Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : criminalització i repressió : fòrum 2004
Clos vol canvis legals per combatre l'incivisme
02 set 2004
L'alcalde diu que el marc jurídic actual no és suficient i vol un gran debat sobre les causes i les solucions

F. SANTIAGO / M. SÒRIA . Barcelona

L'ordenament jurídic actual és excessivament garantista i no és suficient per combatre l'incivisme a la ciutat. Ho va dir ahir Joan Clos, que va reclamar canvis per afrontar el que va anomenar un «abús» de l'espai públic. L'alcalde va anunciar els tres debats prioritaris dels propers mesos de mandat: l'habitatge, la immigració i l'ús de l'espai públic. Clos encarregarà al Consell de Ciutat -òrgan creat fa un any i format per representants de la societat civil- que elabori un llibre blanc amb les mesures que caldria afrontar. Per Clos, les grans infraestructures de Barcelona ja estan en marxa i depenen d'altres administracions, i ara el govern municipal ha de prioritzar les «necessitats quotidianes» dels ciutadans.
L'Ajuntament de Barcelona enceta un nou curs polític amb la vista posada en la ciutadania. Les grans infraestructures -estació de la Sagrera i la línia 9 del metro- ja estan en marxa i depenen d'altres administracions, i ara el govern municipal fa un gir i es proposa treballar els problemes quotidians dels barcelonins. El primer, l'incivisme. Clos va arribar a admetre ahir que el turisme de borratxera també afecta -encara que en un marge molt baix- la imatge de Barcelona, i va fixar com a objectiu per al nou curs posar fi a l'«abús» de l'espai públic. Clos va explicar que aquesta situació, de la qual va exculpar el sector turístic ja que aquest tipus de turisme «només representa l'1%», provoca tensions entre els ciutadans. «La demanda de l'espai públic cada cop és més gran; s'ocupa per manifestacions, per fer-hi festes, pel turisme... És un procés de demanda acumulativa que requereix una revisió permanent perquè els barcelonins tenim, cada cop més, la sensació que l'espai públic ja no ens pertany», va dir Clos, que creu que la imatge de la ciutat està en joc. Cal començar per «garantir l'ús públic davant de l'ús privatiu» de l'espai i obrir un debat sobre les causes dels conflictes, va dir Clos. L'alcalde va rebutjar una visió d'autoritarisme per part de l'Ajuntament i va insistir a dir que precisament, per compartir el problema i cercar les fórmules necessàries de solució, vol que s'hi pronunciïn experts i el Consell de Ciutat, per tal d'articular un pacte de consens sobre l'ús de l'espai públic. Clos es va referir a un gran consens ciutadà com la millor eina per afrontar aquest repte.

Noves fites
L'alcalde va admetre obertament que amb l'ordenament jurídic actual -que va qualificar d'excessivament garantista- l'Ajuntament no pot fer front als problemes d'incivisme. «No tenim instruments d'autoritat local; a més de tenir l'ordenança, ens calen nous mecanismes jurídics», va assenyalar. «Aquí no és com a Londres», va
comparar Clos, «que si algú llença un xiclet a terra li posen una multa de 75 euros». Una forma velada de dir que amb la Carta Municipal aprovada, i amb el desplegament d'una justícia local que doni més eines i marge d'actuació a l'Ajuntament, es faria un pas endavant per lluitar contra l'ús incívic de l'espai públic.
A part de l'incivisme, l'Ajuntament també s'ha proposat adreçar els seus esforços a la immigració i l'habitatge. De moment, ha demanat al Consell de Ciutat -un òrgan consultiu format per ciutadans- que elabori un informe que servirà de base per a les decisions del govern municipal. Es tracta, segons Clos, de donar sentit a aquest organisme ciutadà, que es va constituir l'any passat per servir de consultor al consistori i que, de moment, només ha participat en el debat sobre el pla d'actuació municipal (PAM).

Immigració
De l'informe sobre immigració n'ha de sortir, segons Joan Clos, un reforçament de les polítiques d'acollida. L'alcalde va concretar que cal traslladar el pla municipal sobre immigració -consensuat per tots els grups polítics del consistori- a la ciutadania. Perquè la immigració «continua sent un factor essencial per a la convivència i l'economia de la ciutat», va assegurar Clos
Mira també:
http://www.vilaweb.com/elpunt/noticies/noticia-897724.html

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Clos vol canvis legals per combatre l'incivisme
02 set 2004
Em sembla molt bè que l'abús del espai públic s'apliqui com a criteri per tancar el Forrum, les esglèsies i d'altres escenaris contraris al civisme i al socialisme.
Re: Clos vol canvis legals per combatre l'incivisme
02 set 2004
Que fort:

«La demanda de l'espai públic cada cop és més gran; s'ocupa per manifestacions, per fer-hi festes, pel turisme... És un procés de demanda acumulativa que requereix una revisió permanent perquè els barcelonins tenim, cada cop més, la sensació que l'espai públic ja no ens pertany», va dir Clos, que creu que la imatge de la ciutat està en joc. Cal començar per «garantir l'ús públic davant de l'ús privatiu»

Quins collons... quins conceptes d'espai public té aquesta "persona"?
Re: Clos vol canvis legals per combatre l'incivisme
02 set 2004
I tant ke no ens pertany.Ja te l´has venut als poders fáctics$$$.I ara et molesta ke la "teva city fashion", la postal, no sigui complerta.I encara més et fot ke hi haguin dissidencies ,del teu model ideologic,ke ja sabem ke no es obra teva sinó del capitalisme cada cop més salvatge:ETS UN HOME DE PALLA DELS CALES, dels 400 ke s´áutodefineixem com els AMOS DE BCN(L´oasi catalá).Anestesiat una mica...
Re: Clos vol canvis legals per combatre l'incivisme
02 set 2004
Això és només la declaració pública i oberta de l'estrategia/campanya que l'Ajuntament de Barcelona ha començat a possar en pràctica durant aquest estiu, campanya repressiva "sense complexos" contra el dret de l'ús del sol públic, i sobretot contra aquelles alternatives populars reals que fan de les festes populars un mitjà per expressar i autogestionar-se. Els mafiosos del tripartit estan disposats a netejar literalment els carrers dels seus propis errors fruit de l'aplicació de les seves polítiques mitjançant la seva "democràtica" legislació i la condemna a viure sota una societat empresa que ni els més capitalistes de principis de segle haurien somiat, i com no, tot això supervisat per l'indiscutible exèrcit políciac que legitimarà aquestes decisions a cops de porra o a punta de pistola si fa falta.
Això és la declaració de guerra per l'espai públic, la privatització silenciosa d'aquells que no tenen escrupols en cercar noves estratègies per acavar amb la cultura popular i tota la gent que no entrem en el seu model de societat-presó.
No cal oblidar el paper que han jugat i jugaran els mass-media que aquest estiu ja han començat a lluir-se com feia temps que no es veia, amb l'Hamsa era difícil pel que representava i el curro que hi ha hagut per incidir. Però només fa falta mirar cap a Iruña i veure com s'ha silenciat el desallotjament de l'Euskal Jai ja que el preu polític d'UPN era i és molt baix... el Forum s'acavarà i el preu polític baixarà i després de declaracions com les de l'article mare només podem esperar una onada represiva nova i sutil sense precedents. Crec que els últims aconteixements i declaracions a part de ser un "pistoletazo de salida" també ens dona moltes pistes per on aniran els trets...

54LU7
CULTURA@POPULAR# SPEED OF BALLET=0
Re: Clos vol canvis legals per combatre l'incivisme
02 set 2004
Fa temps que la cosa està en marxa, recordem:
Desallotjament i enderroc total en un dia de les casernes de st.Andreu.
Desallotjament dels venedors a la plaça de les Glories i clausura immediata, ningú hi pot passejar ni el gos.
Desallotjament sense miraments de tots els campaments de families nòmades del Poblenou, més de cinc en dos anys.
Desnonaments diaris per tota la ciutat amb la porra en mà per part de la urbana de cases on ningú hi fa esment.
Control de la Ciutadella, desallotjament de la platja, les places de Gracia...
Re: Clos vol canvis legals per combatre l'incivisme
02 set 2004
Es que es cojonudo leer cosas como esta:

«L'alcalde [...] -que va qualificar d'excessivament garantista- [l'ordenament jurídic actual]».

"Excesivamente garantísta". O sea que da DEMASIADAS garantías. Lo que quiere el alcalde -joder, qué tío más lamentable y más incompetente- es que sus muchachos de la porra puedan atizar primero y preguntar después (si hay tiempo, si no llueve, si no cae en sábado...) y no ser molestados por moscas cojoneras como abogados, periodistas, amnistías internacionales.

Alucino. Pero... ¿cómo se puede decir que cualquier ordenamiento jurídico -hasta el más complaciente- es EXCESIVAMENTE GARANTISTA?

¿A qué tipo de fascismo quiere llevarnos ese tío?

Lo he dicho ya antes y lo repito ahora: echar a Clos del ayuntamiento de Barcelona es una cuestión de higiene pública. Igual que sentimos todos con Aznar. No importa quién venga detrás ni lo muy asno que sea. Echar a John Anestesia es imperativo y prioritario.
Re: Clos vol canvis legals per combatre l'incivisme
02 set 2004
els matons de clos se'n guardaran prou de reprimir la premsa (recordem el que va passar al carrer Robadors amb el desallotjament del bar Ciutat Vella, on un càmera de la1 va rebre i va ser detingut pels urbanus)però ai! de la resta de ciutadans.
foc'in Clos!!!
03 set 2004
El Clos es subnormal, con todo mi respeto a los retrasados mentales!. Su sentido del civismo es de tiburón:

-Especulación en Barcelona. Los pisos suben un 25% anual desde hace 8 años, los sociatas se empeñan en echar las culpas a los pepitos, pero mientras tanto ellos se llenan los bolsillos. El Baix Llobregat y el barcelonés es un nido de ratas especuladoras.

-Las playas de Barcelona desaparecen cada invierno y las reconstruyen con el fondo marino. Las dragadoras arrastran la escasa vida que queda en las playas de Barcelona para regenerar playas de palomas grises y cemento.

-Inmigración. El ayuntamiento desaloja a los inmigrantes de manera bestial: palos, criminalización y precariedad.

-Okupas. El ayuntamiento desaloja por la noche con violencia y mala saña. Utiliza sus medios públicos y privados para criminalizar a un colectivo que protege lo único que importa, su propia vida.

-El Forrum de las cultruas y la paz. Cemento y más cemento, una construcción gris para tapar la mierda. El rio besos es una cloaca, las chimeneas de la incineradoras apestan. El forrum es un enorme puerto deportivo que privatiza la ley de costas.

¿Eso es civismo? Clos es un capullo, prefería a Maragall, al menos tenía un sentido más amplio y profundo de la palabra civismo. El de ahora es un memo a las ordenes de La Caixa, Aguas de Barcelona, Teléfonica y demás multinacionales.
Re: Clos vol canvis legals per combatre l'incivisme
04 set 2004
Hay rumores de crisis politico-institucional después del forum. Parece que alguien tendrá que pagar el desaguisado de este evento y algunos apuntan a Clos como posible cuello a cortar. Aunque es posible también que la cosa se lleve con discreccion, al fin y al cabo hay muchas cosas que ocultar: CiU no hará mucha demanda de números después de tanta corrupción pujolera -por cierto, patético que se pida al Estado que cubra las deudas de la Sanidad -¿pero no habíamos quedado, según ERC, en que España nos roba?- sin exigir responsabilidades a CiU -¿no nos hablaban los del Tripi de "manos limpias"y comisiones de investigación?--, el PP tampoco creo que lo haga y en el ayuntamiento no hay ninguna voz crítica -ay Roser Veciana, cómo te echamos de menos-.
Lo que sí seria interesante que hubiera alguna campaña por la responsabilidad de quien corresponda cuando se hagan las auditorías del Forum.
cafeterias
12 set 2004
total, ke no se pueden beber birras en el espacio publico, a no ser que estes sentado en la silla de una cafeteria o restaurente, que, por lo visto, son incorporeas y no ocupan espacio (publico) o son privadas y por lo tanto se ha comenzado la privatizacion de las calles sin avisar al publico

las letxeras de urbanos, nazis y gossos de kuadra tampoko okupan espacio publico, ni sus porrazos y cargas contra el indefenso publico representan amenaza alguna contra la convivencia ciudadana

los buses turistikos ke rekorren la ciudad tampoco okupan espacio, ni sus paradas molestan a l*s ciudadan*s que estan en plaza catalunya y otros muelles de carga

las sirenas de policias, bomberos, ambulancias... tampoco molestan a l*s vecin*s de la ciudad. ni los helikopteros en vuelo rasante, solo los timbales del park de la ciutadella y las frautas de los mendigos provocan molestias

en fin...
Sindicat