Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: amèrica llatina
Finalitzen les primeres jornades internacionalistes de Palma
01 set 2004
Dia 31 d’Agost finalitzaren les primeres Jornades Internacionalistes de Palma, organitzades per l’organització juvenil Maulets. Totes les xerrades, que han comptat amb ponents de Cuba, Mèxic, Argentina i Colòmbia, s’han dut
a terme al Casal Popular Can Capses i han comptat amb una bona participació
de públic.
A la primera xerrada, que portava com a títol âLa revolució a Xiapesâ? i que comptà amb la participació dâun membre de la ONG âMoviment per la Integració i el Desenvolupamentâ? (que alhora conforma el comitè de suport zapatista de Mallorca), es tractaren els darrers esdeveniments ocorreguts a nâaquesta zona de Mèxic, que sâaixecà en armes el 1994 per reivindicar els seus drets i la seva dignitat.
El segon país en que es centraren les jornades fou Cuba. En el cas dâaquest país comptarem amb la presència dâAgustina Ferrer, mallorquina emigrada a Cuba i que en certs temes com el turisme ha assessorat el govern de lâilla.
Agustina ens parlà a trets generals sobre la vida quotidiana a lâilla i del present i futur de la revolució. També cal destacar que la ponent volgué denunciar el tracte manipulador i partidista que donen els mitjans de comunicació estatals i internacionals envers el govern de lâilla, així com també les pressions (materialitzades moltes vegades en agressions militars) imperialistes nord-americanes.
Pel que fa a la tercera xerrada, sobre la situació dels drets humans a Colòmbia, que havia de ser conduïda per un ex â militant del Partit Comunista Colombià, Jaime Zambrano, no es pogué celebrar per la impossibilitat dâassistència per part del ponent, que es trobava malalt.
La xerrada que clogué les jornades es dedicà a lâArgentina. La xerrada fou presentada per un membre de les cooperatives argentines. El jove argentí explicà als presents els darrers esdeveniments ocorreguts al país Sud-americà, que al 2002 esclatà una revolta popular al crit de âque se vayan tod@sâ? tot denunciant un govern i uns polítics submisos als ens de lâimperialisme americà com el Fons Monetari Internacional o el Banc Mundial.
Mira també:
http://www.maulets.org

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa