigado y extendido en el mundo islámico y no se sabe cuánto más en la propia cuna del wahabismo, Arabia Saudita. </i>
Mira també:
http://www.islamchile.cl/wahabismo.htm

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Wahabisme, Terrorisme islamista i Arabia Saudí
03 set 2004
lliure i llibertari carallot!
documenta't. Els maquis de la nostra guerra seríen ara, integristes no?
Re: Wahabisme, Terrorisme islamista i Arabia Saudí
03 set 2004
No dubto de la legitimiat del poble txete per lluitar per la seva llibertat, simplement dic que des d'Arabia Saudi - regim amic dels EEUU i centre del Wahabisme- s'esta manipulant i islamitzant la lluita d'un poble, musulma, que mai havia sigut radical i fanatic.
perdona però...
03 set 2004
grozny1[1].jpg
grozny8[1].jpg
grozny4[1].jpg
o és un supervivent molt cabrejat, no creus?
Re: Wahabisme, Terrorisme islamista i Arabia Saudí
03 set 2004
La pessima situació d'ocupació i violacio constant dels drets humans a Grozni i a Txetxenia en general es alarmant i inadmisible, és un dels genocidis contemporanis mes olvidats i silenciats. Aixo ningú ho nega, pero tal i com passa a Palestina la converiso d'una lluita popular en una lluita d'inspiracio religiosa i fanatica no esta sent positiva pels poles txetxe i palestí, i a més respon a intervencions exteriors interessades.

Jo investigaré mes sobre txetxtenia, pero tu investiga mes sobre el Wahabisme, la familia saud, al-qaida i els EEUU. D'acord?

Visca els pobles lliures!
Re: Wahabisme, Terrorisme islamista i Arabia Saudí
04 set 2004
La qüestió del wahhabisme no té res a veure amb la lluita que enfronta des de fa més de dos segles els txetxens amb els russos, ja que aquesta va aparèixer abans que els wahhabis arribessin al poder a Aràbia Saudí i s'hi trobés petroli.
Els primers lluitadors per la independència de Txetxènia estaven comandats per les confraries sufís, la branca mística de l'Islam.
No hi ha cap relació entre el que pugui passar a l'illa africana que esmentes (que sembla no tenir nom, perquè no el dius) i el nacionalisme expansionista rus, en la seva faceta tsarista, soviètica o post-soviètica.
I referent a l'assassinat dels dos-cents cinquanta nens a Ossètia, em sembla que la culpa principal de la massacre és d'en Putin per entrar a l'escola de manera desmesurada, tot i que és veritat que no són moralment acceptables els segrestos amb població civil, i molt menys amb mainada.
Re: Wahabisme, Terrorisme islamista i Arabia Saudí
04 set 2004
Ves a la Txetxenia rebel i mira quans clergues Wahabites al sou de l'Arabia Saudi hi ha, ves al Pakistan i mira-ho també, ves al Sudan... La radicalització islamista es un fet controlat i interessat per part de la familia Saud de grups de poder dels EEUU.
Re: Wahabisme, Terrorisme islamista i Arabia Saudí
04 set 2004
Arabia Saudi fiancia a tots els reaccionaris religiossos, des de Argelia al Yemen. Comença finanziant la construcio de mesquites, on s'ajuda als pobres i despres organitzen els grups armats, amb els petrodolars. A Barcelona els Saudies volen construir una gran mesquita (informacio d'un amic paki) pero l'ajuntament no els dona el permis perque tingui unminaret alt.Visca Txetxenia independent¡¡¡
Re: Wahabisme, Terrorisme islamista i Arabia Saudí
04 set 2004
Arabia Saudi i la familia del rey Fahd són els principals aliats d'EEUU, junt amb Jordània i Egipte, entre els països àrabs. La causa és clara, són els principals exportadors de petroli del món i els ianquis no poden permetres el luxe de perdre aquest mercat i aquests aliats. Participar i recolzar un sistema integrista com el que més, on les dones no tenen ni dret a treballar ni estudiar, aquí no es converteix en un problema de consciència.

Però després de la guerra d'Irak canvien les coses, ara EEUU ja té directament la mà possada sobre les reserves petrolieres del segon exportador mundial, ara ja no els hi és tan necessària l'ajuda d'Arabia, per tant ara poden començar a plantejar-se aquesta relació. I no pas per l'integrisme salvatge de la dinastia saudí ni el seu wahhabisme, sino pel petroli i únicament pel petroli. Als capitalistes els hi sua el règim que hi hagi sempre i quan col·labori i permeti "relacions comercials fluides". Amb les reserves de l'irak segures, Arabia es converteix en un aliat incomode a la vegada que prescindible, però l'alternativa dels Bin Laden i els altres integristes no és gens comode.

Bin Laden i la gran majoria de membres d'Al-Qaida venen d'aquell país, de fet les temptatives d'aixecament s'han donat allà des dels anys 80 quan van ocupar els llocs sagrats de la Meca. En aquest panorama la lluita de Bin Laden s'està convertint a l'Arabia en una lluita a la vegada que integrista, a l'alçada que el wahabbisme, en una lluita de clar component antiimperialista i antiamericana, component que si no tinguessin no preocuparia pas als ianquis. Per tant en aquest context no crec que EEUU prescindeixi d'Arabia simplement perque l'alternativa que es produiria seria una alternativa durament antiamericana i això tampoc els hi interessa.

Crec que moltes de les lluites com Palestina, Irak, Txetxènia estan derivant a l'anomenat integrisme d'al-qaida simplement perque és la que acusa directament als nordamericans dels seus mals i perque des de fa molt de temps les opcions laiques estan sent sabotejades per les potències occidentals, i principalment perque això també l'interessa als EEUU per justificar el seu belicisme i les futures excuses per ocupar i envair nous països en un futur.

Han ideat un nou lider internacionalista pels arabs, cada dia que passa l'estan fent més mite i més gran per molts pobles que es troben oprimits i que de seguida troben l'ajuda d'aquesta xarxa que sembla més un invent de la CIA i un efecte de la globalització que un sentiment nascut en les bases d'aquests països oprimits. A EEUU l'interessa que existeixi Al-Qaida i sobretot que es vagi relacionant amb tots els països possibles.

Arabia Saudi mentrestant continuarà sent un país integrista, però dels "bons" i els txetxens seran titllats de "terroristes" mentres als russos ningú els dirà el mateix. Puto capitalisme i putes relacions diplomàtiques que genera.
Re: Wahabisme, Terrorisme islamista i Arabia Saudí
04 set 2004
Gent, no sé com està el tema ara, però quan es va projectar la Gran Mesquita que es vol fer a Barcelona va venir un imam de l'Arabia Saudita que es va reunir amb Clos i cia, i es va dir que la Mesquita la pagava la familia Saud. No cal anar al Yemem per trobar la influencia de Wahabisme...
MUY BUENO LO VUESTRO
04 set 2004
Vosotros pagais los impuestos
y sois lo que yo necesito

JA JA JA
Re: Wahabisme, Terrorisme islamista i Arabia Saudí
05 set 2004
Jajaja defendiendo a los musulmanes como siempre nunca cambiaran estos rojillos subnormales!!
Sindicato Sindicat