Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : corrupció i poder : mitjans i manipulació
El CNI va participar a l’intent de cop d’estat a Guinea Equatorial
02 set 2004
Guinea Equatorial. - La premsa de l’estat ha informat extensament sobre l’intent de cop d’estat protagonitzat per Severo Motto. El que no s’ha dit a la prensa espanyola és que en les dates previstes per al cop d’estat, una fragata i un vaixell d’aprovisionament de l’armada espanyola estaven a prop de les aigües jurisdiccionals de Guinea Equatorial per donar-li suport.
Segons cercles ben informats del Centre d’Estudis Estratègics de London i Tel A Viv, diversos serveis d’intel·ligència de l’OTAN i primordialment, el CNI, veien amb bona predisposició aquest cop d’estat, que teòricament retornaria les llibertats democràtiques i a la vegada, els interessos de l'estat espanyol, que podrien participar de les explotacions petrolíferes.

Igual que a l'Irak mai van tenir cap interès per la llibertat dels guineans fins que van adonar-se que vivien a sobre de molt petroli. Tampoc s’ha entès com el govern de l’estat no ha donat cap explicació, per qué aquest silenci?

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El CNI va participar a l’intent de cop d’estat a Guinea Equatorial
02 set 2004
Què tornaria les llibertats democràtiques a Guinea equatorial? i uns collons aquest, infumable atoanomenat president a l'exili, Severo Moto no és res més que un hipòcrita dictador frustat que no té cap tipus de suport pel poble guineoecuatorià, ni tan sols de la seva pròpia ètnia que ja és molt dir tenint en compte que en un país amb una extensió similar a la dels països catalans hi ha 5 etnies diferents enfrontades entre elles degut a la política etnicista portada a terme tant per l'actual president Teodoro Obiang N'guema, com del seu predecesor Macias N'guema, tiet d'Obiang a qui l'actual president el va fer afusellar.
Severo Moto no és res més que un mercenari que s'ha venut al millor postor que ha trobat, és a dir l'Estat Espanyol. Pel que es veu retornen les ànsies imperialistes i evangelistes d'Espanya envers el continent africà i més concretament envers el petit estat de Guinea equatorial, no en van tenir prou amb 2 segles d'expoliació i repressió a l'antiga colònia espanyola i ara hi volen tornar! Realment patètic; si sabessin el que en pensen d'ells tant els bubis, fang anobonesos, ambos,... A més a més s'ha de ser negat de collons un cop la ONU, gràcies a les revoltes dels propis africans, va obligar a Franco descolonitzar Guinea equatorial; aquest va col·laborar a posar un dictador afí amb mà de ferro anomenat Macias a canvi de certs pactes comercials i la "patent" em la búsqueda de petroli. Es van passar 30 anys buscant petroli, arriben els americans i amb 2 anys en troben i fan seu el país: Dictador afí que els ven el petroli que extreuen les multinacionals americanes, i aquestes mateixes el refinen de manera que el tornen a vendre als propis guineans entre d'altres! A més a més d'un país hiper militaritzat pobre i amb un conflicte ètnic permanent! Aquest és el resultat, entre d'altres, de la famosa evangelització espanyola que pel seu bé i el de tots els africans hagués estat millor que no hagués existit mai.

ESTAT ESPANYOL IMPERIALISTA
GUINEA NI ESPANYOLA NI AMERICANA, SIMPLEMENT LLIURE I AFRICANA!
Re: El CNI va participar a l’intent de cop d’estat a Guinea Equatorial
03 set 2004
El dia 11 -M famos dia per tots , a les tantes del mati donaven una noticia de conflicte diplomatic entre zimbaue i espanya. EL motiu era la detencio d'uns membres espanyols que estaven forman un cop d'estat junt amb britanics i amercians a Guinea...
Mes tard... fa pocs dias, el fill de la tatcher detingut a sud africa (si no recordo malament) per financiar aquest cop d'estat.
Moltes noticies sueltas que al final moltes lligan.
Severo MOTTO... ni idea, pero tambe hem sona com a dictador.
Visca la prensa disperssada...
Sindicato Sindicat