Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
11 - S Contra la precarietat, els Països Catalans construïm alternatives
02 set 2004
Contra la precarietat,
els Països Catalans construïm alternatives
Fa temps que no vivíem als Països Catalans un curs polític tant mogut en les institucions que ens governen com el que acabem de deixar enrere. Tres convocatòries electorals han comportat canvis de cares en governs autonòmics i estatals, i també moltes promeses i, ja en aquests primers mesos, algunes iniciatives que ens han mostrat el seu rostre real.
Pel que fa al relleu al sí del poder a l’Estat espanyol, hem de destacar que la pressió popular, no tan sols ha derrocat a la dreta més reaccionaria, la dreta d’Aznar, Acebes i companyia, sinó que ha forçat l’actual Govern a aturar part del projecte de Pla Hidrològic Espanyol, l’aplicació de la reforma educativa o la retirada de les tropes espanyoles de l’Iraq.
A totes aquestes iniciatives que celebrem, cal contraposar-hi, però que el PSOE no ha frenat tots els transvasaments i que, per tant, el Xuquer valencià continua amenaçat, que el ministre espanyol de Defensa ja prepara tropes per enviar a l’Afganistan i a la resta de països que li dictin des de l’OTAN. En política europea, el PSOE s’està erigint com a defensor de l’aprovació de la Constitució Europea, que no només ens nega com a poble sinó que perpetuarà la dominació de la burguesia europea sobre els interessos dels i les treballadores, i la seva capacitat de resposta a les continues agressions. Malgrat el suposat nou tarannà, els papers requisats després de la guerra del 36 continuen a Salamanca i la política repressiva continua les mateixes pautes del PP, com ho ha demostrat la il•legalització de la formació electoral abertzale HZ.

I és que, malgrat que en les formes el nou govern de Madrid difereix de l’antic, al cap i a la fi tots dos treballen pel manteniment d’un Estat que defensa els interessos de les classes dominants a través de l’explotació de les classes populars i de les nacions sense estat com la nostra.
Un dels canvis més significatius ha estat el relleu de Convergència pel tripartit, que va estrenar-se el mes de desembre amb promeses de construir un govern catalanista i d’esquerres. Els fets, però, disten molt d’aquella pomposa declaració d’intencions. I les classes populars hem estat les primeres de patir-ho: el desallotjament violent dels immigrants tancats a la Catedral de Barcelona per reclamar els seus drets, les declaracions de Maragall animant els empresaris a portar la producció a països d’on puguin extreure un major benefici o l´evidència que el nou govern no té cap intenció d´aturar el procés que estem patint els Països Catalans de covertir-nos en una àrea d’oci, serveis, sol i platges per a la resta d’Europa. És aquí on es mostra la cara real dels nous administradors de l’autonomia del Principat.
Aquests són els administradors que ara impulsen la reforma de la Constitució espanyola i dels estatuts d’autonomia per readequar l’estructura de l’Estat a les necessitats de la burguesia, i no pas per garantir el lliure exercici del dret a l’autodeteminació i la reunificació dels Països Catalans sense haver de demanar permis a Madrid per fer-ho, un permís que sabem que mai ens concedirà, sinó que l’haurem de conquerir.
I entre promeses i declaracions, les xifres ens mostren que la realitat per a les classes populars als Països Catalans té un nom propi : PRECARIETAT. Al mes de maig el nombre oficial de persones desocupades al nostre país ascendia fins a gairabé 600.000. I unes 300.000 persones immigrades continuen vivint a les nostres ciutats sense papers legalitzats, amb el perill de ser expulsades i sense poder accedir a una feina o un habitatge digne. A aquesta aclaparadora realitat cal sumar-hi la inestabilitat en què viuen els centenars de milers de persones que només troben feines temporals, l´altíssim cost de l´habitatge i les hipoteques o la privatització de molts serveis publics, entre els quals cal destacar els intents del nou govern català de convertir l´accés a l´atenció mèdica en un luxe prohibitiu per a àmplies capes socials. I mentrestant, els sindicats majoritaris encaixen de mans amb la patronal i preparen, juntament amb el nou ministre de Treball espanyol, una nova reforma laboral perquè, segons assegura Caldera, el mercat laboral actual no és el més adequat per afavorir la competitivitat.
És evident que per superar la situació de precarietat en què vivim les classes populars catalanes no podem confiar en els prodigis que ens han anunciat els polítics insignes, sinó que hem de reprendre l'energia que ha permès aturar el transvasament de l'Ebre i que ha inundat els carrers per dir "no" a l'ocupació imperialista de l'Iraq i Palestina, i construir la resposta. Perquè davant dels tancaments d'empreses, de l'augment del que anomenen flexibilització i que per nosaltres és inestabilitat laboral, de la violència de gènere, del desmantellament progressiu del mins Estat del benestar que hem tingut, arreu de les comarques les classes populars organitzem la resposta, i també l'alternativa.
I és que els Països Catalans tenim alternatives, com ho demostren les treballadores i treballadors agrupats en la Xarxa Contra el Tancament d'Empreses, les mobilitzacions de les persones immigrades per viure en dignitat, la resposta de l'esquerra independentista davant de les anunciades reforma dels estatuts i constitucional, l'aglutinació de forces en la Campanya dels Països Catalans contra la Constitució Europea, les lluites en defensa del territori i contra la depredació urbanística, les mobilitzacions solidàries amb les companyes i companys que pateixen la repressió i amb els que són a la presó per motius polítics, l'alternativa combativa de les candidatures municipals d'unitat popular, les accions que han tret la disfressa al Fòrum de l'especulació i n'han mostrat la cara real. Perquè davant de les agressions responem, però també tenim la capacitat d'anar més enllà i mostrar que hi ha alternatives a través de la construcció de la unitat popular, que ha d'esdevenir el punt de trobada de totes les persones i col•lectius que treballen per construir uns Països Catalans lliures i socialistes.

La lluita és l'únic camí!
Independència , socialisme, Països Catalans

Endavant (Organització Socialista d'Alliberament Nacional)
Onze de Setembre de 2004
Mira també:
http://www.endavant.org

This work is in the public domain

Comentaris

Pesats!!!
02 set 2004
Pesats!!!. Últimament entre el AMS i els indepes ens estan aburrint fins a límits insospitats.
Re: 11 - S Contra la precarietat, els Països Catalans construïm alternatives
02 set 2004
Trobes aixó avorrit? Segur que ni t'ho has llegit.

"I entre promeses i declaracions, les xifres ens mostren que la realitat per a les classes populars als Països Catalans té un nom propi: PRECARIETAT. Al mes de maig el nombre oficial de persones desocupades al nostre país ascendia fins a gairabé 600.000.

I unes 300.000 persones immigrades continuen vivint a les nostres ciutats sense papers legalitzats, amb el perill de ser expulsades i sense poder accedir a una feina o un habitatge digne.

A aquesta aclaparadora realitat cal sumar-hi la inestabilitat en què viuen els centenars de milers de persones que només troben feines temporals, l´altíssim cost de l´habitatge i les hipoteques o la privatització de molts serveis publics, entre els quals cal destacar els intents del nou govern català de convertir l´accés a l´atenció mèdica en un luxe prohibitiu per a àmplies capes socials.

I mentrestant, els sindicats majoritaris encaixen de mans amb la patronal i preparen, juntament amb el nou ministre de Treball espanyol, una nova reforma laboral perquè, segons assegura Caldera, el mercat laboral actual no és el més adequat per afavorir la competitivitat."

De veritat que la teva única reacció es avorrir-te? Perque a la vegada que tú només saps avorrir-te hi ha molta gent que es mou...

"I és que els Països Catalans tenim alternatives, com ho demostren les treballadores i treballadors agrupats en la Xarxa Contra el Tancament d'Empreses, les mobilitzacions de les persones immigrades per viure en dignitat, la resposta de l'esquerra independentista davant de les anunciades reforma dels estatuts i constitucional, l'aglutinació de forces en la Campanya dels Països Catalans contra la Constitució Europea, les lluites en defensa del territori i contra la depredació urbanística, les mobilitzacions solidàries amb les companyes i companys que pateixen la repressió i amb els que són a la presó per motius polítics, l'alternativa combativa de les candidatures municipals d'unitat popular, les accions que han tret la disfressa al Fòrum de l'especulació i n'han mostrat la cara real.

Perquè davant de les agressions responem, però també tenim la capacitat d'anar més enllà i mostrar que hi ha alternatives a través de la construcció de la unitat popular, que ha d'esdevenir el punt de trobada de totes les persones i col•lectius que treballen per construir uns Països Catalans lliures i socialistes."

Ves-te'n a mirar la tele si tant t'avorreixes, segur que t'interessa saber que tornen a fer el "Gran Hermano" una altre vegada un día d'aquests...
pesaos
02 set 2004
que no, tios, que sous unos pesaos.
Re: 11 - S Contra la precarietat, els Països Catalans construïm alternatives
02 set 2004
doncs fot el camp d´aquí,que hi ets perquè vols!!!
A tu te la suda,potser és que ets funcionari...
Re: 11 - S Contra la precarietat, els Països Catalans construïm alternatives
02 set 2004
Pesats? això se t'acudeix per criticar un discurs, un col·lectiu, un moviment? Llegeix-lo, entent-lo i si vols digues el que penses! mare meva... quanta ingenuitat.
Re: 11 - S Contra la precarietat, els Països Catalans construïm alternatives
02 set 2004
Me temo que no, nen, que tú eres el pesado.

Trobes aixó avorrit? Segur que ni t'ho has llegit.

"I entre promeses i declaracions, les xifres ens mostren que la realitat per a les classes populars als Països Catalans té un nom propi: PRECARIETAT. Al mes de maig el nombre oficial de persones desocupades al nostre país ascendia fins a gairabé 600.000.

I unes 300.000 persones immigrades continuen vivint a les nostres ciutats sense papers legalitzats, amb el perill de ser expulsades i sense poder accedir a una feina o un habitatge digne.

A aquesta aclaparadora realitat cal sumar-hi la inestabilitat en què viuen els centenars de milers de persones que només troben feines temporals, l´altíssim cost de l´habitatge i les hipoteques o la privatització de molts serveis publics, entre els quals cal destacar els intents del nou govern català de convertir l´accés a l´atenció mèdica en un luxe prohibitiu per a àmplies capes socials.

I mentrestant, els sindicats majoritaris encaixen de mans amb la patronal i preparen, juntament amb el nou ministre de Treball espanyol, una nova reforma laboral perquè, segons assegura Caldera, el mercat laboral actual no és el més adequat per afavorir la competitivitat."

De veritat que la teva única reacció es avorrir-te? Perque a la vegada que tú només saps avorrir-te hi ha molta gent que es mou...

"I és que els Països Catalans tenim alternatives, com ho demostren les treballadores i treballadors agrupats en la Xarxa Contra el Tancament d'Empreses, les mobilitzacions de les persones immigrades per viure en dignitat, la resposta de l'esquerra independentista davant de les anunciades reforma dels estatuts i constitucional, l'aglutinació de forces en la Campanya dels Països Catalans contra la Constitució Europea, les lluites en defensa del territori i contra la depredació urbanística, les mobilitzacions solidàries amb les companyes i companys que pateixen la repressió i amb els que són a la presó per motius polítics, l'alternativa combativa de les candidatures municipals d'unitat popular, les accions que han tret la disfressa al Fòrum de l'especulació i n'han mostrat la cara real.

Perquè davant de les agressions responem, però també tenim la capacitat d'anar més enllà i mostrar que hi ha alternatives a través de la construcció de la unitat popular, que ha d'esdevenir el punt de trobada de totes les persones i col•lectius que treballen per construir uns Països Catalans lliures i socialistes."

Ves-te'n a mirar la tele si tant t'avorreixes, segur que t'interessa saber que tornen a fer el "Gran Hermano" una altre vegada un día d'aquests...
Re: 11 - S Contra la precarietat, els Països Catalans construïm alternatives
02 set 2004
o millor encara ( que segur que et mola més ) veste'n a la propera festeta anti-globi a lo casa okupada de LLOGUER al Raval a fer gresca i xerinola i a tocar el xiulet a lo mani Globos de COLORES. i ja veuràs que BÉ que t'ho passes. PRINGAT!!!!
Re: 11 - S Contra la precarietat, els Països Catalans construïm alternatives
02 set 2004
A mi em convencen els arguments. Els de l'AMS no gaire però els dels "pesats-pesaos" gens ni mica
Re: 11 - S Contra la precarietat, els Països Catalans construïm alternatives
02 set 2004
el newshire serveix per algo, si no us interessen les noticies doncs no les obriu, o esk no sabeu llegir els titols?

putus trolls dels collons.....
Re: 11 - S Contra la precarietat, els Països Catalans construïm alternatives
02 set 2004
Són aquells imbècils que ho critiquen tot només mirant l'etiqueta. Si l'etiqueta no és de la seva corda, tot el que s'exposi a l'article és immediatament "pesat".

És el cas d'una colla d'espanyolistes mal disfressats que qualifiquen d'entrada de "pesat" tot el que vingui del món de l'independentisme.

M'agradaria saber quina lluita fan aquests éssers tant "purs" que posseeixen la veritat absoluta i quasi un dret de censura (o de pernada) sobre indymedia. Segurament no van més enllà de tocar bongos per emprenyar els veïns o de dedicar-se a activitats fumatòries de k-nuts.

Per cert, aquesta tarda ens hem reunit un grup de treball de la Xarxa contra els Tancaments i la Precarietat, i allí hi havia representació de Endavant, que s'ha compromés a fer una bona quantitat de feina.

Jo, que no soc d'Endavant, sino que formo part de CCOO sector critic, no he pogut comprovar a la reunió ni presència ni activitat dels "puristes" dels que abans parlàvem. La seva puresa no els deu permetre embrutar-se les mans fent pancartes ni repartint manifestos ...

Posat a escollir, prefereixo 1000 vegades la gent d'Endavant, lluitadora i pencaire, que tot l'estol d'envejosos i difamadors que corre per aquesta web.
Re: 11 - S Contra la precarietat, els Països Catalans construïm alternatives
02 set 2004
si si k os den por culo endavant controla indimedia k asko
k os den por culo pesados

fascistas....
k sois como los UCE en catalan
jaja
k asko i k poka gente os tiene en cuenta
Re: 11 - S Contra la precarietat, els Països Catalans construïm alternatives
02 set 2004
quina gent ...
mare meva, quina gent...
Re: 11 - S Contra la precarietat, els Països Catalans construïm alternatives
02 set 2004
"Endavant controla indimedia"? Pero no eren els jueus o la CIA? Si, la veritat és que flipo...
Re: 11 - S Contra la precarietat, els Països Catalans construïm alternatives
02 set 2004
Sóc una noia de 20 anys. Busco feina. En vaig trobar una, a Barcelona, i voldria explicar-ne algunes característiques dignes de ser conegudes.

Vaig telefonar a un anunci dels «clasificados de la Vanguardia» que deia «almacenes americanos». Un cop vaig contactar-hi, vaig preguntar en què consistia l’empresa i quina feina oferien. La resposta a la primera pregunta va ser: «és una empresa de publicitat i màrqueting», i, a la segona, em van respondre que hi havia diferents departaments (era mentida).

Em van concertar una entrevista amb el gerent de l’empresa, que en cap moment va dir-me de què es tractava la feina, va tornar-me a repetir la mentida dels diferents departaments i que, en cas de ser seleccionada, havia d’anar a passar un dia a l’empresa i decidir quin era el lloc que em feia més el pes.

Vaig passar el procés de selecció i el dia de la prova, sense més explicacions sobre el que s'havia dit, em van enviar, amb dues persones més (d’una edat similar a la meva, 21 i 22), perquè m'ensenyessin en què consistia la feina: havia d’anar a empreses i petits comerços per convèncer-los que canviessin de companyia telefònica. El primer dia em van destinar a Sant Boi de Llobregat.

El tracte era: 30 € per cada nou abonament obtingut. Si no n'obtenies cap, no cobraves res. I, a més, t'havies de pagar els viatges de Barcelona al lloc de destí i les trucades telefòniques si concertaves prèviament entrevistes amb els clients.

Un cop acabada l’excursió per Sant Boi (a les 19:30 h érem a Barcelona de nou i n’havíem marxat a les 10), vaig tornar a reunir-me amb el gerent i la meva «monitora» per dir que moltes gràcies però que allò no era una feina per a mi.

A hores d’ara segueixo sense saber quin és el nom de l’empresa en qüestió.

__________________________________________

Sóc una noia de 23 anys, germana de la del cas anterior. També busco feina. N'he trobat una a Barcelona, de la qual seria interessant que se'n coneguessin alguns detalls.

Una ETT m'hi va adreçar, i no em va voler dir quina era l'activitat de l'empresa en qüestió. Simplement era una casa francesa i demanaven una telefonista per atendre en francès.

En començar a treballar-hi, vaig saber que es tractava d'una distribuïdora internacional de màquines escurabutxaques.

Les condicions eren 6 € bruts l’hora, per 6 hores diàries d'atenció al telèfon en francès.

El meu lloc de treball està situat al vestíbul d'un pis, i darrere meu hi ha un passadís amb diversos despatxos, i en cada un hi ha un directiu francès. Aquests directius, quan entren o surten de l'empresa, han de passar pel costat de la meva taula, i gairebé mai no em diuen ni «Bon dia» ni «Hola» ni «Adéu» (o «Bon jour», «Au revoir», etc.).

L'horari convingut era de 3 a 9 hores. Un dia em va trucar la noia de l'ETT per dir-me que, a partir de la setmana següent i tot el més d’agost, l’horari seria de 9 a 5, seguides, sense temps per sortir a dinar. La decisió me la va transmetre l'ETT, i no pas l’encarregada de personal de l’empresa, que treballa a pocs metres de la meva taula, i que mai no me’n va parlar.

________________________________________

Certifico que aquests dos casos no són producte de la meva imaginació. Són persones conegudes, encara que, per raons comprensibles, han preferit no posar els noms.

Antoni Ferret
Re: 11 - S Contra la precarietat, els Països Catalans construïm alternatives
03 set 2004
La precarietat és a l'ordre del dia, la lluita és una necessitat, si som "pesaos" encara ho serem més i si no us agrada marxeu a fumar petes que segur que us mola més. Només hi ha un camí!!!
Independència socialisme!!
Re: 11 - S Contra la precarietat, els Països Catalans construïm alternatives
03 set 2004
k os den fas riure, deixa la pantalla una estona...
Re: 11 - S Contra la precarietat, els Països Catalans construïm alternatives
03 set 2004
A vegades descobreixes que la incultura arriba fins a limits inhòspits. És "divertit" comprovar que el personatge que diu que envadant controla indymedia (potser ha confós "independent media center" amb "centre de mitjans independentistes"), també diu que són com la UCE "però en catalan"...i per acabar-ho d'amanir els etziba un "a tomar pol culo" un "insult" clarament sexista i homofòbic.
Aquesta és la classe de gent és la que es dedica a qualificar de "pesaos" els que treballen des de la base, hi ha per llogar-hi cadires.

definitivament

L'IGNORÀNCIA ÉS CEGA!!

Salut
Sindicat Terrassa