Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
> La CUP questiona la proposta d'estatut i rep el bus a Manresa
31 ago 2004
Diversos representants de la CUP de Manresa han fet acte de presència al punt de parada del BUS de l'ESTATUT a Manresa. L'objectiu de la CUP ha estat mostrar la disconformitat amb les propostes de nou estatut i apuntar l'única via de solució, que per la CUP es el Dret a l'Autodeterminació.
zzzzz.jpg
Adam Majó portaveu de la CUP (que apareix a la fotografia) en roda de premsa davant del BUS n'ha explicat el posicionament que posa enfasi en el reconeixament al dret a l'autodeterminació. Simultàniament els principals responsables del govern tripartit municipal: l'Alcalde Jordi Valls (PSC), el tinent d'alcalde Ramon Fontdevila (ERC) i Núria Sensat d'IC, han visitat també el bus.
Després de repartir alguns manifestos amb el posicionament la CUP a procedit a enganxar una petita llufa darrera el bus, símbol de la credibilitat que per a la CUP té aquest bus de màrketing ambulant.


Manifest de la CUP


AMB AQUEST BUS .... NO ANEM ENLLOC

El Govern de la Generalitat del Principat ha posat en circulació aquest vehicle com a eina de participació ciutadana de cara a l’elaboració de propostes de reforma de l'Estatut d'autonomia. D'entrada això pot semblar molt democràtic i participatiu, però si considerem quin és el procés de tot plegat, la cosa no apareix tan clara.

En primer lloc, ja fa temps que els partits parlamentaris del Principat van elaborar les seves propostes (que van presentar amb la campanya electoral per al Parlament). També ja fa temps que la major part d¹aquests partits (tots menys el PP) van consensuar unes línies generals comunes; i de una forma molt més concreta ho han fet els partits que formen part del Govern.

Posteriorment, i amb la campanya electoral estatal i el nou govern espanyol, també s¹han definit les posicions del PSOE (qualsevol canvi ha de quedar dins el marc constitucional), i del PP (no s'ha de tocar res de la constitució, i res o quasi res dels estatuts).

Si a més de tot això, tothom diu que la proposta que surti del Parlament ha de ser resultat d¹un ampli consens (se suposa que també amb el PP), i que finalment per a que sigui legalment vàlida cal que sigui aprovada amb majoria qualificada per les Corts (Congrés i Senat) espanyoles .... la veritat és que es fa difícil de saber on quedaran les opinions i propostes de la ciutadania. Més que per a expressar la nostra opinió sobre quina estructura i funcionament de l¹administració pública necessitem, se'ns podria cridar a fer propostes per a convèncer a ses senyories (d'Espanya) per a que ens deixin canviar alguna cosa. En definitiva és com si se¹ns convidés a pujar al bus per a jugar una partida amb les cartes marcades per les limitacions i imposicions constitucionals i institucionals espanyoles.

Com diem al començar amb aquest bus no anem enlloc, o més exactament a l'únic lloc on podríem anar és a Espanya, i és evident que els i les qui defensem el dret a l¹autodeterminació i a la independència dels pobles, no hi podem estar d'acord.

El que necessitem com a persones i com a poble no és aquest bus que ni tan sols pot sortir del Principat i que tampoc pot superar les limitacions autoimposades pels seus mateixos fabricants.

Necessitem un veritable procés democràtic constituent al conjunt dels Països Catalans. A cada poble, a cada contrada, cal que fem sentir la nostra veu lliure, la nostra opinió lliure. Des de cada lloc hem de teixir una xarxa de veus i de propostes que s¹estengui per tota la nació. Una xarxa que passi per sobre de totes les barreres geogràfiques, administratives i polítiques.
Una xarxa que es faci sentir al món sencer, que faci conèixer arreu de l'existència del nostre poble en lluita per la llibertat.

Des de cada barri, poble, vila, ciutat i comarca, construïm la Unitat Popular, construïm els Països Catalans lliures i solidaris.

VISCA LA TERRA !!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: > La CUP questiona la proposta d'estatut i rep el bus a Manresa
31 ago 2004
k us donin pel sak xovinistes anti comunistes......aneuvos a anxuelo

visca catalunya lliure de nazis

VISCA CATALUNYA SOCIALISTA
Re: > La CUP questiona la proposta d'estatut i rep el bus a Manresa
31 ago 2004
què diu aquest últim sonat?
algú l'entèn?
Re: > La CUP questiona la proposta d'estatut i rep el bus a Manresa
31 ago 2004
El feixistes aquest és un penjat que no sap sobre el que escriu.
Re: > La CUP questiona la proposta d'estatut i rep el bus a Manresa
01 set 2004
si lluites pots perdre, si no lluites estàs perdut. salut i solidaritat.
Re: > La CUP questiona la proposta d'estatut i rep el bus a Manresa
01 set 2004
lo de l´estatut és un aborroment
zzzzzzzzzz
zzzz
Sindicato Sindicat