Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Els plàtans: una nova forma d'energia renovable
29 ago 2004
diumenge, 29 d'agost de 2004

Les recerca de fonts d'energia renovables no té aturador i molt sovint ens arriben propostes ben estranyes. Una de les més insòlites dels darrers temps és la que ha fet un professor de la Universitat de Queensland. L'investigador australià Bill Clarke fa uns quants mesos que prova de demostrar que els plàtans en procés de descomposició podrien generar una quantitat respectable d'energia. Clarke, que és un expert en la conversió de productes orgànics sòlids en fonts energètiques, ja ha obtingut resultats esperançadors. Tot indica que durant el procés de descomposició, els plàtans generen gas metà que es pot convertir en energia elèctrica gràcies a un generador que ha ideat Clarke mateix.
La idea d'aprofitar els excedents de plàtans que, o bé son massa petits o bé han perdut les seves qualitats per ésser venudes, va sorgir de Australian Banana Growers’ Association Inc.
No obstant això, no queda clar si l'energia que generin els plàtans serà rentable o no. I caldrà esperar els resultats complets de les investigacions, que han de determinar la quantitat de metà produïda per quilogràm de fruita, així com la utilització de mètodes per accelerar-ne la descomposició. De moment, en un estadi molt embrionari, Clarke ha aconseguit que quatre-cents quilograms de plàtans fessin funcionar un ventilador domèstic durant trenta hores seguides. Si el projecte reeixís, el sector del plàtan de l'estat de Queensland té la intenció de construir una central elèctrica que podria generar corrent per a unes cinc-centes llars.

més informació:

http://www.vilaweb.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Els plàtans: una nova forma d'energia renovable
29 ago 2004
Nosotras estamos probando un método para sacar energía de nuestros pedos y dar potencia a un patinete a motor. No nos pillará el fin de la era del petróleo en bragas, juo juo...
Re: Els plàtans: una nova forma d'energia renovable
29 ago 2004
molt bo, SAAL. He, he, he....
Sindicat Terrassa