Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació
Va manipular algú l'article de Salvador Sostres?
29 ago 2004
El cert és que no he aconseguit trobar la versió que es va poder llegir l'altre dia, en que es deia allò de que "l'horitzó de tots els espanyols és aniquilar-nos". És possible que una ment encara més malalta ho hagi fet, per a publicar-ho a Indymedia? Heus aquí el veritable article, no menyz insultant, però de ben segur menys ebfàtic en allò que el malalt anònim va voler enfatitzar més.
LLIR ENTRE CARDS

Salvador Sostres

Pujol i la immigració

A propòsit de les seves darreres reflexions sobre la immigracxió i el mestissatge al president Pujol se li ha dit des de racista fins a nazi. Els racistes i els nazis exclouen i maten, i Pujol i els seus governs no només no han matat mai ningú sinó que han basat la seva política en la integració de la immigració, procurant tenir sempre un sol model de societat on cabéssim tots. Pujol no està en contra dels immigrants ni ho ha estat mai, sinó en contra d'algunes actituds polítiques clarament intencionades: per exemple, no és cap casualitat que el PSOE tingui un milió de vots a les nostres eleccions nacionals, és conseqüència de la decisió del franquisme de dur-nos tota aquella immigració del sud. El cinturó de Barcelona és una decisió de Franco: i no pas una decisió innocent, esclar. Ni es tracta d'establir tipus de catalans, ni graus de catalanitat segons la ideologia. El debat tampoc no és si les persones que no se'n surten als seus països tenen dret a buscar-se la vida en una altra banda. Es tracta d'entendre que no hi ha gaire diferència entre prohibir el català i posar 12 milions de marroquins en un país de 6 milions d'habitants. Ja sé que de moment les proporcions no són aquestes, però el que vull dir és que s'integra qui està en minoria i qui té algun al·licient, alguna obligació de fer-ho. Pujol no ha cridat a expulsar els immigrants sinó que ha demanat que Catalunya pugui gestionar la immigració, i ha advertit dels perills del mestissatge, perquè una cosa és que pactem unes normes de convivència i de respecte mutu i l'altra és que ens acabem suïcidant nacionalment en nom del mestissatge i del cosmopolitisme; que renunciem, que ja cansem, que ho deixem estar, que és el que als catalans sempre ens acaben demanant.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Va manipular algú l'article de Salvador Sostres?
29 ago 2004
el semtissatgeí la integració són una fal·lacia... el que cal és el respecte mutu sóta la base d'una comunitat nacional catalana.
Re: Va manipular algú l'article de Salvador Sostres?
29 ago 2004
Val, reconec que no hi ha insult en l'article (en d'altres sí). Indigna però que algú a Indymedia hagi reelaborat l'article en nom de Salvador Sostres. És perillós manipular així.
Re: Va manipular algú l'article de Salvador Sostres?
29 ago 2004
No puc entrar en el problema de l'autoria o no de cada un dels textos. Només puc jutjar els textos en si considerats. Ja ho vaig fer sobre el primer, autèntic o no.
Pel que fa al segon haig de dir:
És veritat que Pujol i CiU han tingut un «model» (teòric) de fer una sola comunitat integrada, però NO es podria dir que haguessin fet una política dirigida, en els fets, a aconseguir-ho. La política ha estat classista o, en tot cas, tova, i no prou social per aconseguir integració de veritat. Ara, queixar-se no queda massa bé.

Per una altra banda, és veritat que aquest text no és gens insultant, l'altre sí.
Re: Va manipular algú l'article de Salvador Sostres?
29 ago 2004
El text de Salvador Sostres es pot consultar a www.e-noticies.com tal com va ser publicat a Indymedia.
Re: Va manipular algú l'article de Salvador Sostres?
29 ago 2004
L'adreça exacta és aquesta:
http://www.e-noticies.com/imprimir/DetalleOpinion.asp?sidColaborador=9&I

i, efectivament, es diu això de que "l'horitzó indiscutible de tots els espanyols és aniquilar-nos". El text publicat aquí no estava manipulat.

Convé dir que, quan es cita un text ja publicat a un altre mitjà és una bona idea posar l'enllaç, així ens estalviem aquests dubtes sobre si el text s'ha manipulat o no.
Re: Va manipular algú l'article de Salvador Sostres?
29 ago 2004
Els xarnegos podrien anar-se de Catalunya, si Catalunya retornés tot el que ha robat el capital català a fora.
Re: Va manipular algú l'article de Salvador Sostres?
29 ago 2004
Salvador Sostres es el periodista més fatxa i reaccionari que he llegit mai, supera per la dreta tranquilament a Jimenez Losantos. Quina pena q l'Avui doni acollida a aquesta mena d'engendres.
Re: Va manipular algú l'article de Salvador Sostres?
29 ago 2004
que voleu que us digui, retocat o no, el missatge reaccionari fastigós es el mateix:

"no és cap casualitat que el PSOE tingui un milió de vots a les nostres eleccions nacionals, és conseqüència de la decisió del franquisme de dur-nos tota aquella immigració del sud."
"posar marroquins" "perills del mestissatje"

El que vol es confondre les coses per, entre altres coses, perjudicar greument el catalanisme d'esquerres i afavorir el discurs del PPSOE. En fi...qui no ho vulgui veure...

els inmigrants espanyols van venir aqui empesos per la fam i la pobresa que a les seves regions o nacions va portar el "desarrollismo" franquista, que va caracteritzar-se sobretot per agreujar les diferències economiques entre regions i nacions de l'estat (apart de les diferencies classistes, es clar). Catalunya va ser una gran beneficiada de la vinguda d'aquesta ma d'obra (a pesar de que va ser la nació mes putejada politicament durant el franquisme).
desconeixeu la catalunya on catalans autoctons i "enemics nacionals" es manifestaven solidariament junts a favor de l'Estatut d'Autonomia i les llibertats democratiques.
Re: Va manipular algú l'article de Salvador Sostres?
29 ago 2004
Aixó mateix!!
Re: Va manipular algú l'article de Salvador Sostres?
29 ago 2004
L'SS és un aprofitat que es munta aquests pollos a internet per tal qua algú parli d'ell.
Ara es veu que es diu gracienc.
No és res més que un troll que cobra per a fer de troll als diaris i a internet.
Com als trolls, ni punyetero cas.
Re: Va manipular algú l'article de Salvador Sostres?
30 ago 2004
salvador sostres i alfons quintà son uns reaccionaris i l´avuí dona pena per acollir-los.
Re: Va manipular algú l'article de Salvador Sostres?
30 ago 2004
uno, no comparis el Quinta amb el SS. El Quinta de tant en tant escriu algun article documentat (sobretot sobre la situacio politica al Marroca). El SS fa una articles que semblen una matxambrat de frases que podem sentir en qualsevol bar dites per algu que no passa mai de la portada del Periodico.
Re: Va manipular algú l'article de Salvador Sostres?
30 ago 2004
Sí, sí que es insultante....por lo menos para alguien inteligente. Está lleno de clichés racistas del tipo: "que el PSOE tingui un milió de vots a les nostres eleccions nacionals, és conseqüència de la decisió del franquisme de dur-nos tota aquella immigració del sud. El cinturó de Barcelona és una decisió de Franco"... esto no hay manera de argumentarlo. No pasa de ser un comentario de barra de bar con los amigotes entre copazo y copazo.
¿También es decisión de Franco el millón de afiliados a la CNT (obreros inmigrantes en su mayoría, por lo menos en el área de Barcelona), muchos de los cuales impidieron que triunfara aquí su golpe de estado?, vamos hombre... a otro perro con ese hueso.
No pasa de ser un provocador, un "torrente" catalán.
Re: Va manipular algú l'article de Salvador Sostres?
30 ago 2004
Lo mejor de todo es que la mayoría de los obreros de la CNT votaron a ERC, ya que esta consiguio la mayoría absoluta con una gran participación electoral en la que tuvieron gran protagonismo los anarquistas. Lluis Companys era abogado laboralista, especializado en defender trabajadores de abusos patronales y de la policia, cercano al anarquismo.
Qùe voleu que us digui....
24 gen 2005
Doncs això mateix, què voleu que us digui, a la classe obrera catalana se'ns pot criticar tan com es vulgui tanmateix és veritat que se'ns ha donat pel sac tant com s'ha pogut. Si per no tenir poder no hem ni aconsseguit que el nostre idioma sigui paralat pel extrangers digueu-me doncs l'autoritarisme que hem exercit.
Ens son fidel testimoni els dos individus que han escrit anteriorment, en aquest forum, on en una altre país, els diriem que no els entenem i ens quedariem tant panxos esperant que reescriguéssin el seu missatge en la llengua del pais.
L'única sol·lució, per qui estimem aquesta nació,es evident, la independència, altre cosa es que hi hagi individus que en sentin vergonya o la menysprein. Ni integració ni naps, qui no parla català, no ho és, això és ben senzill. L'idioma és el primer i més important pas alhora de formar part d'una comunitat.
Si jo fora a Madrid, i parlara català, no sols no els agradaria sinó que m'agredirien. Llavors vostès diran:"Oh! és que els catalans entenen els castellà". I jo els etzibaré:"Prou que els pegaren als meus avis perquè això fos així".
O és que hi ha gent que s'ha oblidat que la llengua que es parlava a Catalunya encara no fa 90 anys era sols i únicament el català....
Vostès que es permeten el luxe de discutir amb nosaltres, sobre el que fa referència a la nostra terra, no saben que haurien de fer el favor de tenir-nos un mínim respecte?
Les coses han donat tant la volta que tots plegats hem perdut el nord, i l'únic que resta dir és:" Avui mor la llengua catalana, gràcies Espanya".
Re: Va manipular algú l'article de Salvador Sostres?
29 jul 2005
Ningú jutjarà mai en SS per lo bé que escriu? Si encara no heu entès que el seu rol és el de provocador noméshe de llegir cada dia la seva columna a l'AVUi. Sincerament, hi ha coses que ofenen més que els seus articles ...
Sindicato Sindicat