Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats : sense clasificar
11 de Setembre: Contra la precarietat, els Països Catalans construïm alternatives
01 set 2004
11 de Setembre: Contra la precarietat, els Països Catalans construïm alternatives
11 de Setembre: Contra la precarietat, els Països Catalans construïm alternatives


Fa temps que no viviem als Països Catalans un curs polític tant mogut en les istitucions que ens governen com el que acabem de deixar enrere. Tres convocatòries electorals han comportat canvis de cares en governs autonòmics i estatals, i també moltes promeses i, ja en aquests primers mesos, algunes iniciatives que ens han mostrat el seu rostre real.
Pel que fa al relleu al sí del poder a l’estat espanyol, hem de destacar, que la pressió popular, no tan sols ha derrocat a la dreta més reaccionaria, la dreta d’Aznar, Acebes i companyia, sinó que ha forçat a l’actual govern a aturar part del projecte de Plà Hidrològic Espanyol, l’aplicació de la reforma educativa o la retirada de les tropes espanyoles de l’Iraq.
A totes aquestes iniciatives que celebrem, cal contraposar-hi, però que el PSOE no ha frenat completament el Plan Hidrologico Nacional i que per tant, el Xuquer valencià continua amenaçat, que el ministre espanyol de Defensa ja prepara tropes per enviar a l’Afganistan i a la resta de països que li dictin des de l’OTAN, també en política europea, el PSOE s’està erigint com a defensor de l’aprovació de la Constitució Europea, que no només ens nega com a poble sinó que perpetuarà la dominació de la burguesia europea sobre els interessos dels i les treballadores, i la seva capacitat de resposta a les continues agressions. Malgrat el suposat nou talant, els papers requisats després de la guerra del 36 continuen a Salamanca i que la política repressiva continua les mateixes pautes del PP, com ho ha demostrat la il•legalització de la formació electoral abertzale HZ.
I és que, malgrat que en les formes el nou govern de Madrid difereix de l’antic, al cap i a la fi tots dos treballen pel manteniment d’un estat que defensa els interessos de les classes dominants a través de l’explotació de les classes populars i de les nacions sense estat com la nostra.
Un dels canvis més significatius ha estat el relleu de Convergència pel tripartit, que va estrenar-se el mes de desembre amb promeses de construir un govern catalanista i d’esquerres. Els fets, però, disten molt d’aquella pomposa declaració d’intencions. I les classes populars hem estat les primeres de patir-ho: el desallotjament violent dels immigrants tancats a la Catedral de Barcelona per reclamar els seus drets, les declaracions de Maragall animant els empresaris a portar la producció a països d’on puguin extreure un major benefici o l´evidència que el nou govern no té cap intenció d´aturar el procés que estem patint els Països Catalans de covertir-nos en una area d’oci, serveis, sol i platges per a la resta d’Europa. És aquí on es mostra la cara real dels nous administradors de l’autonomia del Principat.
Aquests són els administradors que ara impulsen la reforma de la Constitució espanyola i dels estatuts d’autonomia per readequar l’estructura de l’Estat a les necessitats de la burguesia, i no pas per garantir el lliure exercici del dret a l’autodeteminació i la reunificació dels Països Catalans sense haver de demanar permis a Madrid per fer-ho, un permís que sabem que mai ens concedirà, sinó que l’haurem de conquerir.
I entre promeses i declaracions, les xifres ens mostren que la realitat per a les classes populars als Països Catalans té un nom pròpi : PRECARIETAT. Al mes de maig el nombre oficial de persones desocupades al nostre país ascendia fins a gairabé 600.000. I unes 300.000 persones immigrades continuen vivint a les nostres ciutats sense papers legalitzats, amb el perill de ser expulsades i sense poder accedir a una feina o un habitatge digne. A aquesta aclaparadora realitat cal sumar-hi la inestabilitat en què viuen els centenars de milers de persones que només troben feines temporals, l´altissim cost de l´habitatge i les hipoteques o la privatització de molts serveis publics, entre els quals cal destacar els intents del nou govern català de convertir l´accés a l´atenció mèdica en un luxe prohibitiu per a àmplies capes socials. I mentrestant, els sindicats majoritaris encaixen de mans amb la patronal i preparen, juntament amb el nou ministre de Treball espanyol, una nova reforma laboral perquè, segons assegura Caldrea, el mercat laboral actual no és el més adequat per afavorir la competitivitat.
És evident que per superar la situació de precarietat en què vivim les classes populars catalanes no podem confiar en els prodigis que ens han anunciat els polítics insignes, sinó que hem de reprendre l'energia que ha permès aturar el transvasament de l'Ebre i que ha inundat els carrers per dir "no" a l'ocupació imperialista de l'Iraq i Palestina, i construir la resposta. Perquè davant dels tancaments d'empreses, de l'augment del que anomenen flexibilització i que per nosaltres és inestabilitat laboral, de la violència de gènere, del desmantellament progressiu del mins Estat del benestar que hem tingut, arreu de les comarques les classes populars organitzem la resposta, i també l'alternativa.
I és que els Països Catalans tenim alternatives, com ho demostren les treballadores i treballadors agrupats en la Xarxa Contra el Tancament d'Empreses, les mobilitzacions de les persones immigrades per viure en dignitat, la resposta de l'esquerra independentista davant de les anunciades reforma dels estatuts i constitucional, l'aglutinació de forces en la Campanya dels Països Catalans contra la Constitució Europea, les lluites en defensa del territori i contra la depredació urbanística, les mobilitzacions solidàries amb les companyes i companys que pateixen la repressió i amb els que són a la presó per motius polítics, l'alternativa combativa de les candidatures municipals d'unitat popular, les accions que han tret la disfressa al Fòrum de l'especulació i n'han mostrat la cara real. Perquè davant de les agressions responem, però també tenim la capacitat d'anar més enllà i mostrar que hi ha alternatives a través de la construcció de la unitat popular, que ha d'esdevenir el punt de trobada de totes les persones i col•lectius que treballen per construir uns Països Catalans lliures i socialistes.

La lluita és l'únic camí!
Independència , socialisme, Països Catalans

Endavant (Organització Socialista d'Alliberament Nacional)
Onze de Setembre de 2004

This work is in the public domain

Comentaris


Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: Comunicat Nacional de les CUP en motiu de l'11 de setembre
01 set 2004
... Des dels barris, pobles, ciutats i comarques, les CUP i el conjunt de l’Esquerra Independentista defensarem el vot del NO a la Constitució europea i direm NO a les reformes estatutàries; perquè una altra Europa i un altre Món són possibles, sempre que es fonamentin en societats en què el treball digne sigui la base d’un desenvolupament sense exclusions socials, on la diversitat de gènere, d’origen o de qualsevol mena d’opció sigui un valor per conviure i no un motiu per excloure. ... (A continuació en podeu llegir el text sencer)

PER LA LLIBERTAT DELS PAÃ?SOS CATALANS
NO A LA CONSTITUCIÓ EUROPEA!
NO A LES REFORMES DELS ESTATUTS!

Els caps d’Estat de la Unió Europea (UE) han aprovat una Constitució europea, feta d’esquena a la ciutadania i que només empara els privilegis dels estats i de les companyies transnacionals. La llengua catalana i la presència institucional catalana són inexistents. Però allò més preocupant són les polítiques antisocials, de reducció de la despesa pública, dictades pel Banc Central Europeu, un organisme neoliberal que encapçala l’ofensiva contra els sistemes públics de sanitat, ensenyament i assistència social. Perquè, fet i fet, la UE de Zapatero, Chirac o Schroeder no és pas tan lluny del model de capitalisme unipolar defensat pels Estats Units d’Amèrica (EUA); canvia el “tarannà�, però el fons manté inalterables l’imperialisme, l’opressió de gènere i nacional, així com l’explotació de la classe treballadora.

Amb un euroexèrcit llest per actuar, la nova UE pretén disputar mercats econòmics als EUA, i, en nom de la democràcia i de l’antiterrorisme, els defensors de la Constitució europea ataquen els models socials alternatius de Cuba o Veneçuela; legitimen el govern neocolonial de l’Iraq per participar en l’espoli de recursos naturals; han emprès una campanya per impedir que el poble saharauí pugui autodeterminar-se; i més a prop, han acceptat recórrer a la tortura i a la il·legalització de forces independentistes tal i com ha succeït al País Basc.

En aquesta UE els Països Catalans som una realitat inexistent, un territori econòmicament marginal, que ha passat a ser una gran àrea de serveis, lliurada al l’especulació i a la destrucció sense traves dels ecosistemes. I, en aquest punt, el tarannà del “catalanisme d’esquerres� de PSC-ICV-ERC tampoc no té cap escrúpol alhora d’aparcar les reivindicacions nacionals i la defensa del territori, tal i com ho han demostrat amb l’impost sobre els carburants, que no té res de progressiu i que suposa una claudicació davant de l’espoli fiscal; l’especulació amb motiu del Fòrum de les Cultures i els desallotjaments de centres socials; la continuació de les obres del túnel de Bracons; el manteniment de les obres faraòniques del IV Cinturó i el TGV.

Ben aviat ens convocaran a referèndums per legitimar l’aprovació de la Constitució europea i assistirem a la reforma dels estatuts espanyols d’autonomia. Des de les Candidatures d’Unitat Popular (CUP), entenem l’Esquerra Independentista catalana ha de dir NO a la Constitució europea i NO a les reformes estatutàries, posant damunt de la taula la necessitat d’assolir la Independència dels Països Catalans.
No podem conformar-nos amb un "encaix " forçós amb Espanya o amb França, necessitem trobar el nostre lloc a Europa i al Món com a poble lliure. Davant de la UE, els estatuts regionals d’autonomia no ens garanteixen res de res. Per tant, no volem pedaços ni reformes, perquè entenem que la construcció d’una Europa realment democràtica només és possible a partir de l’exercici del Dret d’Autodeterminació.

Tampoc podem oblidar la nostra condició de nació mediterrània. Per tant, el món que volem, un món sense guerres ni opressions, necessita que la Mediterrània sigui un espai basat en la justícia i la cooperació entre pobles lliures, amb sistemes polítics representatius i democràtics, alliberats del control dels EUA i de les potències colonials que impedeixen el seu desenvolupament.

Des dels barris, pobles, ciutats i comarques, les CUP i el conjunt de l’Esquerra Independentista defensarem el vot del NO a la Constitució europea i direm NO a les reformes estatutàries; perquè una altra Europa i un altre Món són possibles, sempre que es fonamentin en societats en què el treball digne sigui la base d’un desenvolupament sense exclusions socials, on la diversitat de gènere, d’origen o de qualsevol mena d’opció sigui un valor per conviure i no un motiu per excloure.

Visca la terra!

Candidatura d’Unitat Popular
Països Catalans, Onze de Setembre de 2004

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: 11 de Setembre: Contra la precarietat, els Països Catalans construïm alternatives
01 set 2004
A ver si aprendeis que no son los paises catalanes que es CATALUÑA incultos, no habeis ido al colegio o que?? ah no es verdad estabais en casita con los amigos fumandoos un porrete, jejeje.
Dejad de fumar que las neuronas se van chavales ^^
Iros a Vigo a un restaurante a ver que hacen la basura mora por ahí eso si que es precariedad laboral amenazar a trabajadores ESPAÑOLES.

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: 11 de Setembre: Contra la precarietat, els Països Catalans construïm alternatives
01 set 2004
Lumumba = español

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: 11 de Setembre: Contra la precarietat, els Països Catalans construïm alternatives
02 set 2004
ESPAÑOL... el que tiene que aprender eres tu... los paises catalanes no son CATALUÑA, sino todos los paises de habla catalán y cultura autóctona con el mismo sentido histórico... CATALUÑA es tan solo una parte de nuestra tierra... tomada por Francia y España ya hace mucho tiempo...

Lee un poquito amiguito, que no te hará daño.

El Pais valenciano, las Islas Baleares y l´Algueró, Catalunya y parte de Occitània, más allá de Puigcerdà (empezando por Dorres) hasta Perpinyà.. eso son los paises catalanes. INCULTO, lo único que haces siempre es el RID�CULO.

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
a Bauer
02 set 2004
Ets un cabró!!!! Jo no sóc el Españo aquest, cony. EL meu discurs és elaborat i no és en contra de Catalunya ni de la cultura comuna dels països catalans. EL meu discurs va en contra de l'hegemonia xovinista en el sí del nacionalisme de dretes. Imbècil....jo no sóc un porc feixista.

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: 11 de Setembre: Contra la precarietat, els Països Catalans construïm alternatives
02 set 2004
El 11 de septembre, res a celebrar a Castelló!!
Perque natros no som catalans, som de Castelló!
I no crec que Valencia, Alacant, la Vall d Aran o les illes tinguin res a celebrar.
No volem l´imperialisme català al nostre pais, foteu el camp!
Visca la revolució i el socialisme!
Visca la Republica Cantonalista Socialista de Castelló i Ademuç!
Visca el Partit per l´autodeterminació e Independencia de Castelló i Ademuç!

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: 11 de Setembre: Contra la precarietat, els Països Catalans construïm alternatives
02 set 2004
te vindrien bé classes de geografia humana i d´historia contemporània i moderna. Deixa d´enredar amb la identitat valenciana que la convertixes en el que no és, l´assimiles a la castellana, i per a després destruir-nos com a poble dins d´espanya, la patria de tots els espanyols. D´UCD al PP, passant pel PSOE, tots en contra dels Països Catalans. I el valencià ja ni l´usem per fer la paella i i els valencians/es estem per servir els turistes, que som tots molt obedients, i rebem als playeros de Madrid com tenim ordenat.

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: 11 de Setembre: Contra la precarietat, els Països Catalans construïm alternatives
02 set 2004
Un amic meu, el gran xeix, va tenir una ocurrència.Quan me la va explicar em va semblar molt bona, i encara m'ho sembla. I jo l'he elaborada una mica més.

En uns hipotètics Països Catalans (hi hauria alguna manera de posar-nos tots d'acord en un nom que no sonés tan forçat?)lliures.
Hi torno: en uns hipotètics Països Catalans lliures, perquè no deixar València i Barcelona alliberades de qualsevol poder polític? Així podrien treballar en igualtat i les faria superar-se i, en ser fora del poder polític, contribuirien a esborrar el límit mental de la Sénia -encara que no necessàriament el punt d'honor entre principatins i valencians-.

O és que els aventurers, científics, artistes o escriptors no se n'anirien encantats a València si els oferís condicions més atractives que Barcelona?; i viceversa, els valencians a Barcelona? Ha! Creu-t'ho que no! En massa, hi anirien!

Però n'hi a més. València i Barcelona són les ciutats més importants del país ara com ara, perquè tenen, en part, molta "capitalitat" política. Si els la treguéssim haurien de competir amb totes les altres ciutats per mantenir-s'hi. Segurament que algunes ciutats ara mijanes (com Palma, Alacant, Lleida, etc) lluitarien per superar en justicia social a les grans capitals. En benefici propi, és clar, però de rebot en benefici de tota la societat. Ningú no podria dir que la futura ciutat més justa ,activa, vital, emprenedora i culta del país no seria Alacant, o Manresa, o Vés-a-Saber!
Ningú no podria adormir-se.

Quan a la capitalitat política, hi ha dues possibilitats interessants, el gran xeix, m´enlluernà completament. Va dir que la capital dels PPCC estaria, o bé:
-ficar-la a les Illes (a Maó?, a Eivissa? a...?
-o bé a prop de la ratlla del Principat i el Páis Valencià (a Ulldecona?,a Vinaròs? a...?)
-o en un extrem més lluny, per exemple a illa de Sardenya (a Alguer, si un cas?)


Caldria només resoldre la qüestió de les capitals regionals. És de suposar que el Principat, les Illes i el País Valencià seguirien existint com a entitats polítiques i administratives, potser com a estats d'una federació. Per tant necessitarien tenir capitals. Bé, doncs, que les posessin on volguessin...tret de Barcelona o València. Preferentment en una ciutat petita.
-------------------------------------------------
I de pas, no contribuiria aquest plantejament a desfer el recel que existeix cap a la idea del Països Catalans entre molta gent?. No atrauria a barcelonins i valencians la possibilitat de convertir-se en una societat justa i plural, a més a més, fer la punyeta al sistema?? No agradaria als de Ciutat de Mallorca poder ser una mena de contrapoder, el jutge que decanta la balança a nivell internacional?

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: 11 de Setembre: Contra la precarietat, els Països Catalans construïm alternatives
02 set 2004
Socialista cantonalista:
sou vatros qui enredeu. El País Valencià no existeix, i menys com colonia dels catalans. Lluitem contra el colonialisme turistic d Espanya. La nostra opció politic-territorial és la Republica de Castelló i Ademuç i la nostra opció economica és el socialisme. I si Alacant opta pel mateix, millor per ells.

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: 11 de Setembre: Contra la precarietat, els Països Catalans construïm alternatives
02 set 2004
Ademes,em fa gracia, reclameu el dret d autodeterminació i ens negeu a natros el dret a escollir. hipocrites feixistes!!!

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: 11 de Setembre: Contra la precarietat, els Països Catalans construïm alternatives
02 set 2004
Paica deixa de fer el ridicul amb la idea que se't va acudir amb els teus coleguetes, República de Castelló i Ademuç??? juas,juas,juas,juas.....Abans de que perdis definitivament la raó apren que vol dir el dret d'autodeterminació dels pobles, recorda no dels municipis ni dels barris o els blocs de pisos, sino dels pobles, i intenta pensar perque a tot el territori de parla catalana (valenciana, tortosina, mallorquina, menorquina o com li vulguis dir) els uneix alguna cosa. Espero que no se t'assequi el cervell de l'esforç.

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: 11 de Setembre: Contra la precarietat, els Països Catalans construïm alternatives
02 set 2004
Vinga Paca, que segueixes invitat a una birra o a dues que et fan moltíssima falta!!

Per cert, com et vaig veure tan interessat en la cultura aranesa i en el seu dret a la autodeterminació, que com llibertari i republicà sóc el primer en defensar, et convido a mirar-te aixó:


:: NIVÈUS D'USATGE DER ARANÉS:

Lo comprenen un 90%
Lo saben parlar un 64,9%
Lo saben liéger un 59,3%

Segontes un estudi der Institut d'Estadística de Catalunya en 1996, sus un totau de 7.130 abitants.


:: UA LENGUA OFICIAU:

Era Lei de Regim Especiau dera Val d'Aran aprovada peth Parlament de Catalunya en 1990 ditz en sòn article 2.1 "Er aranés, varietat dera lengua occitana e pròpia d'Aran, ei oficiau ena Val d'Aran d'acòrd damb er article 3 der Estatut d'Autonomia de Catalonha."

Aranés ei er occitan parlat ena Val d'Aran.

Occitan o lengua d'òc, lengua romanica constituïda per cinc grops dialectaus: lengadocian, provençau, lemosin, auvernhès e GASCON, ad aguest darrèr tanh er aranés.

Era millenària societat aranesa siguec protegida pendent sègles com ua crisalida: deth sud pera topografia accidentada e deth nòrd pes divisions politiques.

Mès era modenisacion des comunicacions e eth "boom" des espòrts d'iuèrn meten en perill er equilibri economic, uman, ecologic, culturau e lingüistic dera Val. Es aranesi an tan de dret com eth que mès a sauvar era sua identitat: cau donques una actitud respectuosa e solidària entad eri.


:: ES TOPÃ’NIMS:

Era Lei 7/1983 de Normalització Lingüística a Catalunya dedique eth títol V ara normalisacion der us der aranés e en article 28.3 ditz: "Els topònims de la Vall d'Aran tenen com a forma oficial l'aranesa."


:: HISTÃ’RIA:

La Vall d'Aran s'integrà a Catalunya pel Tractat de l'Emparança el 1175, canvià de mans diverses vegades durant el segle XIII fins que el 1313 els aranesos decideixen per votació popular la permanència a Catalunya, al mateix temps que Jaume II li atorgà un conjunt de privilegis anomenat Era Querimònia, veritable Carta Magna d d'Aran. El 1411 s'integrà de manera paccionada a Catalunya.

La Vall d'Aran és l'únic territori de tot el domini lingüístic d'Occitània on l'aranès, pertanyent al dialecte gascó de l'occità, te un reconeixement oficial i una protecció institucional.

Com conseqüència és el territori de llengua occitana on aquesta és més viva i coneguda entre la població. Si al conjunt de l'Occitània a l'estat francès el percentatge de població que sap parlar occità és del 16%, a l'Aran és superior al 60%.

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: 11 de Setembre: Contra la precarietat, els Països Catalans construïm alternatives
02 set 2004
El POBLE de Castelló i de Ademuç no vol ser català.Els que fan el ridicul és el mdt, Endavant, Maulets, PSAN i ERPV amb la seua submisió al imperialisme catalá. Lo que no soporteu és que a Castelló es parli més el catalá que al vostre fastigós pais (a Ademuç la parla habitual és el castellà i natros aceptem aquesta situació). Tenim clà que el fet de parlar català no ens fa catalans i ho parlem perque és la nostra llengua habitual, lo que no passa a Barcelona ni de lluny. I voleu imposar-nos la vostra nacionalitat per culpa de la vostra frustració.

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: 11 de Setembre: Contra la precarietat, els Països Catalans construïm alternatives
02 set 2004
PAICA = Lumumba

Com és que ara no escrius collonades sobre la Vall d'Aran?

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: 11 de Setembre: Contra la precarietat, els Països Catalans construïm alternatives
03 set 2004
no soc Lumumba. Per cert, Lumumba, el verdader, era un lider africà com Amilcar Cabral o Thomas Sankarar. El nostre partit els té com referencies revolucionaries mundials.
En quan a Aran, Badall, natros ens solidaritzem amb la lluita de la Vall per la seua independencia de Catalunya, dela mateixa forma que donem suport al poble cantonalista d´Alacant, però el nostre ambit sòn els traballadors de Castelló i Ademuç

Partit per l Autodeterminació e Independencia de Castellò i Ademuç

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: 11 de Setembre: Contra la precarietat, els Països Catalans construïm alternatives
03 set 2004
Els municipis de Vilareal i Borriana volem la nostra absoluta independència de Castelló, no volem el centralisme de la plana, sóm unes viles amb una identitat ben diferent de la vostra. No negociarem res amb els castellonencs, nosaltres no sóm de Castelló, sóm el partit per l'autodeterminació i independència de Vilareal i Borriana.

Ni un pas enrera, mori el centralisme castellonenc.
Visca la lluita dels vilareialencs i borrianesos per la seva llibertat.
Visca la Revolució.

PD: Continuarà.....

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: 11 de Setembre: Contra la precarietat, els Països Catalans construïm alternatives
03 set 2004
Este tio es un cantonalista de mierda! Ya solo nos faltaba esto! En un momento en que nuestra civilización española renace de sus cenizas para convertirse de nuevo en el centro de convergencia del mundo hispano nos sale esta pandilla de independentistas retrògrados que quieren devolvernos a los tiempos de los reinos de Tayfas. SOYS TODOS UNOS SEPARATISTAS DISGREGADORES DE MIERDA. NI CASTELLÓN, NI BURRIANA NI PAISES CATALANES NI LECHES! ESPAÑA Y EL MUNDO HISPANO UNIDOS PARA SIEMPRE!

QUE OS JODAN CATALUFOS!

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: 11 de Setembre: Contra la precarietat, els Països Catalans construïm alternatives
05 set 2004
Doncs torna a Ecspaña garrulo de merda!!!!

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: 11 de Setembre: Contra la precarietat, els Països Catalans construïm alternatives
05 set 2004
Nosaltres el que reclamem és la nostra independència de tothom menys de la gran Espanya plural. Com a vilareialencs i borrianesos sobirans exigim un AVE directe a la capital i que se'ns convidi al palco durant els festejos del dia de la Hispanidad al costat de sus majestades reiales.

Para ofrendaaaaar, nuevas glorias e Espaaaaañaaa...

Vixca el Pa i vixca el Vi.

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: 11 de Setembre: Contra la precarietat, els Països Catalans construïm alternatives
13 set 2004
quins mongòlics, us deixen contectar-vos a internet des del frenopàtic?

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: 11 de Setembre: Contra la precarietat, els Països Catalans construïm alternatives
16 set 2004
aigual k al 3r mon hi ha fam i per entendre perke hi ha fam hem d'anar X anys enrere fins topar am les colonitzacions, per entendre determinats problemes k tenim aki també hem d'anar al passat i tant se val si son 10 o 5000 anys, kuant el problema estigui superat ja no s'en parlarà, però no ho està. Ah! i per cert! no tots els anarkistes son aznarkistes tontos del cul, tinc companys molt sensibles i podriem ser una mica sensibles amb alguns d'ells k al cap i a la fi davant del Capital TOTS som VENÇUTS!

INDEPENDÈNCIA I REVOLUCIÓ ALS PA�SSSOS CATALANS!

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: 11 de Setembre: Contra la precarietat, els Països Catalans construïm alternatives
21 set 2004
Bien dicho Hispan power!!!!!!!!!!!!!!!!
Viva España y los cristianos que echaron a los putos moros!!!!!!!

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: 11 de Setembre: Contra la precarietat, els Països Catalans construïm alternatives
28 set 2004
Passant de tu "Español" i del "Spanish Power"...
En fi...

És evident que cal votar no a la Constitució europea, i que aquesta constitució no afavoreix, ni de bon tros, a les aspiracions catalanes, però és un error centrar el NO, a aspectes nacionals perquè, en aquest cas, seguir que no aconseguim la majoria, ni a Catalunya. Crec, sincerament, que s'han de donar a conèixer més les mancances socials, civils, democràtiques i pacifistes del text; doncs les nacionals són massa evidents, i els independentistes ja estem tots convençuts. Ara cal convèncer també la gent d'esquerres, els progressistes, els demòcrates, els pacifistes i, a poder ser, els europeistes informats.

No anem enlloc dient: "Per uns PPCC lliures, NO a la Constitució", ja que sembla que aquesta sigui la única mançança del tractat, i només n'és una entre moltes altres. Cal mobilitzar tota aquella gent que es mobilitzà pel NO a la Guerra, i no només aquells que vam anar a l'ofrena floral a Rafael Casanova, l'11 de setembre.

És una reflexió que deixo a l'aire...

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: ppo
18 abr 2005
Qué pasa, nortenys, encara esteu posant-vos del costat dels valencians mentre per raere feu lo contrari, eh? Perque sou vosatros i es aragonessos es que no voleu que vingue l'aigua de l'Ebre a la Comunitat Valenciana. En canvi, l'aigua del Rodà si que la voleu, eh? "Lo meu es lo meu, i lo teu es meu"

Vinga imperialistes, aneu a Perpignan a vore si els podeu menjar el tarro, que aixina com aneu no pasareu de Ulldecona... vius. Au, calleu yavan, ruquets catalans.

PUTA CATALUNYA I PUTA VALENCIA

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: 11 de Setembre: Contra la precarietat, els Països Catalans construïm alternatives
21 abr 2005
shbfbdsvfhrb

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: 11 de Setembre: Contra la precarietat, els Països Catalans construïm alternatives
21 abr 2005
NO A LA CONSTITUCIO NOOOOOOOOOOO
VISCA CATALUÑA

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: 11 de Setembre: Contra la precarietat, els Països Catalans construïm alternatives
30 ago 2005
esto de ke sakan identidades de donde no las hay . el uniko problema ke os veo es el de descentralizacion todo lo demas son ideas delirantes y lo sabeis; eso si lo de la vall daran estoy de akuerdo kon lo de los araneses catalans potencieu el aranes a la vall y el catala a la franja ,valencia ,balears y cat nord ;siguem koerents el ke volem per nos no li fem als demes ¿viska cataluña con ñ?

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: 11 de Setembre: Contra la precarietat, els Països Catalans construïm alternatives
30 ago 2005
També els gossos del feixisme borden a Indymedia...

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: 11 de Setembre: Contra la precarietat, els Països Catalans construïm alternatives
30 set 2005
Si que estas malalt, qui te ha dit que en mallorca volem ser del teu soñat "paisos catalans". Pot ser que cada dia mes estem convençuts de ser mes anticatalanistas. Paisos catalans= catalunya, exclusivament. ah! i fora ses teves mans d`aquí.

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: 11 de Setembre: Contra la precarietat, els Països Catalans construïm alternatives
21 des 2005
no teniu ni puta idea
no a la intromisio de catalunya a valencia
escomensen en na llengua y acabaran per furtarmos la cultura i la tradicio valenciana.
A fer la ma
Antes España que Catalunya

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: 11 de Setembre: Contra la precarietat, els Països Catalans construïm alternatives
21 des 2005
A i si algu es queixa de l´ortografia me cague i punt, per que el meu valencia es de poble i no tinc per que aprendre una llengua distinta a la llengua castellana.
Sindicato Sindicat