Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Científics dels Països Catalans, contra l’energia nuclear
29 ago 2004
diumenge, 29 d'agost de 2004


El vertiginós augment del preu del petroli ha reobert el debat del model energètic i ha provocat que algunes veus hagin proclamat la necessitat de desenvolupar l’energia nuclear com a substituta ideal del petroli. Tanmateix, hi ha molts col·lectius que s’hi oposen, i no només els ecologistes, els màxims detractors de les nuclears, sinó també un bon nombre de científics. És el cas del Grup de Científics i Tècnics per un Futur no Nuclear (GCTPFNN), una organització de professionals de la ciència que des dels anys setanta treballa ‘per uns Països Catalans lliures de la nuclearització’ i per un model energètic sostenible. Ara, davant del debat obert per l'augment del preu del petroli i pels efectes cada cop més greus dels gasos hivernacle al nostre planeta, s'ha posicionat clarament contra l'energia nuclear. Les argumentacions en contra les podeu llegir en aquesta web, on s’explica per què les nuclears no són una solució ecològica a l’escalfament de l’atmosfera, i es remarca la seva perillositat, tant pel que fa al medi com al fet que són un instrument per construir eines per a la guerra.


més informació:

http://www.vilaweb.com

http://www.crisisenergetica.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Científics dels Països Catalans, contra l’energia nuclear
29 ago 2004
Aquest és un post, a mode de reflexió-pregunta desde l'ignorància.

Fa cert temps, vaig veure una entrevista a REDES, a un Químic medio-ambiental, molt molt interessant. El paio explicava des de la seva visió ( la de la química ) l'equilibri increible que porta a què la Terra ( o mare GAIA ), per ell un component viu, es mantingui en equilibri. Com en la fràgil composició de l'atmosfer, plantes, éssers vius, mar, rius, i terra, mantenien aquest equilibri.

El rollo es que el tio deia que en realitat l'energia més neta i pura, i entenem que ben administrada, era la NUCLEAR. Enenem neta i pura, per l'equilibri que d'abans parlava.
Per tant el que deia ell, és que fins-i-tot les tèsis ecologistes, proposades des de la bona fè, éren formulades des d'un punt de vista ANTROPOCÈNTRIC, ja que l'energia nuclear era perillosa per l'ésser humà no per la resa de la Terra.

Per tant llanço aquesta reflexió-pregunta, en necessitat d'un aclariment.

Apa, no serem nosaltres el problema de la Terra??

Salut
Re: Científics dels Països Catalans, contra l’energia nuclear
29 ago 2004
Ke el problema som nosaltres esta claríssim. Ara be, que no sigui perillosa per a la resta de la terra, no m'ho empasso. No crec que on hi han hagut radiacions fortes (harrisburg, Txernobil, Hiroshima...)l'entorn no es vegi afectat.
Sindicat Terrassa