Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Funciona la Wikipèdia realment ?
31 ago 2004
imatge.bmp
Per a qui no ho sàpiga, la Wikipèdia és un intent de fer una Enciclopèdia lliure... Va començar només amb la versió anglessa un 15 de gener del any 2001. Actualment és escrita en multitud d´idiomes... els idiomes més actius són l´anglés, l´alemà, el xinés, el danés, l´esperanto i el Francés.

Com que és un wiki, tothom pot escriure notícies, i tothom pot corregir errades i "altres punts de vista", i és aquí el meu dubte.

He estat mirant la pàgina (en castellà) de "La comunidad Valenciana) y del "Valencià" i sempre m´ho modifiquen i al final diuen que el Valencià és un idioma.

Comunidad Valenciana:
http://es.wikipedia.org/wiki/Comunidad_Valenciana

Valenciano:
http://es.wikipedia.org/wiki/Valenciano

Jo torne a escriure que és una variant dialéctica del català, però algu molt molt espanyolista ho esborra...

FUNCIONA REALMENT LA WIKIPEDIA O NOMÉS TREUEN BENEFICIS QUI ESTÀN CONTINUAMENT A LA XARXA ESCRIBINT I ESBORRANT EL QUE VOLEN?
Mira també:
http://ca.wikipedia.org/wiki/Portada

This work is in the public domain

Comentaris

Polemizando
31 ago 2004
Lo que pone en el wikipedia es esto:

"El valenciano es la variante dialéctica del catalán que se habla en las tierras del país valenciano: Alicante, Valencia y Castellón de la Plana. Aunque no de manera exacta, ya que el dialecto de Vinarós (último pueblo de Castellón de la plana) és mucho más parecido al dialecto de Barcelona que al de Valencia. Esto demuestra que llamar "valenciano" al catalán del país valenciano es una forma de dividir los paises catalanes que van desde Perpignan (la Francia política) hasta más abajo de Alcoi (Alacant) y las "Illes balears"."

A veure, no s'ha hauria de escriure paisös catalano-valencians-mllorquins o es massa llarg?
Al segle XIII es parlava del "regne de Valencia" i a la comunitat Valenciana es parla de "pais valencià". Així que si a Valencia la gent catalano-parlant es sent del Pais Valencià i la gent castellano-parlant es sent de la "comunidad autónoma de Valencia" perqué aquesta insistencia en englobar als valencians als "Paisös Catalans"?

Em sembla que encara existeix una mica de pseudoimperialisme i racisme català...el pitjor es sentir parlar al Pujol i a ERC de puressa etnica:

"hemos de vigilar el mestizaje, porque hay gente en Cataluña que lo quiere, y ello será el final de Cataluña". Jordi Pujol, 22 d'Agost del 2004.
Re: Funciona la Wikipèdia realment ?
31 ago 2004
avui ha sortit un debat sobre wikipedia a barrapunto
Re: Funciona la Wikipèdia realment ?
31 ago 2004
¿paisos catalans o paisos valencians?
fins als collons!!
31 ago 2004
Catalunya = valencia del nord
Re: Funciona la Wikipèdia realment ?
31 ago 2004
A Polemiko: Ya se que pone eso, porque eso lo he puesto yo. Lo que pasa es que mañana alguien irá y lo cambiará.
He aquí el porqué de mi noticia.
Re: Funciona la Wikipèdia realment ?
31 ago 2004
Joan: Evidentment són els països catalans, ja que el país valencià és conseqüéncia dels catalans, ja que a València encara no es parlava el català fins que no van arribar els catalans.
to x
31 ago 2004
Que consti que ningí discuteix la unitat de la llengüa peroa mi em sembla que una cosa es reconeixer les fronteres lingüistiques del català i una altre molt diferent donar-li superestructura i dir que s'ha d'unificar de nou els paisös catalans (el primer que fa falta es que es vulguin sentir "catalans" a valencia, em sembla que aixó es una mica complicat):

1) no existeix una identificació clara entre catalano-parlants i sentiments nacionalistas de pertenencia als "paisös catalans"
2) Nomes ha existit la antiga corona d'Aragó que incloia terras desde aragó fins Sicilia, desde el sud de França fins Alacant pero d'aixó ja fa més de 300 anys.
Re: Funciona la Wikipèdia realment ?
31 ago 2004
els valencians som ultra catalans
Re: Funciona la Wikipèdia realment ?
31 ago 2004
Independentment de les vostres anades d'olla, FUNCIONA LA WIKIPÈDIA REALMENT?
Re: Funciona la Wikipèdia realment ?
01 set 2004
La de castellà esta començant.

Si llegeixes el link de barrapunto podras saber la resposta a la teua pregunta de si funciona.
Re: Funciona la Wikipèdia realment ?
01 set 2004
Funciona en temes no politizats. Hi ha una wikipèdia en català: La viquipèdia. La trobarà ací: http://ca.wikipedia.org/wiki/Portada
Re: Funciona la Wikipèdia realment ?
01 set 2004
Polemiko: I quin insistència des de fa 400 anys en voler-nos fer espanyols a tots els catalans tan si son del Principat, com del PV. Em fa gràcia que parlen d'imparlisme els imperis! Té collons la cosa...
Re: Funciona la Wikipèdia realment ?
01 set 2004
Les fronteres no les poden concretar una sèrie d'intel·lectuals del cartabó cultural.

Personalment sempre he viscut a Barcelona i parlo català però no hem considero català ni espanyol. I qui s'hi vulgui considerar doncs felicitats per ell o per ella, però que a mi no m'hi fiquin al sac.
Construeixo les meves afinitats i la meva identitat a través del que jo visc i de la meva experiència o la del més proper a mi, i no en base a les conquestes, pesquises o altres artimanyes d'uns esclavistes amb rang nobiliari que es passaven el dia demanant el reconeixement papal.

Ja se que aquest que descric no és l'únic catalanisme i respecto a totes les opinions. Però deixeu a qui no vulgui ser res de tot això tranquil.
Sindicat Terrassa